; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

549

(P) Dureri abdominale intense? Iată 6 soluții rapide

30 March 2020

Durerile abdominale intense pot avea foarte multe cauze și pot interveni în orice moment al zilei, indiferent de activitatea pe care o ai sau locul în care te afli. De cele mai multe ori apar în zona toracică și pelvină și semnalează o problemă la nivelul unui organ.

Cele mai des afectate organe care pot produce dureri abdominale sunt:

 • Splina
 • Apendicele
 • Ficatul
 • Vezica biliară
 • Pancreasul
 • Rinichii

De asemenea, durerile abdominale pot fi cauzate și de o serie de afecțiuni, iar printre cele mai comune se numără constipația, diareea sau sindromul colonului iritabil. Un tratament pentru colon iritabil este recomandat pentru a putea scăpa de durere, însă celelalte cauze pot fi stopate și fără o vizită la medic.

În funcție de cauza fiecărui dureri abdominale, ar trebui să iei măsuri pentru a scăpa de acestea. Iată câteva dintre cele mai des folosite metode pentru eliminarea durerilor abdominale.

Ia un calmant

Există numeroase medicamente care pot calma durerea abdominală, în special dacă este cauzată de anumite probleme fixe, așa cum sunt durerile menstruale. Aceste medicamente nu au nevoie de prescripție medicală și se pot administra conform indicațiilor de pe ambalaj.

Bea un ceai

Consumul de ceai ajută la relaxarea întregului organism și la reducerea senzațiilor de durere. Cele mai recomandate plante pentru ceai sunt mușețelul, frunzele de melisa, menta și feniculul. Acestea pot calma inclusiv durerile cauzate de problemele aparatului gastro-intestinal.

Stai în pat

Durerile abdominale pot fi eliminate prin relaxarea întregului organism. Pentru unele persoane este benefic statul pe burtă, în timp ce pentru altele statul pe spate este tot ce au nevoie pentru a uita de durere. Durerea începe să dispară în momentul în care îți relaxezi organismul și lași organele să-și revină.

Aplică ceva cald pe burtă

Ai posibilitatea de a pune pe burtă o pernă electrică sau o sticlă cu apă caldă și vei observa că durerile încep să dispară. De asemenea, dacă îți este mai ușor, poți umple o șosetă cu paste, orez sau sare și o poți încălzi la cuptorul cu microunde. Vei putea muta șoseta pe fiecare zonă care simți că doare.

Apelează la aloe vera

Sucul de aloe vera are numeroase beneficii pentru organism, printre care și reducerea durerilor abdominale. Fie că sunt cauzate de un reflux gastro-esofagian, de o iritație sau de constipație, sucul de aloe vera acționează ca un pansament pentru stomac. De asemenea, este ideal pentru prevenirea crampelor și a balonării, în special în perioada menstruației.

Consumă alimente uscate

În cazul în care durerile abdominale sunt cauzate de diaree, cel mai bun remediu pentru acestea este să consumi covrigi, pâine prăjită și grisine, fără sare. Ai nevoie ca stomacul tău să scape de sucul gastric, nu să producă mai mult. În acest fel, alimentele uscate absorb sucul gastric și îi permit stomacului să se refacă, mai ales pentru că are această capacitate de a se reface, dacă are un mediu benefic.

Acestea sunt câteva metode prin care poți elimina durerile abdominale intense, dar dacă acestea persistă și au o serie de simptome, vizita la medic este esențială. Semnele care ar trebui să te pună pe gânduri sunt:

 • Febră
 • Scaune cu sânge
 • Vărsături cu sânge
 • Dificultăți de respirație
 • Îngălbenirea pielii și a ochilor
 • Dureri care persistă mai mult de 2 zile

Durerile abdominale nu pot fi prevenite, mai ales în cazul în care nu știm care este cauza lor, dar este important să le tratăm cu seriozitate. Dacă știi care este cauza exactă a lor este mult mai ușor de acționat, dar dacă acestea apar fără niciun motiv este posibil ca o problemă din interiorul organismului să le provoace, ca un semnal de alarmă.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare