Acest ghid iti va oferi o defalcare clara si te va ajuta sa decizi mai usor asupra pieselor pe care le vei achizitiona, poate chiar din gama de vesela de la RoseHome.
Tipuri de vesela pentru restaurant
Exista o serie de tipuri de vesela de restaurant, fiecare avand propriile avantaje:
- Vesela de restaurant din portelan de China – este sofisticata, eleganta si remarcabil de rezistenta. Datorita materialulului din care este realizata, ea poate fi foarte subtire, ceea ce ii confera un aspect rafinat si delicat si o face ideala pentru cele mai bune restaurante. In plus, este usoara si permite chelnerilor sa aduca mai multe farfurii simultan.
- Vesela de restaurant din portelan alb – are un finisaj neted glazurat care poate fi simplu sau decorat si se poate gasi intr-o mare varietate de stiluri. Marea majoritate a veselei de restaurant din portelan alb se poate spala in masina de spalat vase, se poate folosi in cuptorul cu microunde sau in congelator.
- Vesela de restaurant din ceramica – este groasa si acoperita cu o fata de ceramica simpla, motiv pentru care este mai grea. Acesta este materialul ideal pentru o mare varietate de vase, cum ar fi vasele tagine sau cele pentru cuptor. Datorita robustetei sale, aceasta vesela se poate introduce in cuptorul cu microunde, in congelator, in masina de spalat vase si in cuptorul clasic.
- Vesela de restaurant din gresie – este mai densa, impermeabila si suficient de grea pentru a rezista la zgarieturi. Fata de cea din portelan, vesela de restaurant din gresie este opaca si doar partiala vitrificata, fiind ideala pentru copturi.
- Vesela de restaurant din alumina – este remarcata usor datorita culorii sale cremoase, alumina fiind un oxid de aluminiu in care se adauga lut pentru o rezistenta suplimentara.
- Vesela de restaurant din melamina – este o alternativa igienica si durabila a veselei din portelan si se remarca prin rezistenta si calitatile termorezistente.
- Vesela de restaurant din teracota – are proprietati unice in contact cu alimentele acide (cum ar fi sosul de rosii) si da o dulceata aparte preparatelor. Este ideala pentru copturi.
Cum se potriveste vesela cu mancarea
Culorile utilizate pentru decorul preparatelor si a veselei, au un impact imens asupra clientilor tai, influentand modul in care se simt si percep alimentele servite. Foloseste culorile potrivite pentru a-ti face clientii fericiti si a le creste pofta de mancare, folosind vesela de restaurant adecvata felului de mancare servit. Astfel, pentru preparatele complexe, pline de culoare, se recomanda vesela alba, cat mai simpla. Foloseste farfuriile si platourile de dimensiuni mari pentru a pune in valoare aspectul preparatelor, dar si pentru a aduce un plus de eleganta localului tau.
De ce produse ai nevoie pentru servirea mesei
Iata cateva produse pentru servirea mesei de care nu te poti lipsi:
- Vesela si tacamuri;
- Boluri pentru supe sau salate, din lemn, ceramica sau sticla;
- Platouri in diverse marimi si multe alte accesorii.
Consulta un catalog de produse pentru servirea mesei pentru a iti face o idee cat mai de ansamblu asupra necesarului.