; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Shoes men 3743510_640

(P) De ce să alegi încălțămintea din piele? 5 motive cel puțin convingătoare

09 August 2019

Tuturor ne plac pantofii și, fie vorba între noi, nici nu putem trăi fără ei. Dacă în timpurile de mult apuse încălțămintea era confecționată din lemn, papirus sau piele brută provenită de la animale, astăzi avem la dispoziție o mulțime de materiale din care putem confecționa cele mai importante accesorii ale ținutei. 

 

Totuși, din toată această varietate de produse, se disting pantofii din piele, care prezintă avantaje de necontestat comparativ cu pielea ecologică sau alte materiale sintetice folosite la fabricarea încălțămintei. Iată doar câteva dintre motivele pentru care îți recomandăm să optezi pentru pantofi din piele naturală:

Pantofii din piele transmit un mesaj stilistic de impact 

 

Pantofii din piele naturală sunt o opțiune a tuturor celor pasionați de modă, iar asta datorită impactului stilistic pe care îl creează. Spre deosebire de materialele sintetice, pielea naturală are un avantaj greu de contestat: exact ca vinul, piesele vestimentare și accesoriile din piele arată mai bine pe măsură ce timpul își pune amprenta asupra lor. 

În plus, acest material are propria sa personalitate; întotdeauna vei da dovadă de încredere în tine și eleganță purtând o pereche de pantofi din piele bine realizați. 

 

Încălțămintea din piele este mai flexibilă, deci mai confortabilă

 

Încălțămintea din imitație de piele ne creează adesea disconfort și bătături. Și dacă acestea nu sunt suficiente, mai ia în calcul și faptul că o pereche de pantofi din material sintetic îți poate deforma mersul, având în vedere că se lasă și își pierd rapid forma. Pe de altă parte, pielea naturală capătă flexibilitate pe parcursul purtărilor, fără însă să-și piardă forma. 

 

Durabilitatea pantofilor din piele naturală, un motiv să-i cumperi 

Este drept că pantofii confecționați din piele naturală au un preț mai ridicat decât alte tipuri de încălțăminte realizate din materiale sintetice. Totuși, pantofii de piele sunt, fără doar și poate, o investiție rentabilă, deoarece durabilitatea lor este foarte mare. Dacă este îngrijită corespunzător, încălțămintea din pielea naturală poate fi folosită chiar și ani la rând. Pentru asta, e nevoie să o cureți regulat folosind produse speciale care îi vor oferi și protecție împotriva zgârieturilor, dar și să o depozitezi în condiții optime. 

 

Pielea naturală este o alternativă sănătoasă pentru persoanele alergice

 

Știai că există persoane care se pot confrunta cu reacții alergice din cauza materialelor sintetice? Dacă și tu faci parte din această categorie, atunci ai încă un motiv să optezi pentru încălțăminte din piele. Având în vedere că este vorba despre un material cu origini naturale, pielea naturală este o alternativă mult mai sănătoasă, reducând riscul de alergii. În plus, picioarele nu transpiră la fel de mult în acest tip de încălțăminte, ceea ce înseamnă că riscul de te confrunta cu bătături sau bășici este foarte redus când porți pantofi de piele. În plus, scapi de mirosurile neplăcute care apar din cauza pantofilor de slabă calitate și te bucuri de confort la fiecare purtare. 

Pantofii din piele sunt mai ușor de reparat 

 

Și pantofii din piele pot avea de suferit, mai ales dacă sunt loviți sau zgâriați accidental. Totuși, în comparație cu articolele de încălțăminte din piele ecologică, de exemplu, reparațiile sale sunt mult mai ușor de realizat în atelierele specializate. Astfel, zgârieturile sau materialul descusut se repară ușor, iar pantofii vor arăta ca noi. 

 

Fără îndoială, articolele vestimentare și încălțămintea din piele nu se vor demoda prea curând. Dacă vrei să știi care sunt cele mai în vogă modele de pantofi ale momentului, accesează epantofi și descoperă-le! 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare