; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nolia site 1200x

(P) Există alergie la unghiile false? Află detalii și recunoaște ca o profesionistă manichiura realizată corect

21 October 2019

Dacă te confrunți cu roșeață, senzație de mâncărime la nivelul degetelor, erupții de asemenea și ai manichiura recent făcută este posibil ca modul în care aceasta a fost realizată să fie de vină pentru simptomele tale. Sunt femei care dezvoltă alergii la manichiura cu gel. Da, oricât de surprinzător sună există și astfel de reacții față de produsele folosite pentru a realiza acest gen de manichiură.

De vină ar putea fi un gel slab calitativ, compoziția chimică a acestuia, manichiurista nepricepută sau pe un fond deja alergic se poate dezvolta o reacție alergică amplificată. Acest răspuns al organismului ține de imunitate, care identifică bacteriile ce agresează și încearcă să le distrugă. Desigur, este indicată vizita medicală pentru diagnostic, motiv pentru care analiza specifică poate indica dacă ai o alergie la o substanță anume.

Trebuie spus că în lipsa unor măsuri de acest gen, reacția imună la anumite produse folosite de manichiuristă va apărea mereu. Dar pentru că este mai ușor să intri la bănuieli că aceasta nu și-a făcut treaba bine, învață să identifici calitatea produselor folosite de manichiuristă.

Gelurile UV de calitate

Există atât de multe surse, furnizori pe piață încât este și destul de tentant să fie alese cele mai ieftine. Nolia spre exemplu demonstrează calitatea produselor și la pachet oferă și instrucțiuni de folosire. Toată gama de produse este testată, ceea ce face ca detaliile despre vâscozitate sau opacitate să fie oferite ca urmare a experienței de utilizare. Prețurile sunt rezonabile și prezintă încredere mai cu seama pentru că acest nume este nu doar o sursă de produse, ci și o școală a manichiuristei în devenire.

Nolia Academy înseamnă cursuri de formare, pornind de la bază și până la perfecționarea în acest domeniu. Tehnicieni de succes sunt parte din acest program, uneori traineri cu experiență și reputație internațională fac parte din echipa celor care predau, astfel că rezultatele nu au cum să nu fie despre standarde înalte.

Revenind la calitatea produselor, acest reper este un prim semn că manichiurista pe mâinile căreia te lași, la propriu și la figurat, își face treaba ca la carte. Gelurile din cele folosite de aceasta sunt în termenul de valabilitate în primul rând. Depozitate corect, acestea își vor menține și proprietățile. De aceea se poate observa că la produsele profesionale recipientele sunt negre, opace, menținând conținutul ferit de lumina soarelui.

Cât despre priceperea celor care le aplică, există și aici aspecte ce țin de calitate, dar de data aceasta de calitatea serviciilor prestate. În cazul celor care au unghii prea tare pilite, subțiri, moi, răni, aplicarea de gel va putea stârni anumite reacții. Explicația este simplă, ține de compoziția chimică care în contact cu o rană sau pătrunzând sub unghie poate duce la o sensibilitate acută.

Așadar, degeaba sunt folosite geluri de calitate, dacă tehnica în sine este precară. Ce este de făcut? Mai poți opta pentru manichiura cu gel dacă te regăsești în astfel de situații? În funcție de cauza alergiei poți opta în continuare pentru acest gen de manichiură. Dacă ai o intoleranță la o substanță, trebuie să comunici manichiuristei să evite ceea ce îți declanșează o alergie. Există pe piață și gama de produse mai delicate, mai bine tolerate.

Dacă orice reacție apare ca urmare a slabei calități a gelurilor sau a unei tehnici nefericite, vei ști sigur că trebuie să îți cauți o manichiuristă în care să ai încredere. Cursurile sale trebuie să fie la zi, complete, nu doar cele de bază. Locul în care își desfășoară activitatea trebuie să fie bine igienizat, iar înainte de a începe manichiura ta dezinfectează (și sterilizează) ustensilele, masa și chiar și mâinile sale.

Arta manichiurii este una complexă, dar se restrânge la aceeași poveste de fiecare dată: cât de bine stăpânește persoana în cauză tehnicile, ce produse folosește și cum le aplică. Nail art este doar un segment, dar la bază trebuie să existe calificarea de manichiuristă și cursuri de perfecționare pentru a oferi clientelor servicii de top.

Recomandare: Nolia își propune să educe publicul și să demonstreze că nu un număr impresionant de produse este modul în care manichiurista impresionează, ci prin calitatea acestora. Gama de produse Nolia este de calitate germană, testată. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare