; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Piqsels.com id fksyb

(P) Design interior modern: 8 trucuri pentru o locuință pe placul tău

23 December 2020

Fiind locul în care evadezi, adesea, după stresul muncii sau problemele agitate ale vieții, casa ta trebuie să evoce o atmosferă senină și să te ajute să te reîncarci zi de zi. Cu toate acestea, abilitatea sa de a face acest lucru este, adesea, trecută cu vederea, ducând la un spațiu care te deranjează. Crearea unui cămin liniștit depășește estetica de design și obiectele dintr-un spațiu; începe cu practici simple, conștiente, care îți permit să te simți fără stres. Indiferent de stilul tău de viață, iată 10 moduri practice de a-ți transforma casa într-un refugiu echilibrat și pașnic.

  1. Elimină dezordinea

Este cunoscut faptul că dezordinea produce haos fizic și inconștient. Deseori, grămezi neîngrijite și dezorganizarea pot duce la 20 de minute de căutare a cheilor mașinii și un sentiment general de suferință. Ia-ți timp pentru a face ordine în dulapul acela dezordonat sau în mormanele de hârtii care te împiedică. Vei simți cum tensiunea zboară imediat din cameră după ce arunci obiectele inutile.

  1. Adaugă culoare

Un simplu perete colorat sau o piesă decorativă poate transforma starea de spirit a oricărei camere. Textilele albe, mătăsoase, oferă un sentiment de eleganță și seninătate dormitorului, în timp ce o nuanță de narcise poate adăuga o cantitate potrivită de exuberanță, în camera de zi. Alegerea schemei de culori potrivite poate fi o provocare, așa că, experimentează cu diferite nuanțe și combinații pentru a determina modul în care acestea pot avea impact asupra senzației dintr-un spațiu.

  1. Facilitează accesul la locurile de relaxare și în jurul mobilierului

S-ar putea să nu te deranjeze să muți un scaun, pentru a intra în spatele mesei de living moderne, dar, oaspeții nu se vor simți confortabil în spații pe care ajung cu greu să le traverseze. Ideea este să fluidizezi mișcarea prin casa ta, astfel încât să ajungi de la ușa din față la zonele de relaxare confortabile, bucătăria, baia și multe altele – fără obstacole. Nu aduna mobilier de dimensiuni prea mari, încât nimeni să nu se poată strecura, și nu pune prea multe perne de podea, încât oaspeții să se strecoare printre ele, ca într-o cursă cu obstacole. De asemenea, încearcă să îndepărtezi jucăriile copiilor din calea oaspeților, astfel încât aceștia să nu se împiedice. 

  1. Îmbrățișează puterea plantelor

Atunci când caută să se reîncarce după o săptămână stresantă, oamenii merg, deseori, în parcuri, grădini botanice sau fac drumeții. De ce să nu aducem calitățile restauratoare ale plantelor direct în propria casă? Nu numai că adaugă culoare schemei tale de design, dar și elimină toxinele din spațiile interioare, reoxigenându-ți casa.

  1. Nu trece cu vederea dormitorul

Una dintre cele mai intime zone ale casei tale, dormitorul, ar trebui să te invite să evadezi din programul tău ocupat, fără, însă, a uita de rafinament. „Vrei mereu să intri într-un dormitor și să te simți uimit', spune decoratorul Miles Redd. „Dar trebuie să fie și un loc în care să te poți stabili și să te relaxezi.' Indiferent dacă preferi culorile neutre sau pastelurile drăguțe, încorporează culori care rezonează cu tine și te atrag în cameră. 

  1. Gândește-te la rolul camerei

Prin desemnarea zonelor pentru diverse activități, îți permiți, în mod inconștient, să te deplasezi cu ușurință și scop în casa ta. Când dezvolți o schemă de design pentru fiecare cameră, încearcă să decorezi, având în vedere funcția spațiului. 

  1. Lumina naturală

Nimic nu aduce claritate și evidențiază detaliile complexe de design ale unei încăperi, ca lumina naturală. O cameră luminată natural crește productivitatea, îmbunătățește starea de spirit și creează o atmosferă liniștită, în general, mai mult decât un mediu iluminat artificial. Dacă ai ferestre puține sau nu ai deloc, încearcă să încorporezi suprafețe reflectorizante în casă. Cantitatea de lumină naturală se va dubla imediat, permițând luminii solare să reflecte oglinzile mari amplasate strategic sau piesele lăcuite.

  1. Utilizează texturi naturale

Este instinctul uman ca oamenii să aprecieze și să fie atrași de frumusețea naturii. În timp ce plantele de apartament nu sunt pentru toată lumea, texturile și piesele realizate din materiale naturale emană aceeași cantitate de liniște și fundamentează tema generală a unei camere. Există nenumărate modalități de a obține un sentiment de calm interior prin piese pământești, cum ar fi cele obținute din lemn 100%, sau adăugarea unei mese laterale, lucrată manual.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare