; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ecodrill 2

(P) Foraje profesionale pentru puțurile de apă realizate de Eco Drill

02 April 2021

Pentru a putea face foraj la unul sau mai multe puțuri de apă, este necesară studierea anterioară a zonei respective. Înainte de a fi făcut forajul, se definește zona și ce sol este acolo, care este distanța dintre locul unde este nevoie de apă și un rău sau un lac, cât și care este cea mai apropiată sursă de unde se poate procura apa. Deși pare un proces simplu, dacă vrei să apelezi la foraje profesionale pentru puțurile de apă trebuie să cunoști procedura și cine poate face acest lucru. 

Studiile hidrogeologice sunt absolut necesare în acest caz. Cercetarea zonei se face înainte de a face procesul propriu-zis, iar ulterior putem vorbi de foraje pentru puțuri de apă. Adâncimea apei este de asemenea, un aspect important pe care cei care se vor ocupa cu forajele o vor stabili. Totuși, trebuie să știi că acestea au o adâncime mică și mare. 

Adâncimea este cea care indică ce echipamente se vor folosi

În cazul puțurilor de adâncime mică, acestea ajută la obținerea mai rapidă și ușoară a apei. Au o flexibilitate mai mare, însă dezavantajul este că apa de adâncime mică poate fi contaminată. Impuritățile pot ajunge mai ușor la ea și reprezintă un risc mare de contaminare. Poți apela la foraje Eco Drill pentru un proces profesional și complex de obținere a apei. Puțurile de adâncime mare sunt mult mai sigure din punct de vedere al impurităților, însă procesul de obținere a apei este mai dificil.

Cel mai util este să alegi foraje profesionale pentru puțurile de apă, pentru că acestea asigură cantitatea de care ai nevoie. Litrii de apă care ajung în gospodăria ta sau în casă sunt influențați de acviferul care este folosit. Acesta poate fi într-unul sau mai multe straturi. În funcție de straturile de acvifere, apa va avea un debit mai mare sau mai mic. Firma Eco Drill utilizează între 2 și 3 straturi de acvifere, pentru un debit cât mai mare al apei. 

Forarea apei necesită diferite sisteme care sunt influențate de litologia solului. Textura solului va decide care sistem se va utiliza. Eco Drill optează pentru forajul hidraulic rotativ cu circulație de fluid. Tehnica nu se utilizează atât de des la noi în țară, datorită complexității ei. Deși este foarte complexă, aceasta este cea mai bună pentru toate tipurile de sol. Se folosește la soluri moi și medii, nisip; pietriș sau chiar argilă. 

În majoritatea țării solul este mixt și conține pietriș, argilă și nisip. Pentru a putea fora apa din aceste puțuri se utilizează noroi betoninic. Noroiul betoninic stabilizează gaura și elimină detrișul din foraj. Tehnica folosită este una la cele mai înalte standarde de execuție și din acest motiv nu se poate face de către orice firmă. 

Dacă ai nevoie de foraje profesionale pentru puțurile de apă poți apela cu încredere la Eco Drill. Intră pe ecodrillforaje.ro, contactează telefonic sau trimite o solicitare pe [email protected] De asemenea, firma poate fi contactă și prin intermediul rețelelor sociale pe care le găsești pe site. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare