; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pexels pixabay 47356

(P) Iubești muntele? Iată câteva sporturi pe care le-ai putea încerca!

04 December 2020

Iarna reprezintă perioada ideală pentru pasionații de sport în aer liber! Dacă ai în plan o escapadă la munte, cu siguranță te gândești, deja, la peisajele de vis, la cabanele călduroase și la sporturile de care te poți bucura, în fiecare zi.

Din fericire, opțiunile de distracție sunt infinite – de la schi și săniuș, până la drumeții în natură. Toate îți transformă vacanța la munte într-o bucurie fără limite. Nu uita că vei avea nevoie de echipamente sportive adecvate și încălțăminte la prețuri avantajoase, care să-ți garanteze confortul la munte. Iată câteva sporturi pe care le poți practica în vacanță!

Schiat

Una dintre principalele activități de care poți profita la munte? Schiatul! Pentru a schia, nu ai nevoie decât de zăpadă bună și de pârtii pe măsură. Chiar dacă din ce în ce mai mulți români aleg să plece la schi în Austria, trebuie să știi că poți practica acest sport de iarnă și în România. Pârtiile Clăbucet din Predeal, Păltiniș sau Kalinderu din Bușteni sunt doar câteva locuri în care trebuie să mergi!

În afară de distracția garantată de o sesiune de schi, vei beneficia de un exercițiu benefic pentru sănătate. Efortul depus în timp ce schiezi îți dezvoltă armonios mușchii, iar adrenalina îți curge prin vene. Chiar dacă schiatul poate părea dificil la început, vei învăța totul din regulile de bază, precum controlul vitezei, al echilibrului și al direcției. Totodată, în timpul schiatului, te bucuri de peisaje minunate, apărute ca din povești!

Săniuș

Ce ai zice să te întorci măcar pentru câteva momentel în copilărie și să retrăiești nostalgia săniușului? Poți să cobori pe un deal sau să te aventurezi pe un traseu de câțiva kilometri cu sania, pentru distracție pe cinste! Valea Prahovei reprezintă unul dintre locurile în care merg mulți pasionați ai sporturilor de iarnă și unde poți practica săniușul alături de familie sau de prieteni.

Snowtubing

Un alt sport modern și original pe care îl poți practica la munte este snow tubingul. Acesta constă în alunecarea pe zăpadă, cu ajutorul unei bărci gonflabile, potrivită pentru una sau două persoane. Ține cont că acest sport se practică pe o pârtie special amenajată, deoarece barca este greu de dirijat. Pentru practicarea acestui sport distractiv la munte ai nevoie de echipamente de zăpadă, de o geacă de schi, mănuși, căciulă și bocanci care să te protejeze de frig.

Jogging

Admiră peisajele montane învăluite de zăpadă în timp ce faci jogging! Poți face mișcare în pas vioi pe timpul iernii, atâta timp cât ești echipat corect! Pentru a profita de o astfel de activitate, mergi în Brașov, unde relieful este variat. Desigur, poți alege ce stațiune îți dorești, atâta timp cât implică trasee cu poteci, unde să practici joggingul.

Snowshoe

Un sport de iarnă la fel de modern este snowshoe, care îți deschide drumul către sălbăticia peisajelor de la munte. Vei merge prin zăpadă cu două rachete prinse de tălpi, care îți extind greutatea pe o suprafață mai mare și te împiedică să intri în zăpadă. Spre deosebire de schi, snowshoe este potrivit și pentru persoanele lipsite de coordonare, deoarece nu există o rază de curbură în timp ce iei virajele.

 

Vacanța la munte înseamnă distracție! Fie că alegi mersul la schi, plimbările, drumețiile sau sporturile extreme de iarnă, beneficiezi de numeroase activități în aer liber, pe care le poți descoperi, alături de prieteni și familie.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare