; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Prodesignartro_5

(P) De la amator la master chef cu mobilierul din bucătărie

11 July 2019

Stilurile moderne încadrează bucătăria ca fiind o zonă open space pentru living. Delimitarea dintre cele două poate fi acel spațiu de dining sau locul de servit masa. In orice caz bucătăriile rămân centrul casei, unde se adună membrii familiei sau musafirii. 

Cu toate ca musafirii de obicei sunt invitați  în sufragerie, la un moment dat locul confortabil este în jurul mesei din bucătărie pentru a discuta la un pahar de vin, servind gustări diverse și aperitive.

Alegerea unui asemenea mobilier poate prezenta câteva provocări în ceea ce privește optimizarea spațiului, dar și oferirea unui caracter funcțional.   

Este cunoscută ideea gospodinelor că pentru a face mâncare este nevoie și de o atenție sporită în ceea ce privește ustensilele folosite. Spre exemplu, diferențele între rețete asemănătoare pote consta într-un cuptor electric. Modalitatea de coacere uniformă poate atrage reputația unui petit chef mai ales pentru musafiri.

Locurile pentru cuptoarele încorporabile se regăsesc adesea vizate în mobilierul pentru bucătărie. Unul dintre aspectele importante ce trebuie îndeplinite în amenajarea bucătăriei este de a se potrivi toate corpurile exact, fără să pară a fi improvizație. Acest aspect poate fi înlăturat atunci când se alege opțiunea mobilierului la comandă. Un punct de reper pentru achiziția de mobila la comanda Bucuresti este Prodesignart. 

Spațiile decupate dintr-o mobilă de bucătărie pot fi de asemenea și cele ce pentru mașina de spălat vase, chiuvetă sau altele în funcție de necesități și posibilitățile aferente.

Pe lângă aspectul ce ține de design, mobila de bucătărie poate fi una dintre articolele expuse la degradare, de aceea este necesar să îndeplinească cerințe calitative și nu în ultimul rând să dispună de suficiente spații de depozitare.

Un prim pas ce conduce spre o alegere potrivită ce vizează amenajarea bucătăriei poate fi acela de a vizualiza în ansamblu cum va arăta acel loc și spre ce anume se îndreaptă ca utilizare. Zonele de interes trebuie poziționate în așa fel încât să fie accesibile conform activităților și stilului de organizare.

Sfatul designerilor este amenajarea unui mic colț în care se vor amplasa cărți de bucate sau obiecte ornamentale pentru bucătărie, deoarece acest aspect poate aduce confortul și relaxarea de care este nevoie pentru a lua următoarele decizii.

Pentru a marca mai bine unde vor fi poziționate piesele de mobilier se pot schița însemne pe pardoseală și astfel se poate ușura munca atunci când dorim un proiect bine definit.

Calitatea accesoriilor și a materialului

De obicei gama de materiale și modele diferă, fapt ce se poate regăsi în diferența de costuri, dar și în durabilitate. Feroneria unui mobilier poate să facă diferențe însemnate în ceea ce privește rezistența în timp. Balamalele și sistemele de închidere fiind supuse des la utilizare frecventă.

Unul dintre materialele alese des de către clienți este palul. În ciuda rezistenței mai reduse față de MDF sau lemn masiv, acest material este unul ușor de montat sau de înlocuit în caz de nevoie. Un exemplu prezentat de Prodesignart poate fi mobila de bucătărie Hill cu un design modern ce prezintă funcționalitate. Blatul este alb, termorezistent și feroneria de tip Blum.

Acest tip de feronerie este specific închiderilor verticale, dar și pentru închiderea silențioasă a ușilor. În afară de aspectul ce ține de zgomot, închiderile silențioase oferă avantajul rezistenței în timp a materialului ce se poate degrada gradual de la șocuri imprevizibile.

Blatul, chiar dacă este din pal, prezintă aspecte ce îl fac rezistent la șocuri și temperaturi ridicate, mai mult decât atât se poate regăsi cu diverse ornamente și culori. 

Mobilierul exemplificat mai sus, face parte din categoria ce beneficiază de transport și montaj gratuit, acesta nefiind singurul model. Un alt avantaj în gama modelelor de la Prodesignart este acela de a îmbina stilul modern minimalist cu confortul adus de spațiul din compartimente, astfel ca printr-o organizare corespunzătoare să prezinte și aspecte funcționale.

Palul nu este singurul material de care dispun cei de la Prodesignart. În funcție de posibilitățile financiare, mobilierul de bucătărie Gianina poate dispune de porțiuni de MDF conform preferințelor specificate în comandă.

De asemenea blaturile pot fi personalizate cu elemente de cuarț sau granit, roci vulcanice, intens rezistente la temperaturi înalte. 

Costurile diferă în funcție de dimensiuni, materiale utilizate și opțional de accesoriile care întregesc bucătăria cum ar fi chiuveta, hota, cuptorul sau plita de aragaz. Gama variată de modele reușește să inspire, dar decizia finală ce vizează fiecare preferință se poate specifica în comandă. Mai multe modele poți să vezi aici toate ofertele de mobila bucatarie Prodesignart.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare