; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

3F17E2BA 3458 4C54 BD8A 02F6D6D7A1B8

(P) De ce să alegeți o firmă de angajare muncitori străini?

30 May 2019

În condițiile în care datorită migraței forței de muncă și lipsei de personal calificat angajatorii se văd nevoiți de multe ori să-și restângă activitatea sau să se gândească să-și relocheze afacerea, nevoia de a apela la firme de recrutare serioase este din ce mai mare. Având în vedere că piața locală dispune de tot mai puține resurse pentru a găsi personal adecvat, opțiunea pentru o firmă de recrutare din străinătate pare să fie singura soluție la îndemână.

JR Recruitment este o companie multinațională ce activează în domeniul selectării și plasării forței de munca de mai bine de 25 de ani. Ea dispune de sedii și angajează muncitori străini în țări precum Germania, Olanda, Canada, Israel și de ceva timp și în România. Grație exprienței acumulate de-a lungul anilor, compania a reușit să se impuna ca una dintre cele mai serioase și stabile companii de angajare muncitori străini.

 

JR Recruitment oferă angajatorilor din diferite domenii de activitate servicii complete de recrutare și plasare de forță de muncă străină. Compania are reprezentanțe în București, Brașov, Iași și Arad. Principale țări de recrutare sunt Nepal, India, Sri Lanka, Filipine, Thailanda.

În portofoliul firmei se regăsesc numeroase proiecte finalizate cu succes pentru companii ce activează în industria hoteliera și a restaurantelor, în domeniile frumusețe, agricultură, logistică, cazino-uri, ferme de animale etc..

Motivele pentru care angajatorii apelează la diverse forme de colaborare cu mari firme de recrutare internaționale, așa cum este și JR Recruitment, sunt evidente și clare:  

migrația accentuată a forței de muncă către țări mai dezvoltate;
lipsa de forță de muncă;
impactul tehnologic;
modificarea cerințelor și pretențiilor angajatorilor;
schimbările generate de noile tendințe de pe piața recrutărilor;
incapacitatea sistemului de învățământ de a se adapta la nevoile actuale ale pieței forței de muncă și ale angajatorilor.

Industriile cele mai afectate de criza forței de muncă și în care companiile au fost nevoite să recurgă la angajarea de lucrători străini sunt industria ușoară, agricultura, construcțiile, serviciile, producția, HoReCa.

 

De ce să optați pentru serviciile unei firme de recrutare de muncitori stăini?

În condițiile în care angajatorii au tot mai puține șanse să găsească personalul de care au nevoie la nivelul forței de muncă locale, sunt multe domeniile în care soluția de supraviețuire este de a apala la o firmă care aduce muncitori din străinătate.  Lucrătorii provin de cele mai multe ori  din țări cu un nivel de trai și de salarizare sub cel din țara noastră. Astfel se justifică dorința de a accept oferte care, multora de pe piața locală li se par netentante.

Avantajele apelării la o astfel de firmă sunt evidente. Printre acestea amintim:

suplinirea deficitului de forță de muncă;
un grad mai mare de ocupare a locurilor de muncă libere;
posibilitatea de a beneficia de personal calificat;
costuri mai mici cu ocuparea forței de muncă;
o mai mare stabilitate a duratei de ocupare a unui post.

Marea majoritate a firmelor care se ocupă cu recrutarea și aducerea de personal străin se bucură de multă apreciere din partea angajatorilor români care au beneficiat de angajați aduși prin efortul lor. În general, acești angajați vin pe o periodă determintă de timp, sunt serioși și responasabili și își îndeplinesc cu conștinciozitate atribuțiile de serviciu ce le revin.

Angajarea de muncitori străini se dovedește singura modalitate prin care anumite domenii de activitate pot supraviețui și pot să-și continue forma de activitate, fără a se mai lovi de criza forței de muncă locale.

Care sunt principalele criterii în funcție de care să alegeți o astfel de firmă de recrutare?

În calitate de angajator, orice firmă are nevoie de o colaborare cu o firmă de recrutare eficientă și demnă deîncredere. Tocmai de aceea atunci când se dorește începerea unui parteneriat va trebui să se țină seama de o serie de aspecte precum:

seriozitatea companiei care efectuează recrutarea, care va intermedia serviciul de plasare de forță de muncă din străinătate și care se va ocupa de întocmirea documentelor necesare angajării;
de faptul că firma este inregistrată și autorizată pentru realizarea acestui gen de servicii de recrutare;
de reputația de care se bucură acesta;
de vechimea pe care o are pe piață acea firmă de recrutare;
experiența în recrutare și personalul special calificat pentru servicii de recrutare în străinătate;
câte și unde are sediile și reprezentanțe compania respectivă.

Dacă compania cu care doriți să colaborați satisface cea mai mare parte dintre aceste exigențe, atunci se merită să începeți parteneriatul. Dacă o bună parte din aceste criterii nu sunt îndeplinite este foarte posibil să vă amăgiți și să mai amânați un pic un deznodământ care este inevitabil.

De ce să apealați la JordanRiver.eu pentru selectarea și angajarea de muncitori din străinătate?

Această companie internațională ofera angajatorilor din diferite domenii de activitate servicii complete de recrutare și plasare de forță de muncă straină. Echipa de recrutare oferă tot sprijinul, preluand activitatea de recrutare și selectie de personal, folosind metodele proprii.

Pentu a vă bucura și voi de aceste servicii nu ezitați să contactați compania!

 

 

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare