; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Albine 4

(P) Lăptișorul de matcă, elixirul tinereții demn de o regină

21 July 2020

Atunci când ești pasionat de o viață sănătoasă, de folosirea unor alimente naturale de calitate, este inevitabil să nu înveți despre beneficiile anumitor produse apicole care se pot consuma că atare, se pot găsi în suplimente nutritive sau în produse de înfrumusețare.

Unul dintre aceste produse apicole este lăptișorul de matcă, care surprinde prin generozitatea de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime și multe alte substanțe nutritive, de unde îi vine și denumirea de hiperaliment.

Ce este hiperalimentul lăptișor de matcă?

Lăptișorul de matcă este hrana cu care albinele hrănesc larvele în primele 3-4 zile și este singura hrană pentru matcă (regina stupului) de-a lungul vieții ei. Se mai numește laptele albinelor', are o consistență gelatinoasă, de culoare gălbuie, cu aspect perlat și gust acrișor. Este extrem de popular printre femei, datorită beneficiilor pe care lăptișorul de matcă îl are pentru piele, lăsând-o catifelată, plăcut parfumată și prelungindu-i vitalitatea.

Această substanță nutritivă naturală, poate fi folosită pentru uz intern (se lasă să se dizolve pe limba) în cazul carențelor de vitamine și minerale și pentru o imunitate puternică sau uz extern, putând fi aplicată direct pe zgârieturi sau răni pentru a grăbi vindecarea. În plus, datorită proprietăților ei calmante și de regenerare celulară, este folosită în diverse produse de cosmetice, precum creme de mâini sau de față.

Ce are în compoziție lăptișorul de matcă?

Acest aliment miraculos conține carbohidrați, proteine, vitamine din familia B (conținutul cel mai mare care se găsește în formă naturală de vitamina B5, care este vitamina antistres), vitaminele A, C, D, E, K, 17 aminoacizi (inclusiv 8 aminoacizi esențiali pentru organismul uman), glucide, lipide, oligoelemente (fier, siliciu, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, zinc și cupru), enzime, grăsimi, hormoni, 10 HDA (un acid din familia Omega 3, cu rol în buna funcționare a creierului) și acetilcolina (compus esențial pentru sănătatea mintală, care nu se mai găsește altundeva în formă naturală). Acești compuși pot să varieze în funcție de climă și de zona geografică, însă există, de asemenea, mulți alți compuși ai laptisorului de matcă care nu au fost identificați până în zilele noastre.

Cum se deosebește lăptișorul de matcă de păstură?

Chiar dacă păstura este tot hrana albinelor formată din polen crud fermentat împreună cu agenți lactici proveniți de la albine, aceasta nu se oferă reginei albinelor. Păstura este un puternic antioxidant și detoxifiant pentru organismul uman, în timp ce lăptișorul de matcă este extraordinar pentru fertilitate și pentru creșterea longevității, alături de multe alte beneficii pe care le vom prezenta mai jos.

Care sunt beneficiile esențiale pe care un lăptișor de matcă le poate aduce pentru sănătatea ta?

         Are rol în transmiterea influxului nervos, în protejarea tesului nervos și regenerarea celulelor nervoase, fiind indicat în cazul bolilor degenerative, precum Parkinson, Alzheimer, scleroză multiplă s.a.;

         Crește capacitatea de concentrare și memorare, ceea ce îl face extrem de folositor în perioada de examene;

         Crește rezistența la stres și efort fizic, fiind recomandat persoanelor care prezintă stări de oboseală, astenie sau lipsa poftei de mâncare;

         Reduce colesterolul, tensiunea arterială și reglează nivelul de zahăr din sânge, fiind foarte indicat pentru diabetici, dar și pentru prevenirea aterosclerozei;

         Crește producția de colagen, un alt factor care menține sănătatea pielii și îi conferă susbstantei lăptișor de matcă denumirea de elixir al tinereții';

         Are proprietăți antioxidante, care favorizează reducerea inflamatiilor;

         Are funcție antibacteriană, antifungică și antivirală, favorizând o imunitate crescută și o recuperare rapidă după episoade de gripă și răceală;

         Reglează dezechilibrele hormonale, scăzând efectele menopauzei și favorizează reglarea menstruației;

         Îmbunătățește semnificativ potența la bărbați și fertilitatea la femei;

         Ajută la refacerea organismului după intervenții chirurgicale și ajută la stabilirea unui sistem imunitar puternic;

         Acționează pozitiv asupra glandelor suprarenale;

         Oferă un plus de energie și vitalitate;

         Ajută la regenerarea celulară, de aceea are un rol important în creșterea speranței de viață (a longevitățîi).

Folosește lăptișor de matcă, la fel ca alte produse apicole care sunt superalimente (așa cum este păstura), pentru că este cea mai bună sursă naturală de atât de mulți compuși care ne ajută să ne menținem sănătatea, să învățăm mai repede, să avem energie pentru toate activitățile ce ni le propunem și să trăim o viață cât mai lungă și mai frumoasă.

Albina Carpatină este o sursă naturală inepuizabilă de tinerețe, de energie și de regenerare celulară, care te va ajuta să te bucuri de sănătatea ta, în timp ce strângi amintiri împreună cu oamenii dragi din viață ta.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare