; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Parfumuri dama barbati

(P) Curiozități despre parfumuri – pot conține ingrediente de origine animală

12 April 2021

Cui nu îi plac mirosurile fine? Parfumul a devenit un produs atât de important în ritualul tău de zi cu zi, încât te-ai putea simți incomplet fără un miros al parfumului tău de semnătură înainte de a ieși afară pe ușă. 

Probabil că ești familiarizat cu dificultățile care apar în momentul în care ești în căutare de parfumuri noi pe care să le adaugi colecției. Cu toate acestea, pe lângă faptul că parfumurile sunt diferențiate în parfumuri damă și parfumuri bărbați, mai sunt atât de multe lucruri de știut dincolo de aromele inconfundabile și de notele electrizante, suave sau puternice.

Înainte de a porni în căutarea celor mai potrivite parfumuri, oricine ar trebui să cunoască aceste informații despre parfumuri. Am creat o listă cu cele mai surprinzătoare curiozități, lucruri de știut și aspecte mai puțin știute despre parfumuri în general, dar și despre parfumuri damă și parfumuri bărbați în mod particular. Rămâi alături de noi, fiindcă urmează să demontăm câteva mituri despre parfumuri!  

Știai că poți spori intensitatea notelor dominante din parfumuri?

Începem cu un prim sfat prin care poți pulveriza mai puțină esență din parfumul preferat, dar care să fie suficient de puternic cât să se mențină pe tot parcursul zilei. Tot ce trebuie să faci pentru a profita de notele dominante ale unor parfumuri damă și parfumuri bărbați preferate este să aplici esența acestor parfumuri doar pe anumite zone ale corpului. 

Pulverizează pe zonele unde pulsația este mai puternică, întrucât acele zone ale corpului în care vasele de sânge sunt mai apropiate de vene radiază căldură și ajută parfumul să emane aromele de pe piele în aer. Deci, pentru a mări durata de viață a recipientelor cu parfumuri, pulverizează doar încheieturile, baza gâtului și în spatele lobilor urechii.

Pulverizarea parfumului pe încheieturi este de dorit, însă nu și frecarea acestora! 

Dacă aveai obiceiul de a-ți freca încheieturile o dată ce pulverizai parfumul, elimină acest obicei! În alcătuirea unor parfumuri intră o combinație complexă de note de vârf, note de inimă și note de bază. Notele de vârf sunt mai delicate și se estompează rapid, în timp ce notele de bază sunt de lungă durată. Fricțiunea cauzată de frecarea încheieturilor mâinii crește interacțiunea dintre parfumuri și uleiurile naturale ale pielii, care pot sfârși prin a denatura aromele și a le estompa.

Unele parfumuri nu sunt pur și simplu pentru vegani…

Multe parfumuri conțin ingrediente de la un animal. Deși nu sunt neapărat semnalizate pe ambalaj, poți verifica lista de ingrediente de pe spatele cutiei pentru a te asigura dacă este un parfum care nu conține ingrediente de origine animală. Există o mulțime de parfumuri damă și parfumuri bărbați care nu sunt testate pe animale, cum există și parfumuri care sunt certificate pentru vegani. 

Uită de obiceiul de a spreia diferite arome de parfumuri pe păr!

Măcar o dată și tot ți-ai pulverizat un strop de parfum pe păr. Nu mai face asta niciodată! Deși miroase senzațional și persistă o bună bucată de vreme, nu este deloc recomandat pentru sănătatea părului, întrucât cele mai multe parfumuri conțin alcool care provoacă uscăciune și slăbește rezistența firului de păr.

Aceleași parfumuri mirosi diferit pe două persoane diferite

Atunci când aplici parfumul, acesta se amestecă cu chimia pielii tale. Transpirația, mediul înconjurător și chiar dieta ta pot juca un rol imens în felul în care miros unele parfumuri pe pielea ta față de pielea unei prietene, spre exemplu! 

Fiecare persoană are un pH de piele diferit și, de asemenea, are un stil de viață diferit. Acest lucru poate avea implicații asupra modului în care parfumul tău miroase pe piele în comparație cu o altă persoană. De asemenea, dacă parfumul tău miroase diferit față de odinioară, nu înseamnă automat că formula parfumului s-a schimbat – poate însemna și că ți-ai schimbat stilul de viață!

Pot niște parfumuri damă și parfumuri bărbați să stimuleze buna dispoziție?

Parfumul este cu siguranță un stimulent al simțurilor care te poate relaxa, îți poate îmbunătăți starea de spirit, te poate face să te simți sexy și poate acționa ca un stimulent al încrederii. Parfumul este, de asemenea, cunoscut pentru a evoca anumite asocieri. 

A avea o memorie parfumată poate fi destul un lucru destul de special, deoarece te poate ajuta să îți amintești lucruri pe care vrei să le retrăiești. În plus, trebuie să recunoști că acele parfumuri damă și parfumuri bărbați pe bază de citrice te fac cu siguranță să te simți mai energică.

Contrar așteptărilor notele florale din multe parfumuri nu provin de la flori adevărate!

Parfumurile de astăzi nu sunt făcute cu flori adevărate. Datorită producției de masă a parfumurilor, utilizarea esențelor reale de flori a trebuit înlocuită cu parfumuri sintetice. Deși sinteticul nu bucură cu adevărat pe nimeni, partea bună este că speranța de viață a unei sticle de parfum a fost acum dublată datorită termenelor de expirare mult mai lungi.

Niciodată nu amesteca aromele unor parfumuri

Chiar și atunci când testezi parfumuri noi, nu testa mai mult de trei unul după altul, deoarece îți vei deruta nasul și funcțiile olfactive. După o anumită ordine de note mai intensă sau mai electrizante, nasul tău nu va mai putea face diferența între mirosuri. 

Dacă totuși ești în căutare de pafumuri pe care să le adaugi colecției și vrei să miroși cât mai multe parfumuri damă sau parfumuri bărbați, atunci ar trebui să faci mici pauze între teste sau chiar să bei o cafea și înainte să îi miroși aroma proaspătă care îți va „reseta' simțurile olfactive.

Aromele unor parfumuri bărbați nu sunt doar pentru bărbați

O treime din parfumurile pentru bărbați vândute pot fi cu lejeritate purtate și de femei. În mod surprinzător, există câte o mică doză de esențe masculine și feminine în orice parfum. În plus, mai sunt și parfumurile prezentate ca fiind unisex.

Parfumurile sunt o parte constantă a vieții de zi cu zi – le folosești cu orice ocazie și este aproape de neimaginat să ieși din casă fără să-ți îmbraci parfumul preferat. Sperăm că te-au intrigat aceste curiozități despre parfumuri și că de acum te vei gândi de două ori înainte de a alege să faci unele din obiceiurile care pot diminua din intensitatea unei note!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare