; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pexels photo 214573

(P) Ghiozdan organizat – copil fericit!

12 December 2018

Cu toţii ne dorim să avem un copil vesel, sârguincios şi cu rezultate bune la învăţătură. De aceea, este foarte important să alegi cel mai potrivit ghiozdan pentru el. Ghiozdanul trebuie să fie, totodată, bine organizat, de o calitate bună şi care să nu îi pună în pericol în niciun fel sănătatea. Află cum toate acestea pot fi posibile, citind articolul pe care ţi l-am pregătit.

Alege cu atenţie ghiozdanul

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când decizi să cumperi un ghiozdan este să te informezi. La doar un click distanţă, poţi găsi ghiozdane de diferite forme, mărimi sau culori. Totuşi, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte :

 

  • Calitatea ghiozdanului

Copilul tău trebuie să se simtă bine şi încrezător în fiecare zi de şcoală. De aceea, un ghiozdan rezistent,  confecţionat din materiale de calitate, care să aibă ataşat o pernă de spate ergonomică şi curele reglabile este absolut necesar. Acestea nu numai că îi vor oferi un confort sporit, dar îl va proteja, totodată, de o presiune exagerată în partea umerilor şi a spatelui.  

  • Mărimea ghiozdanului  

Trebuie să te ocupi cu atenție și de alegerea unei mărimi potrivite în ceea ce privește ghiozdanul celui mic. Chiar dacă te poți gândi că acesta îi va fi util și peste câțiva ani, este necesar să îi achiziționezi mărimea adecvată vârstei lui. De exemplu, un copil de 8 ani nu ar trebui să poarte un ghiozdan adecvat vârstei de 15.  

  • Detaliile care fac diferenţa

Deşi copilul tău poate fi vrăjit de varietatea de culori sau desene animate care sunt din ce în ce mai des imprimate pe ghiozdane, încearcă să te axezi pe micile detalii. Sigur, preţul este şi el important, însă încearcă să nu te laşi păcălită de acesta, fiindcă, de cele mai multe ori, un preţ mic ascunde o calitate îndoielnică.  Totodată, fii atentă şi la forma cusăturilor. Dacă la o prima vedere, cusăturile par că se pot desprinde cu uşurinta, renunţă la idee şi orientează-te către un altul, mult mai bine construit.

Avantajele unui ghiozdan bine organizat

Un lucru extrem de util pentru ca eforturile copilului tău de a găsi toate lucrurile de care are nevoie în ghiozdan să fie minime, este ca ghiozdanul să fie extrem de bine organizat. Astfel, avem câteva sugestii pe care ar trebui să le iei în considerare.

  1. Împarte spaţiul ghiozdanului în mod eficient. Fii sigură ca ai plasat corect toate rechizitele de care acesta are nevoie pentru o zi de şcoală – cărţile şi caietele mai mari să fie în spatele ghiozdanului, urmate de toate celelalte, mai uşoare, precum : caiete de muzică sau blocurile de desen de dimensiuni reduse.
  2. Organizează cu grijă penarul. Acesta trebuie să conţină cele mai importante rechizite pe care copilul tău le va folosi zilnic. Instrumentele de scris, riglele sau radierele trebuie să fie la loc de cinste. De asemenea, ascuţitorile de la Koh-i-Noor, sunt extrem de utile pentru cel mic. De diferite dimensiuni, acestea pot fi cu succes integrate în arsenalul de care un copil are nevoie zilnic.
  3. Foloseşte buzunarele interioare şi/sau laterale. Aceste mici compartimente ale ghiozdanului pot fi cu succes folosite pentru depozitarea alimentelor sau pentru o sticlă cu apă. Încearcă să foloseşti aceste spaţii în mod eficient, fără să îl incomodeze pe cel mic în vreun fel.  

Ce trebuie să NU fie într-un ghiozdan pentru școală

Acum că ai înţeles ce trebuie să aibă copilul tău în ghiozdan, ne-am gândit să îţi spunem şi ce nu trebuie să aibă.

  1. Cel mai important lucru este ca în fiecare seară înainte de şcoală să realizezi un scurt plan pentru ziua ce va urma. De câte cărţi are nevoie copilul tău? Are sau nu activităţi ce implică lucrul manual sau desenul? Acest plan te va ajuta să nu pui în ghiozdan lucruri nefolositoare pentru ziua de şcoală, evitând astfel să îl supui la un efort inutil de a le căra. Din nefericire, din ce în ce mai mulţi copii acuză dureri severe de spate din cauza unui ghiozdan greu, de aceea este imperios necesară o verificare atentă a acestor lucruri.
  2. Dacă, totuşi, copilul are nevoie de mai multe rechizite sau caiete pentru o zi, încurajează-l să te anunțe în avans, pentru a le putea pregăti. De ce nu, o idee utilă ar fi să şi le lase în dulapul de la şcoală cu o zi înainte.

 

Având în vedere toate aceste sfaturi, cu siguranţă poţi alege ce este mai bun pentru copilul tău. Acesta nu trebuie să vadă în ghiozdanul pe care îl poartă zilnic o corvoadă, ci o metodă eficientă de a avea pregătit tot ce îi trebuie pentru o nouă zi, fără niciun fel de inconvenient. Şi nu uita – calitate şi organizare sunt cuvintele cheie!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare