; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lens 3046269_1280

(P) Obiectivele Canon: creativitate măsurabilă în unghiuri și perspective

26 February 2019

Numărul pasionaților de fotografie din România a început să fie tot mai mare, iar sumele pe care aceștia sunt dispuși să le investească în echipamente și aparate nu sunt deloc de neglijat. Esențiale pentru orice aparat DSLR, obiectivele sunt accesoriile care îi dau acestuia specificitate și influențează decisiv calitatea fotografiilor. Pentru a alege un obiectiv potrivit pentru ceea ce vrei să fotografiezi trebuie să iei în calcul detalii precum distanța focală, calitatea imaginii, greutatea, lungimea, stabilizarea, apertura, motorul, dar și prețul. Cele mai bune fotografii realizate cu un aparat Canon sunt întotdeauna cele pentru care se utilizează un obiectiv potrivit și de calitate ridicată. Totuși, având în vedere multitudinea de aparate existente și varietatea obiectivelor de pe piață, cum putem să ne asigurăm că vom găsi un obiectiv Canon potrivit și compatibil cu modelul de aparat pe care îl deținem?

Gama de obiective Canon

Canon este, cu certitudine, un brand care garantează calitatea atunci când vine vorba despre produse și accesorii dedicate fotografiei. Gama de obiective Canon impresionează prin varietatea modelelor, pentru că variantele oferite de către producătorul japonez pot fi utilizate și cu aparatele foto full frame, dar și cu cele APS-C. Obiectivele Canon permit realizarea unor cadre excelente, datorită multitudinii de unghiuri și perspective care pot fi explorate prin intermediul lor.

Obiectivele Canon si compatibilitatea cu DSLR EOS

Obiectivele Canon, fie că discutăm despre cele EF sau EF-S, au fost special concepute în așa fel încât să fie compatibile cu aparatele foto DSLR EOS. Astfel, dacă alegi să achiziționezi un aparat nou de tip EOS, poți fi sigur că obiectivul pe care îl deții se va potrivi și va funcționa corespunzător în colaborare cu noua ta achiziție.

Obiectivele Canon si compatibilitatea cu EOS R

Sistemul EOS R full frame poate să folosească nu doar propriile obiective, ci și obiective de tip EF și EF-S. Totuși, pentru asta, este nevoie de utilizarea unor adaptoare de montură pentru obiective, care sunt foarte practice și longevive, întrucât sunt protejate împotriva umezelii și prafului. Ele pot fi utilizate în condiții dificile și nu afectează în vreun fel calitatea fotografiilor.

Obiectivele Canon si compatibilitatea cu DSLR EOS full frame

Obiectivele EF full frame sunt compatibile cu aparatele foto DSLR full frame, iar gama acestui tip de obiective cuprinde obiective ultra-grandangulare, cât și super-teleobiective.

Obiectivele Canon si compatibilitatea cu EOS APS-C

În cazul în care aparatul foto DSLR pe care îl folosești are în componență un senzor APS-C de dimensiune standard, pot fi utilizate lentile EF-S și EF full frame. Astfel, gama de obiective Canon din care poți alege accesoriul potrivit pentru tine este una foarte generoasă. Aparatele EOS APS-C sunt compatibile cu toate obiectivele EF și EF-S.  Dacă optezi pentru un obiectiv EF pentru un EOS APS-C, avantajul oferit de acesta constă într-o decupare superioară de la teleobiectiv, față de aceleași obiective pe un EOS full frame. Astfel, aparatele EOS APS-C cu obiective EF devin ideale dacă fotografiezi natura sau evenimente de tipul competițiilor sportive.

Obiectivele Canon si compatibilitatea cu EOS M

EOS-M este compatibil cu toate obiectivele EF-M, dar poate folosi și obiective EF și EF-S cu ajutorul unui adaptor de montură. Caracteristica EOS M este că este un aparat foto mirrorless și are propria gamă de obiective, EF-M.

 

Așadar, pentru fiecare model de aparat foto Canon există multiple variante de obiective. Totodată, garanția că vei putea utiliza un obiectiv și pe următorul tău aparat Canon este oferită de existența adaptoarelor special concepute pentru astfel de situații. Având în vedere investiția presupusă de un aparat foto și un obiective de calitate, posibilitatea folosirii unui adaptor pentru obiectiv face viața mult mai ușoară fotografilor, mai ales dacă obiectivul pe care îl utilizează le avantajează stilul de fotografiat.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare