; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Bouquet bunch of flowers flowers 6742

(P) Florile și semnificația lor: Cum faci alegerea potrivită?

02 September 2019

Florile reprezintă gesturi tandre ale prieteniei sau iubirii și sunt deseori oferite în semn de respect, apreciere și admirație. Ținând cont de diversitatea de culori, forme și miresme, alegerea florilor potrivite se poate transforma într-o provocare. Iată care sunt cele mai căutate flori, care ies în evidență nu numai prin natura lor, ci și pentru ceea ce reprezintă, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Trandafirul

Trandafirul a reprezentat dintotdeauna un simbol al eleganței, al frumuseții și al perfecțiunii. Oamenii își fac cadou un buchet de trandafiri de fiecare dată când vor să își exprime iubirea și recunoștința, însă pentru a nu transmite un mesaj nepotrivit, trebuie să fii atent la semnificația culorii lor. În general, trandafirii au opt culori: roșu, alb, galben, violet, portocaliu, negru și albastru, fiecare având o semnificație unică. Dintre toate aceste culori, patru sunt extrem de răspândite, precum urmează:

 

Trandafirii roșii simbolizează întotdeauna romantismul și iubirea și nimic nu poate contesta mesajul pe care aceștia îl transmit. În funcție de nuanțele trandafirilor roșii, aceștia pot însemna dorință, iubire sau pasiune înflăcărată. Găsești buchete de trandafiri aici, pe care le poți face cadou unei persoane dragi, pentru care simți o iubire sinceră.

 

Chiar dacă s-a considerat că trandafirii galbeni simbolizează gelozia, astăzi sunt văzuți ca semn al prieteniei adevărate, datorită culorii luminoase și însorite, care degajă afecțiune și căldură.

 

Trandafirii albi semnifică nevinovăția, puritatea, umilința și sunt deseori asociați cu tinerețea, căsătoria și noile începuturi. Totodată, dacă dăruiești un buchet de trandafiri albi, îți vei exprima onoarea, respectul și loialitatea față de o persoană.

 

Nu în ultimul rând, trandafirii roz simbolizează eleganța, feminitatea și rafinamentul. În funcție de nuanță, aceștia își pot schimba semnificația: dacă rozul pal reprezintă admirație și grație, nuanțele intense de roz transmit apreciere și recunoștință.

Crizantema

Cu siguranță îți aduci aminte de crizantemele din grădina bunicii, care înfloreau odată cu începutul toamnei. Astăzi, ai ocazia să găsești crizanteme în culori vesele, precum roz, galben, verde, alb, cât și crizanteme multicolore. Crizantemele sunt încărcate de simboluri, de aceea este indicat să le iei în considerare atunci când vrei să faci un cadou cuiva. Un buchet de crizanteme poate fi alegerea ideală pentru a le ura celor dragi viață lungă și fericire, de aceea cele mai multe persoane aleg aceste flori pentru părinți sau bunici.

Orhideea

Orhideea este supranumită și floarea iubirii și poate reprezenta un cadou ideal, potrivit oricărei ocazii. Poți alege un buchet de orhidee, indiferent dacă vorbim despre o aniversare, un botez sau o nuntă. Cel mai des, buchetul de orhidee este dăruit persoanei iubite, alături de un mesaj sugestiv, ca gest de afecțiune necondiționată. În plus, orhideele sunt ideale și pentru buchetul miresei și pot fi dăruite atât sub formă de aranjament, alături de alte flori, cât și în buchet sau la ghiveci.

Liliacul

Liliacul este supranumit și floarea memoriei, întrucât mirosul unic trezește fiecărei persoane amintiri de mult uitate. În plus, liliacul semnifică misterul iubirii și, în funcție de culoare, liliacul poate să transmită mesaje de dragoste sau sentimente prietenești față de celălalt. Liliacul este floarea regăsită și la nunți, aniversări sau petreceri în aer liber, datorită mirosului plăcut și a culorii plăcute. Pentru că arbuștii de liliac au o viață lungă, aceștia reprezintă și tradiția și familia, de aceea florile de liliac pot fi dăruite părinților și rudelor apropiate.

Floarea soarelui

Vara aduce în atenția noastră o diversitate de flori și culori, însă floarea soarelui reprezintă cel mai bine energia zilelor călduroase. Prin culoarea ei luminoasă și caldă, floarea soarelui transmite entuziasm și bună dispoziție, de aceea un buchet este perfect dacă vrei să-ți exprimi admirația pentru cineva apropiat.

 

Din momentul în care ai ales mesajul pe care dorești să-l transmiți unei persoane, poți alege să comanzi buchete de flori online. Aceasta este o variantă la îndemână atunci când persoanele dragi sunt departe sau nu ai timp să ajungi într-o florărie.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare