; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

DAY 1 057

(P) Durerile de cap au cauze nebănuit

29 August 2019

Perna potrivită face minuni pentru sănătate. Mai ales dacă suferi de dureri de cap. Căci se spune că migrenele vin când vor și țin cât vor. Pot fi ușoare, cât să te lase să-ți vezi de treabă, sau atât de intense, încât să te țintuiască la pat.

 

Un parfum mai puternic, prea multă cafea, stres, răceală, toate sunt posibile cauze ale declanșării unei migrene. Iar când începe, e de rău.

 

Cu migrena nu-i de glumit

 

Aproape că nu e om care să nu fi suferit de dureri de cap, măcar o dată în viață. Fie e resimțită ca o presiune puternică pe frunte ori ceafă, fie ca o zvâcnire în tâmple, cefaleea (cum numesc specialiștii durerea de cap) creează un mare disconfort. Iar când se intensifică și durează de la 4 la chiar și 72 de ore, i se spune migrenă. Vestea bună este că au leac. Însă numai dacă te prezinți la medic din vreme. Și asta pentru că nu există o cauză unică și general valabilă a apariției migrenelor. Genele moștenite, alimentele foarte reci, trecerile de la un anotimp la altul, fluctuațiile hormonale, șederea îndelungată în încăperi neaerisite, anumite medicamente sunt numai câteva dintre posibilele motive. Însă este posibil să fie un simptom al unei afecțiuni.

 

Știi de ce te doare capul?

Cei care fac des crize de migrenă primesc niște semnale înainte: tulburări de vedere sau amorțeli ale membrelor. Uneori, durerea apare doar pe o parte a capului, extinzându-se ulterior. Apoi apar senzația de greață, vărsăturile, amețelile, sensibilitatea la lumină sau la anumite mirosuri ori sunete. Crizele încetează la fel de brusc cum apar. Iar specialiștii cred că este vorba despre un dezechilibru al serotoninei, așa-numitul hormon al fericirii. Sau despre faptul că fibrele nervoase din jurul vaselor de sânge devin foarte sensibile.

 

6 cauze nebănuite

 

Iată din ce alte motive mai poți suferi de dureri de cap:

 

1.Ochii nu văd bine

Pete ciudate, imagini în zig-zag, forme strălucitoare, dureri constante în fundul ochilor, toate anunță probleme cu vederea.

2.Ai deviație de sept

Lipsa tratamentului deviației de sept poate determina migrene și cefalee din cauza oxigenării proaste a creierului, a somnului neodihnitor cu stare de oboseală cronică, otite și sinuzite frecvente.

3.Nu tolerezi anumite alimente

Intoleranța alimentară se poate manifesta prin migrene, stări de oboseală permanentă, balonare sau dificultatea de a pierde kilogramele în plus.

4.Anevrismul cerebral

Foarte multe dintre persoanele cu anevrism cerebral au dureri asemenea migrenelor. Hipertensiunea arterială necontrolată este unul dintre factorii declanșatori.

5.Bila suferă

Când fierea nu face față alimentelor pe care i le oferi, se manifestă. Durerea de cap, însoțită de greață și vărsături, precum și durerea abdominală (confundată adesea cu cea de stomac) sunt semne ale unor afecțiuni biliare.

  1. Scrâșnești din dinți

Bruxismul (scrâșnitul din dinți în somn) duce la cefalee cronică, migrene și dureri în zona tâmplelor. Este provocat de stres și anxietate și deteriorează dinții în timp.

 

Cum te poate ajuta o pernă potrivită

 

Înainte de toate, structura unei perne ortopedice e de luat în seamă. O pernă confortabilă trebuie să susțină bine capul, gâtul și umerii, astfel încât coloana vertebrală să rămână dreaptă în timpul somnului. Și să nu existe puncte de presiune pe restul corpului, cauzate de poziția deficitară. Un atu în plus au pernele din materiale sintetice pentru că se pot spăla la mașină. Ceea ce nu este valabil și în cazul pernelor cu puf ori pene. Totuși, umplutura din fibră de bambus face ca perna să le fie de un real folos celor care transpiră mult în somn.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare