; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Babytrend_1

(P) Idei inspirate pentru amenajarea dormitorului celui mic

18 August 2018

Camera copilului reprezintă universul său personal, spațiul în care se simte familiar, confortabil, se joacă și își poate crea o lumea a sa. Din acest motiv, toate elementele din cameră sa trebuie să îmbie la odihnă, dar în același să întâmpine satisfăcător nevoiele copilului privitoare la joacă și distracție. Piesele practice precum patul, biroul, scaunul de birou și mobilierul pentru depozitare trebuie și ele integrate, întrucât cel mic are nevoie de toate acestea pentru a beneficia de un nivel sporit de confort. Cum să satisfaci toate aceste cerințe și în același timp să păstrezi o atmosferă prielnică pentru joacă?

Camera unei fetițe și camera unui băiețel

Vei începe cu alegerea unei tematici pentru camera copilului, preferabil una mai drăgălașă pentru fete și una mai tehnică pentru băieți. Indiferent că alegi o temă bazată pe un desen animat precum Frozen sau Superman ori prințese sau pirați, ia în considerare preferintelele prichindelului tău. Dacă ai în vedere dorințele celui mic, va fi simplu să creezi un spațiu pe gustul lui.
Pastelurile, culorile deschise și decorațiunile roz fac deliciul fetelor și sunt ideale în dormitorul lor. În timp ce ele adoră decorul simplu și discret în care predomină rozul, băieții își doresc mereu un accent de culoare.

Decorațiuni pline de creativitate

Majoritatea părinților se confruntă cu problema spațiului care de regulă este limitat, fiind vorba cel mai adesea de o cameră pentru copii dintr-un apartament de dimensiuni standard. Apelează la imaginație și lasă-ți creativitatea să ia decizii. Există o mulțime de obiecte pe care le-ai putea folosi pe post de decorațiuni! De exemplu, dacă cel mic este pasionat de muzică, poți atârna pe perete o chitară veche și să decorezi camera în stil muzical. Dacă observi că fetița ta dezvoltă o înclinație spre modă o poți încuraja decorându-i camera cu câteva dintre rochițele ei preferate care i-au rămas mici. Atunci când îi place apa și marea, o cameră colorată în alb, albastru marin și crem reprezintă locul în care băiețelul va putea deveni marinar oricând, iar fetița se va putea transforma în sirenă. Cu o sumedenie de idei ingenioase te întâmpină www.babytrend.ro, magazin online dedicat copiilor. Găsesc acolo cei interesați de la stickere decoraționale, decorațiuni de perete, până la tapete cu diverse tematici.

Organizare mai ușoară

Camera copilului devine de cele mai multe ori un haos, iar părinții sunt cei care, într-un final, trebuie să o pună din nou la punct. Îți poți ușura responsabilitatea părintească ajutându-l pe copil să pună lucrurile înapoi la locul lor. Asta nu înseamnă că trebuie să îl atenționezi de fiecare dată când lasă o jucărie pe jos. Dimpotrivă, trebuie doar să îi creezi posibilitatea de a pune obiectele înapoi la locul lor mai simplu. Apelează în acest sens la piese de depozitare la care cel mic să poată ajunge cu ușurință – comode cu sertare, cuier pentru haine, suport pentru umerașe, rafturi la înălțimea lui.

Învață-l să colecționeze

Toți copiii dezvoltă o pasiune pentru un anumit lucru, fie că e vorba de papuci, mașinuțe, vederi, fotografii, cărți, figurine cu personajele din desene animate, dinozauri, etc. Încurajează-l în aces sens și ajută-l să le depoziteze într-un loc care să le lase la vedere. O bibliotecă sau o etajeră cu rafturi îl vor ajuta să își păstreze colecția de obiecte preferate intactă și în același timp să o admire. În plus, în afară de faptul că îi definește personalitatea celui mic, colecția de obiecte preferate poate fi folosită și pe post de decor.
Alege imprimeurile variate
Fără nicio îndoială, dormitorul copilului trebuie să fie o cameră veselă și plină de viață. Asta înseamnă că poți alege dintr-o mulțime de imprimeuri și culori variate. Implică-l pe copil în alegerea textilelor decorative, pentru că mai mult ca sigur această activitate îi va crește stima de sine și îi va oferi o experiență frumoasă. Chiar dacă anumite combinații ți se vor părea nepotrivite, mergi pe mâna celui mic și ține cont până la final de dorințele sale. S-ar putea că rezultatul să te ia prin surprindere în cel mai plăcut mod!

Paturile multifuncționale

Paturile suprapuse și paturile cu spații de depozitare sunt idei excelente atunci când se dorește economisirea spațiului în camera copilului. O altă recomandare disponibilă în cadrul site-ului babytrend.ro este pătuțul transformabil, de asemenea o soluție potrivită pentru a economisi bani. Acest model de pătuț copii poate fi folosit în condiții bune chiar până la vârsta adolescenței, dacă greutatea și înălțimea copilului permit acest lucru.

Lenjeria de pat aleasă în stilul potrivit

Aceasta va completa cadrul, dacă nu chiar va dicta tonul camerei. Este elementul care poate varia în funcție de cum evoluează gusturile copilului. De exemplu, astăzi poate să îi placă Frozen, iar de mâine poate deveni fan Hello Kitty.

Biroul copilului

Locul unde cel mic își pregătește lecțiile, citește sau desenează nu reprezintă o simplă piesă de mobilier. Este parte importantă a decorului care trebuie să bifeze două funcții, cea estetică și cea practică. Din fericire, există o varietate de modele, în diverse forme, mărimi și din diverse materiale. Ideal ar fi să optezi pentru un birou cu spațiu de depozitare sau, în lipsa acestuia, să îi adaugi o comodă cu sertare. Școlarii mai ales au o sumedenie de obiecte care trebuie depozitate în zona biroului pentru a le avea la îndemână.
Nu în ultimul rând, cel mic va avea nevoie de surse de iluminare atunci când scrie, se joacă sau lecturează. Pune-i aproape de pat o sursă de lumină care să îi ofere siguranță atunci când se trezește noaptea, iar distanța până la întrerupător este prea mare.
Babytrend.ro se dovedește a fi sprijinul părinților și aliatul copiilor și de această dată. Cei interesați pot accesa site-ul babytrend.ro pentru a vizualiza gama de produse și prețurile aferente.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare