; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pexels photo 683381

(P) Implantul dentar- la cât timp după inserare pot mânca?

15 November 2018

Înainte de a beneficia de un tratament cu implant dentar, unui pacient îi vin în minte foarte multe întrebari. Cât costă? O să doară? O să pot mânca? Cât durează perioada de vindecare?
Medicii Dental Excellence îți dau răspunsul la cele mai frecvente întrebări despre implantul dentar, tratamentul cel mai recomandat atunci când vine vorba despre lipsa unui sau a mai multor dinți.

 

Top 5 întrebari frecvente despre implantul dentar

 

 

  • Pot beneficia de tratamentul cu implant dentar?

 

 

În primul rând este foarte important să ai peste 18 ani, vârstă la care dantura ta este dezvoltată corespunzător și arcadele sunt definitiv formate.
Medicul specialist va analiza starea de sănătate a cavității bucale și a întregului organism și va lua o decizie. Inserarea unui implant dentar este contraindicată femeilor însărcinate și persoanelor cărora nu le sunt recomandate intervențiile chirurgicale, precum bolnavii de diabet, celor care fac tratamente cu citostatice, care suferă de osteoporoză, boli cronice sau psihice severe. In cazul unora dintre aceste boli, daca boala este tinuta sub control prin tratament, ar putea fi posibil și tratamentul cu implant dentar. Stomatologia modernă permite acest lucru.

  1.         Implantul dentar doare?

 

Știința a evoluat foarte mult în ultima perioadă, iar un implant dentar la Clinica Stomatologică Dental Excellence îți asigură cea mai bună calitate a aparaturii și instrumentelor de ultimă generație deținute. Este foarte important să știi că pe tot parcursul inserării implantului, vei fi anesteziat, fapt pentru care nu vei simți deloc durere. Datorită evoluției, anestezicele sunt suficient de puternice încât să asigure confort chiar și în situația tratamentelor mai complexe. Așadar, durerea la dentist a devenit un mit. Răspunsul este nu, tratamentul cu implant dentar nu doare.

 

  1.      Cât costă tratamentul cu implant dentar?

 

Prețul final al tratamentului cu implant dentar are în compoziție mai multe elemente. Încă de la început, medicul îți va întocmi un plan de tratament în care ți se prezintă care sunt pașii de parcurs, dar și o estimare a costurilor și a duratei acestora.

Tipul de implant este un factor ce influențeaza prețul tratamentului, în funcție de brand și de calitate. De asemenea, numărul de implanturi necesare va crește, bineînțeles, suma finală.

De asemenea, pot exista situații în care volumul osos nu este suficient pentru inserare, prin urmare pot apărea costuri ale adiției osoase sau ale intervenției de sinus lift.

Înainte de această procedură trebuie efectuată o igienizare profesională, pentru ca mediul de inserare să nu fie expus unei posibile infecții. De asemenea, trebuie să incluzi în prețul final și costurile radiografiilor necesare începerii tratamentului.

Costul final poate ajunge la 3500-4000 de lei, pentru un implant dentar. Poate părea o sumă mare, însă trebuie să iei în calcul beneficiile pe care acest tratament ți le aduce și calitatea lui.

Clinica Stomatologică Dental Excellence îți pune la dispoziție posibilitatea plății în rate, pentru a diminua efortul financiar necesar. Este foarte important să investești în calitate și în rezultate pe termen lung.

 

  1.         Cum voi putea mânca?

 

Tratamentul cu implant dentar presupune o intervenție chirurgicală ce are nevoie și de o perioadă de vindecare. Trebuie să știi că în perioada imediat următoare inserării va trebui să acorzi o atenție deosebită alimentelor pe care le consumi, tocmai pentru că zona va fi mai sensibilă.

Nu este permis să consumi produse tari, foarte reci sau fierbinți, să consumi alcool sau țigări, iar în primele zile este recomandat să mănânci produse moi, piureuri, supe. Imediat după intervenție nu consuma lactate și evită să mesteci în partea respectivă.

Evită să mănânci în primele 4-5 ore după finalizarea intervenției, iar apoi mănâncă dacă simți nevoia, însă ținând cont de sfaturile medicului specialist.

După perioada de vindecare, te vei putea bucura de alimentele tale preferate.

  1.          Cum mă spăl pe dinți?

 

Continuă rutina ta zilnică de îngrijire orală inclusiv după inserarea unui implant dentar. Acest lucru este foarte important, tocmai pentru a te bucura cât mai mult timp de acesta, menținând rezultatele obținute în cabinet.

Periajul se va realiza până la un dinte distanță față de implantul nou-inserat și fără a freca cu periuța în zona firelor.

De asemenea, revino în clinică pentru ca medicul să poată evalua evoluția tratamentului, dar și pentru a realiza igienizări profesionale, care te țin departe de problemele cu gingiile și te ajută să ai un zâmbet alb și strălucitor.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare