; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Garsoniere

(P) Elemente de bază pentru decorarea unei garsoniere în stil minimalist

04 September 2020

Decorarea interioarelor în stil minimalist a devenit din ce în ce mai populară atât datorită aspectului impecabil, cât și filosofiei de viață pe care o reprezintă. Nu e de mirare că tot mai mulți cumpărători se orientează către garsoniere noi Bucuresti decorate în acest stil.

 

Iată câteva dintre motivele pentru care proprietarii de garsoniere iubesc stilul minimalist:

 

  • Te ajută să te relaxezi ca în propriul sanctuar al liniștii, într-un oraș în care oamenii sunt mereu pe grabă;
  • E ideal pentru a crea iluzia de spații mai largi și aerisite în garsonieră;
  • Nu se va demoda niciodată dacă e aplicat corect, așa că este o investiție pe termen lung;
  • Te ajută să economisești o mulțime de bani căci are la bază doar piese de mobilier și elemente de decor esențiale;
  • Este mult mai ușor de adaptat stilului personal și e destul de greu să dai greș în asortarea elementelor de design.

 

Dacă te-ai îndrăgostit de acest stil și vrei să îl pui în aplicare odată cu achiziția unei garsoniere noi din București, vei găsi o mulțime de branduri care comercializează tot ce ai nevoie. Pentru a obține un decor minimalist, trebuie să ții cont elementele care stau la baza lui: 

 

Simplitate prin formă și funcționalitate

 

O garsonieră minimalistă are design simplu, eficient. Spațiile sunt folosite inteligent, predictibil, fără elemente complicate. Formele simple dictează toate alegerile – pereți, podele, spații de depozitare, obiecte decorative. Fiecare element este ales pentru a obține un spațiu luminos, liniștitor. 

 

Paletă de culori monocromatice

 

Filosofia acestui stil de design este de a reduce lucrurile și de a ne îndrepta atenția către cele esențiale. De aceea, culorile neutre sunt cele mai potrivite pentru a decora garsoniera în acest stil. Cu alb, bej și gri mergi la sigur. Dacă vrei să experimentezi un pic, asigură-te că folosești un trio de nuanțe apropiate care te ajută să menții direcția aleasă și să obții un aspect final unitar.

 

Spații largi, deschise, luminate natural

 

Garsonierele decorate în acest stil par mult mai spațioase și luminoase datorită culorilor deschise ale pereților, draperiilor simple care lasă aerul și lumina să circule, pieselor de mobilier poziționate inteligent. Toate acestea dau un sentiment de calm și invită la relaxare după o zi petrecută în traficul din București. 

 

Decor compus din piese esențiale

 

Dacă vrei să obții un decor minimalist în cadrul viitoarei tale garsoniere din București, trebuie să faci o listă a obiectelor de care nu te poți lipsi și să scapi de cele inutile. Mai trebuie adăugat faptul că minimalist nu înseamnă doar crearea unui cămin practic, căci frumusețea spațiului vine tocmai din faptul că fiecare obiect este prezent în casă cu un scop bine definit.

 

Materiale folosite strategic și obiecte cu personalitate

 

Într-o garsonieră minimalistă, chiar dacă sunt puține obiecte, fiecare dintre va reflecta personalitatea ta. Pe lângă numărul mic de obiecte, te poți asigura că spațiul tău nu devine încărcat și prin folosirea strategică a materialelor, deci ai grijă la texturi și ține cont de paleta de culori aleasă. N-ai cum să dai greș dacă te orientezi către materiale naturale, de la mobilier la țesături. 

 

Decorul minimalist înseamă obiecte puține, dar de calitate, și frumusețe care izvorăște din simplitate. Chiar dacă în lista de garsoniere de vânzare din București nu găsești una decorată pe gustul tău, îți va fi ușor să îți pui planul minimalist în practică orientându-te către una nouă, nemobilată și neutilată. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare