; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tvmania.ro_1

(P) Marilyn Monroe – etalonul frumuseții valorificat în timp!

13 August 2019

Frumuseţea constituie o noțiune abstractă, o viziune relativă şi o perspectivă a realității definită de propria noastră ființă. Chiar dacă aceasta este subiectivă şi poate fi percepută în mii de feluri, există un ideal al feminității care dăinuiește în timp și anume Marilyn Monroe. Frumusețea ei atemporală are la bază capacitatea de a accentua natura senzuală a femeii cu ajutorul unei cantități minime de machiaj, însă cu o atenție sporită la detalii.

Personalitatea complexă a divei are ca fundament carisma sa deosebită, eleganța înnăscută și un machiaj perfect, ușor de realizat datorită gamei variate de produse cosmetice https://makeup.ro/brand/349421/.

Make-up artistul și stilistul Allan „Whitey Snyder a reușit să valorifice trăsăturile distincte ale vedetei prin intermediul unor trucuri de machiaj pe care urmează să le descoperim împreună!

Odată cu creșterea popularității, machiajul artistei a cunoscut o evoluție impresionantă, iar timpul de realizare a acestuia ajungea până la 3 ore.

Să urmărim în detaliu etapele machiajului de epocă:

  • Machiajul divei părea extrem de radiant și natural, chiar dacă era aplicat într-un strat dens. Tenul său alb și sănătos se datora cantității considerabile de cremă cu hormoni și vaselină aplicate ca bază de machiaj.
  • Secretul make-up-ului perfect constă în jocul de lumini și umbre, ce are ca scop accentuarea formei de inimă a feței, precum și mărirea vizuală a buzelor și a ochilor.
  • Pudra aplicată în cantități moderate și distribuită uniform pe toată suprafața feței, asigura machiajului un aspect proaspăt și un ton radiant.

  • Marilyn își modela forma nasului prin intermediul machiajului – îl micșora vizual cu ajutorul unei pudre mai închise, iar pe vârful acestuia aplica puțin iluminator și o cantitate moderată de vaselină.

  • Machiajul ochilor era unul simplu, dar executat perfect, acesta contura linia pleoapelor superioare cu ajutorul unui dermatograf maro și unul negru. Conturul genelor inferioare era de asemenea accentuat cu un fard maro, creând iluzia unei umbre proiectate de genele superioare. Iar pe toată suprafața pleoapelor era aplicată doar o bază albă și un fard perlat în aceeași nuanță.

  • Iluminatorul era aplicat în colțul intern al ochilor și pe obraz lângă colțul extern al pleoapelor.
  • Sprâncenele vedetei aveau forma unui unghi ascuțit, ce ridicau vizual trăsăturile distincte ale feței.
  • Marilyn purta gene false aplicate în colțul extern al ochilor, ce conferea privirii un aspect misterios.
  • Iar pentru accentuarea pomeților vedeta opta pentru tonuri de roz și roz- piersic.

  • Rujul roșu, aplicat în cel puțin 5 nuanțe pe buzele divei, reprezenta o veritabilă armă a seducției. Tonurile închise erau folosite în colțul intern al buzelor, pe când cele deschise erau plasate în centru. Iluminatorul la rândul său era distribuit în centrul buzelor, concomitent cu o cantitate mare de gloss, pentru a obține un volum suplimentar.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare