; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dentar

(P) Iată tot ce trebuie să știi despre implantul dentar!

08 May 2018

Implantul dentar reprezinta o solutie estetica si functionala pe termen lung daca este ingrijit corespunzator. El este considerat ca fiind cea mai moderna solutie de tratament, utilizat ca alternativa fixa ​​pentru dintii lipsa, cu o durata lunga de viata.

 

Asadar, reconstructia zambetului sanatos trebuie personalizata asa incat sa se potriveasca cu nevoile estetice si medicale ale fiecarui pacient in parte.

Inainte de momentul in care se va efectua o interventie chirurgicala cu implant dentar in Bucuresti, este utila documentarea si informarea asupra tuturor aspectelor implicate.

Si asta pentru ca asumarea acestui lucru este mai mult decat o alegere, se transforma intr-un stil de viata.

Nu este de ascuns nici ca el reprezinta o investitie importanta si are efecte imediate asupra recuperarii stimei de sine, a increderii, implicit a poftei de viata. Functionalitatea in concordanta cu estetica da nastere unei igiene mai bune, insa trebuie efectuata consecvent, cu atentie si disciplina.

 

Implantul ofera un suport puternic pentru inlocuirea dintilor, permite functionalitatea celor care trebuie restaurati, incluzand stimularea regenerarii osoase sub dinte. Dintii sanatosi confera stralucire aspectului general si in plus, cele mai recente tehnologii ofera solutii estetice remarcabile in procesul de reconstructie.

 

Mergand si mai in detaliu, este la fel de important de insusit ca medicul dentist este cel care capacitatea de a asigura reparatiile si tot el este cel care poate raspunde la cel mai multe intrebari si neclaritati. O discutie sincera, aprofundata are menirea de a inlatura dubii precum si de a oferi tot suportul de care este nevoie. Este just ca implanturile vor arata, se vor simti si vor functiona ca dintii naturali, dar e necesar ca ele sa raspunda nevoilor dentare.

Un os bun in maxilar este necesar pentru a sustine implantul, iar cei mai buni pacienti ar trebui sa tesuturi gingivale sanatoase care nu prezinta boli parodontale. Specificarea acestui detaliu vine sa sustina faptul ca in functie de starea de sanatate si de tipul de implant ales, medicul va crea un plan de tratament adaptat nevoilor si solicitarilor.

Perioada post interventie are la randul ei, cateva amanunte de care trebuie sa se tina cont. Implanturile dentare sunt ca si dintii proprii prin urmare, vor necesita aceeasi ingrijire. Igienizarea corecta, periajul, folosirea atei denatre si a apei de gura se aplica treptat, dar nu trebuie amanate nici vizitele la stomatolog.
Echipa care s-a ocupat de interventie va fi alaturi pentru a dezvolta cel mai bun plan de ingrijire pentru fiecare situatie in parte, asadar programarea periodica in cabinetul doctorului este imperios necesara.

Top 5 lucruri importante de retinut:

 

  • arata si se comporta ca un dinte natural
  • ofera solutii pentru a preveni pierderea substantei osoase
  • este mult mai comod decat orice proteza utilizata
  • este unul dintre cele mai sigure tipuri de chirurgie dentara
  • pentru a reduce riscurile in timpul perioadei de vindecare in urma unei interventii in care s-a aplicat un implant dentar, se recomanda evitarea aplicarii fortei excesive asupra zonei, pe masura ce acesta se vindeca.

 

 

Sursa foto: https://pixabay.com/en/chair-dentist-dental-clinic-teeth-2584260/

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare