; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

42

(P) Idei de amenajare a holului

17 June 2021

Amenajările interioare necesită timp și atenție indiferent de încăperea pe care vrei să o redecorezi. Atunci când vine vorba de spațiile mici este cu atât mai greu să te decizi în legătură cu amenajarea, deoarece condiționările sunt la tot pasul. 

Holul este una dintre aceste încăperi în care nu ai mult spațiu la dispoziție, însă te vei bucura să afli că există câteva idei foarte bune de amenajare a holului pentru ca tu să fii mulțumit de rezultatul final. Iată câteva reguli care s-ar putea să te ajute să amenajezi corect, fără a consuma prea mult din spațiul disponibil.

Nu aglomera holul cu candelabre sau corpuri mari de iluminat

Este important ca în hol să ai o sursă de lumină, deoarece este prima cameră cu care persoanele care intră în casa ta vor avea contact. Totuși, pentru că nu ai foarte mult spațiu la dispoziție ar fi ideal să găsești o soluție, în așa fel încât să nu fie nevoie de candelabre sau de veioze de mari dimensiuni. Salvezi foarte mult spațiu dacă în locul acestora optezi pentru spoturi sau aplice pentru peretele din casă

În acest mod, nu numai că faci economie de spațiu, dar oferi și un aspect modern încăperii, perfect chiar și pentru spații mici.

Alege un cuier care se prinde pe perete

Tot din rațiuni de spațiu nu este indicat să alegi cuiere de mari dimensiuni care ocupă mult prea mult loc. Din fericire, vei putea găsi numeroase modele de cuiere care se prind pur și simplu pe perete, fără să fie nevoie de un suport care să ocupe spațiu pe pardoseală. 

Totuși, în cazul în care vrei ca pe hol să ai un cuier mai solid poți opta pentru o piesă de mobilier cu amprenta la sol mai mică, care să fie dotată și cu spațiu pentru depozitarea pantofilor.

Cromatica din hol trebuie să fie cât mai caldă

Alegerea culorilor pentru hol nu este niciodată ușoară, deoarece trebuie să ții cont că decorezi un spațiu cu suprafață redusă și că trebuie să creezi iluzia de deschidere, de spațiu. 

Din acest motiv, este indicat să optezi pentru culori calde și nuanțe deschise, în nici un caz stridente. În acest mod, vei crea senzația de lumină și de spațiu mai mare, fără a fi nevoie să faci alte schimbări.

Nu separa holul de o altă încăpere printr-o ușă

De cele mai multe ori, holul face conexiunea fie cu bucătăria, fie cu livingul. Pentru că vorbim de un spațiu mic, dacă optezi să separi holul de cealaltă încăpere cu o ușă, vei crea senzația de cutie închisă. Tocmai de aceea, este mult mai bine să creezi un open space care să semene cu o punte de trecere către cealaltă cameră.

Holul nu trebuie aglomerat cu prea multe obiecte de decor

Holul nu necesită foarte multe decorațiuni deoarece nu este spațiu suficient pentru a jongla cu acestea. Cel mai bine este să alegi un tablou cât mai simplu pe care să îl pui pe perete, în așa fel încât încăperea să nu pară goală. Cu cât amenajezi holul într-un mod mai simplu, cu atât acesta va părea mai aerisit.

Covorul din hol trebuie să fie foarte ușor de întreținut

Holul este o cameră de trecere prin care se intră în locuință. Tocmai de aceea, dacă vrei să ai un covor în hol, asigură-te că alegi un model care se întreține foarte ușor, pentru că va fi nevoie să îl cureți de multe ori. Cel mai bine ar fi să alegi un covor din material sintetic, care se spală rapid.

Decorarea holului nu este neapărat simplă, dar dacă ții cont de aceste idei și sfaturi practice, poți să faci din această încăpere una care să arate foarte bine. Chiar dacă nu ai mult spațiu la dispoziție, poți să aplici aceste trucuri de design interior care te vor ajuta să faci o impresie bună încă de la intrarea în casă. 

Sursa foto: vivre.ro

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare