; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Descoperă 5 trucuri ale designerilor pentru a decora o bucătărie inedită

(P) Descoperă 5 trucuri ale designerilor pentru a decora o bucătărie inedită

17 May 2021

Dintre toate încăperile unei case, bucătăria rămâne adesea pe ultimul loc, atunci când vine vorba de dimensiunea estetică. De asemenea, poate ai observat și tu că majoritatea spațiilor de gătit arată aproape la fel și sunt lipsite de personalitate. Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii tind să se preocupe de aspectul livingului și al dormitoarelor, iar bucătăria este considerată doar un spațiu utilitar. Cu toate acestea, tu nu trebuie să faci aceeași greșeală. Te poți bucura de o atmosferă plăcută și plină de caracter atunci când gătești sau mănânci.

Iată 5 trucuri prin poți da bucătăriei tale un aer inedit

  • Covorul

Deși această idee este aproape cu totul respinsă în România, un covor colorat poate schimba total aspectul bucătăriei și o poate transforma într-o încăpere caldă și primitoare. Nu trebuie să aibă dimensiuni mari sau să acopere pardoseala în întregime, ci este de ajuns să ofere o pată de culoare în mijlocului camerei. Dacă ești îngrijorată că îl vei stropi sau murdări, în realitate, acest lucru nu reprezintă o problemă. Există numeroase soluții de curățare instantă pentru textile, care te vor scăpa de griji.

  • Rafturile deschise

Pentru depozitare și compartimentare, poți alterna dulapurile de bucătărie cu rafturi simple, prinse în perete. Efectul celor din urmă este acela de a crea un spațiu mai aerisit și mai luminos. Pe acestea poți așeza plante, farfurii decorative sau orice alt obiect pe care dorești să-l expui fără ezitări. Astfel de rafturi se potrivesc într-o bucătărie neaglomerată, fără multe electrocasnice, ustensile sau accesorii aflate la vedere.

  • Condimente proaspete

A venit timpul să uiți de mușcatele bunicii sau de florile artificiale. Dacă îți dorești o bucătărie cu adevărat fermecătoare, orientează-te către un look mediteranean autentic și creează-ți o mică grădină cu ierburi aromatice care te vor ajuta la gătit. Avantajul acestora este că înviorează aspectul încăperii, sunt ușor de întreținut și te scutesc de cheltuieli suplimentare atunci când faci cumpărături pentru pregătirea mesei. Le poți organiza în ghivece pe verticală, le poți păstra pe blatul de bucătărie sau pe pervazul ferestrei. 

  • Decorațiuni personale

În ceea ce privește obiectele ornamentale, nu este nevoie să apelezi la opere de artă. Folosește-ți creativitatea și găsește mici detalii din viața ta personală ce pot fi înrămate ori afișate. Fie că este vorba despre o felicitare primită de la cineva drag, fie despre o ilustrație realizată de copiii tăi, acestea vor da o notă personală încăperii. Cu toate acestea, un astfel de detaliu nu este suficient pentru ca spațiul să arate așa cum îți dorești. Dacă simți nevoia unui suflu nou, apelează la noi piese de mobilă pentru bucătărie de la Homelux.ro în cele mai plăcute culori.

  • Un look minimalist, aerisit

Nu în ultimul rând, o abordare simplă și fără aglomerări de obiecte este cea mai bună idee pe care o poți pune în practică pentru bucătăria ta. Deși în România, multe case sunt pline până la refuz de mobilă, electrocasnice și accesorii, tu poți adopta o atitudine care devine din ce în ce mai populară: minimalismul. Renunța la orice obiect inutil sau pe care nu l-ai folosit în ultimele trei luni și vei vedea că starea ta de spirit va fi diferită când vei păși în această încăpere.

Așadar, bucătărie poate avea un aer de poveste, dacă ești pregătită să aplici aceste trucuri folosite de designerii experimentați!

Sursă foto: Unsplash.com

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare