; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Woman at home applying cream mask

(P) Îngrijire personală- produsele cosmetice esențială pentru vară

20 July 2021

Vara este un antotimp foarte frumos și foarte benefic mai ales atunci când știm cum să ne protejăm de soare, de sarea de mare sau de clor.

În acest sens, trusa ta de înfrumusețare pentru vară trebuie să conțină o mulțime de produse cosmetice de îngrijire personală pentru a menține pielea hidratată, pentru a păstra frumusețea părului și nu numai.

Un gomaj pentru piele. Vara, pielea poate să devină mai grasă și porii se astupă. Un gomaj bun este astfel indispensabil pentru a proteja pielea și pentru a te debarasa de celulele moarte și de impurități. 

Gomajul pentru piele este la fel de important. Coatele, genunchii merită și ele o atenție specială. Și pentru o epilare reușită, este bine să exfoliezi pielea cu o zi înainte.

Crema pentru mâini este indispensabilă în orice sezon. Mâinile sunt foarte fragile și au nevoie de protecția zilnică oferită de crema de mâini. Privilegiază cremele cu o formulă hidratantă, dar și reparatoare, pentru a le răsfăța și pentru a te bucura de cele mai catifelate și mai frumoase mâini.  

O protecție pentru păr. Ideal ar fi să îți speli părul cu un șampon și cu un balsam pentru păr special create părul colorat, deoarece conțin filtre absorbante pentru razele UV și alte ingrediente ultra-hidratante. Uleiurile capilare, care sunt dotate și ele cu un indice de protecție solară vor hrăni în  profunzime părul. 

O protecție solară suficientă. Este foarte tentant să te expui la soare pentru a obține un bronz superb. Dar, soarele poate accelera procesul de îmbătrânire al pielii și poate favoriza apariția hiperpigmentării. Crema solară este astfel, un produs esențial pentru această vară.

Indiferent de tipul tău de piele, alege o protecție solară cu un indice de protecție adecvat. Dacă ai o piele mai deschisă la culoare, alege un indice de 50 iar dacă ai o piele mai deschisă, de 30. 

Machiajul waterproof este și el cea mai bună alegere atunci când vrei să fii cea mai frumoasă la mare sau la piscină. Vara, căldura și machiajul nu fac o casă prea bună împreună. Cel mai bine ar fi să ai o rutină de machiaj mai light, să înlocuiești fondul de ten cu o cremă BB sau CC cu texturi mai fluide și mai lejere. Pentru ochi, mizează pe texturile waterproof și pentru buze ai nevoie de un stick cu protecție solară care va hidrata și va proteja în același timp.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare