; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pexels photo 3183385

(P) Cumpărături de Crăciun: Cum să cumperi tot de pe lista, fără a exagera,însă, cu achizițiile?

08 January 2021

Cumpărăturile de Crăciun nu vor mai fi la fel, în acest decembrie atipic. Apariția pandemiei de coronavirus a schimbat obiceiurile de consum ale românilor, dar, totodată, i-a îndemnat să găsească și noi soluții pentru a se putea aproviziona cu tot ceea ce au nevoie pentru sărbătorile de iarnă.

În contextul epidemiologic dat, shoppingul online reprezintă o modalitate sigură și simplă, însă, cum faci să nu exagerezi cu achizițiile, mai ales acum când poți comanda totul din confortul casei tale? Același lucru se poate întâmpla și în magazinele fizice, unde poți lua mai mult decât este necesar în goana ta după cumpărături. Ei bine, avem pentru tine câteva sfaturi care îți pot fi de ajutor, dacă vrei să dai dovadă de cumpătare și responsabilitate.

Pregătește din timp o listă de cumpărături

Pregătirile pentru Crăciun nu sunt chiar floare la ureche, dar, dacă te organizezi din timp, poți achiziționa tot ceea ce ai nevoie, fără să falimentezi bugetul familiei. Ca să eviți cumpărăturile impulsive, este esențial să îți creezi o listă înainte de a ajunge în magazine. Decorațiuni, brad, condimente, carne de porc, dulciuri sau cadouri, toate trebuie puse pe hârtie ca să te asiguri că nu vei lua nici mai mult, dar, nici mai puțin decât ce ai nevoie. Încearcă să faci acest lucru din timp și să lași lista deschisă, dacă te răzgândești cu privire la un anumit fel de mâncare ori un cadou pentru cineva apropiat. 

Stabilește un buget pentru Crăciun

Este esențial să te gândești înainte ce sumă de bani vrei să aloci Sărbătorilor de iarnă, nu să decizi acest lucru în fața casei de marcat. Bugetul pentru Crăciun merge mână în mână cu planificarea temporală. Prin urmare, înainte de toate, pune bani deoparte pentru plata utilităților, ratelor, facturilor scadente și altor tipuri de cheltuieli fixe pe care le ai în fiecare lună. E adevărat, după ce scazi toate aceste sume, s-ar putea ca bugetul tău pentru cumpărături să fie unul foarte mic. Fără îndoială, un cont de economii ți-ar fi de mare ajutor acum! Însă, dacă nu ai ceva bani deoparte și ți-ai stabilit un buget pentru Sărbători, aplică online pentru un credit sau împrumut IFN ca să poți cumpăra tot de pe listă. Iei exact suma de care ai nevoie pentru achizițiile de Crăciun, iar, apoi, o poți rambursa chiar și la următorul salariu sau după ce încasezi prima de la serviciu.

Caută cele mai bune oferte

Magazinele știu să vândă, însă, și tu trebuie să știi cum să cauți. Dacă te tentează cumpărăturile online, este foarte simplu să vânezi reducerile ori să compari prețurile anumitor produse. Cele mai multe site-uri afișează ofertele și promoțiile cu mai multe zile înainte, așa că te poți orienta după asta. În cazul în care obișnuiești să-ți faci cumpărăturile offline, acordă atenție strategiei de așezare a produselor la raft și ofertelor semnalizate în magazin. Comercianții pun, întotdeauna, la vedere produsele mai scumpe, pe care vor să le vândă mai rapid, pentru că atrag atenția clienților. Poziționarea strategică a anumitor bunuri și consumabile așezate la nivelul ochilor le crește vizibilitatea și te fac să le achiziționezi doar pentru că îți apar în cale, atunci când ești în supermarket. Mai mult ca sigur, vei exagera cu achizițiile, dacă nu stai cu ochii pe lista creată dar și pe rafturile de mai sus sau mai jos, unde se găsesc, de cele mai multe ori, produse cu prețuri pentru buzunarul tău.

 

În perioada Sărbătorilor de iarnă este absolut necesar să ții cont de aceste aspecte, dacă vrei să fii cumpătat. Cu siguranță, cumpărăturile haotice te vor face să cheltuiești mai mulți bani decât ți-ai dori și să achiziționezi mult mai multe produse decât ai avea nevoie. Ține cont de sfaturile prezentate ca să eviți orice risipă și vei vedea că poți să te bucuri, așa cum se cuvine, de Crăciun și atunci când ești organizat!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare