; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Diamag_12

(P) Diamantul potrivit pentru aleasa inimii și aspectele ce dictează o alegere inspirată

12 August 2018

Reprezentantele feminine au fost dintotdeauna o idee mai pretențioase vis a vis de partea estetică, indiferent de obiect. Începând de la vestimentație, accesorizare și până la gusturi, aceasta trebuie să fie întotdeauna demnă de o femeie stilată, respectiv să bifeze cu succes tendințele de actualitate, dar și regulile de bun gust. Ceea ce e mai dificil în toată această ecuație se referă la perceperea corectă a preferințelor selecte ale reprezentantelor feminine de către partea barbatească. Mai ales în ceea ce privește alegerea neprețuitei bijuterii – inelul de logodnă, această decizie ridică adevărate provocări.
Panica nu este însă în niciun fel utilă, iar pentru a o evita, ghidarea după recomandările unor experți bijutieri este soluția ideală. Diamag este un nume de referință în acest sens – magazinul online de inele de logodnă care iese în întâmpinarea bărbaților atât cu soluții constând în inele din cele mai elegante, cât și cu recomandări pentru o alegere care să întreacă orice așteptări.
Ideea este de a identifica inelul perfect, respectiv care să se plieze atât pe măsura viitoarei logodnice, cât și pe preferințele acesteia în materie de bijuterii.
Într-adevăr o alegere pretențioasă, dar în aceeși măsură de frumoasă, cea a diamantului, necesită recomandarea unui expert.
Cei 4 de C ai diamantelor
În termeni simpli este vorba despre despre caracteristicile care dictează rafinamentul și eleganța unei bijuterii cu diamant – caratele (carats), culoarea (color), claritatea (clarity) și tăietura (cut). Este esențială raportarea la acestea pentru a finaliza o achiziție pe deplin mulțumitoare.
Forma
Se prezintă sub numeroase design-uri, într-o varietate suficient de mare pe www.diamag.ro pentru ca fiecare gust să fie cu succes satisfăcut. Caracterisicile unice ale diamantului determină calitatea formei. Astfel, opțiunile vizează diamante sub formă: rotundă, ovală, de tip princess, Marquise, Cushion, Radiant, Emerald, Pear, Heart sau Asscher. Fiecare în parte beneficiază de o tăietură specifică, ce poate fi dedusă din denumire de altfel.
Caratele
Se măsoară greutatea diamantului, până la o sutime de carat, variind costurile în funcție de aceasta. Depind însă și de formă, tăietură, culoare, claritate, diametru – în fond de celelalte detalii ce contează într-o astfel de alegere.
Alegerea trebuie să se încadreze în bugetul fiecăruia – inelul este o bijuterie cu rol simbolic mult mai important.
Culoarea
Modul în care un diamant poate diviza lumina diferă în funcție de culoare. Spectrul acesta reflectă astfel lumina în scântei colorate, cunoscute sub denumirea de foc. Acesta este cu atât mai colorat cu cât diamantul este mai lipsit de culoare. Iată și motivul pentru care diamantele transparente vor avea costuri mai ridicate decât celelalte opțiuni.
În acest sens, Diamag.ro propune diamante cu grad de culoare între D și M – a se vedea pe site lista disponibilă în acest sens. Spre exemplu, cele de culoare J se referă la modelele incolore, respectiv ce sunt aproape incolore, însă ochiul neatrenat nu îi poate detecta culoarea. Cele cu gradul de culoare între K și Z vor afecta frumusețea bijuteriei, cu atât mai accentuat fiind efectul când montura este din aur alb.
Claritatea
În funcție de nivelul acesteia diferă și prețul diamantului. Când este curat, modul în care divizează lumina este deosebit și creează o imagine de poveste. În schimb, modelele cu zgârieturi sau care au crăpături mici asemenea unor cristale, fulgi sau depozite de carbon microscopice, vor impune un alt preț, cu toate că strălucirea pietrei nu are de suferit.
Desigur că preferințele ar trebui să vizeze în general diamantele clare. Cele cu incluziuni nu sunt însă de omis și sunt o recomandare din partea experților pentru publicul larg.
Certificarea
Neapărat este necesar a primi alături de diamantul ales și un act care atestă autenticitatea bijuteriei, respectiv a pietrei prețioase. Spre exemplu, Diamag oferă certificare GIA. Aceasta utilizează un sistem de reguli detaliat și de asemenea de standarde înalte. Prin el se urmărește însumarea locației, numărului, precum și a tipului de incluziuni din diamant. Este modul de a identifica o piesă de bijuterie, respectiv de a-i fi recunoscută valoarea.
Iată așadar care sunt detaliile pe care partea masculină trebuie să le aibă în vedere atunci când ia hotărârea de a face primul pas spre viața de familie – cererea în căsătorie. Prin raportarea la cele menționate, alegerea va fi una de la sine grăitoare, iar cuvintele vor fi de prisos.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare