Homepage  / Advertorial

(P) Cum se inseră implantul dentar

(P) Cum se inseră implantul dentar

de Redactia Tvmania

Implantul dentar reprezintă cea mai eficientă și mai modernă soluție de înlocuire a unui dinte pierdut. Fie că ai pierdut unul sau mai mulți dinți, tehnicile moderne de implantologie pot face minuni în cazul tău.Un pacient nu mai este astfel nevoit să își sacrifice un dinte natural pentru ancorarea unei lucrări de tipul unei punți dentare. Ai nevoie de un implant dentar?

 

Implantul dentar reprezintă cea mai eficientă și mai modernă soluție de înlocuire a unui dinte pierdut. Fie că ai pierdut unul sau mai mulți dinți, tehnicile moderne de implantologie pot face minuni în cazul tău.

Un pacient nu mai este astfel nevoit să își sacrifice un dinte natural pentru ancorarea unei lucrări de tipul unei punți dentare. Ai nevoie de un implant dentar?

Află tot ce trebuie să știi despre implanturile dentare: avantaje, dezavantaje, contraindicații, riscuri, îngrijirea lor și prețul acestora.

Un implant dentar este o formă de proteză artificială în care un șurub sau un cilindru din titan este inserat în maxilarul superior sau inferior. Este un dispozitiv realizat din titan sau alte aliaje care se introduce în os și care are rolul de a înlocui absența unuia sau a mai multor dinți. Acesta ține loc de rădăcină, urmând ca pe șurubul sau cilindrul respectiv să se realizeze coroana dentară definitivă.

Care sunt avantajele oferite de un implant dentar?

Implantul dentar oferă avantajul că dinții din jur nu sunt deteriorați în niciun fel. În cazul unei punți dentare spre exemplu, dinții adiacenți trebuie să fie șlefuiți. Un procedeu care slăbește smalțul dinților și care face dintele mai sensibil la carii.

Cum se inseră implantul dentar?

Un implant dentar nu este inserat decât după vindecarea țesutului gingival din jurul osului maxilar, proces care durează în jur de 3-6 luni. În acest timp, părțile osului se descompun și gingiile se adaptează. Drept urmare, atunci când procesul este încheiat și osul a căpătat o formă permanentă și stabilă, implantul dentar poate începe.

După ce toate precauțiile au fost luate și planificarea digitală a implantului s-a încheiat, tratamentul poate începe. Implantul dentar este o procedură în mai multe etape:

  • Prima etapă constă în instalarea secțiunii așezate în os. Această etapă se derulează în general în ambulatoriu, sub anestezie locală. Partea inferioară a implantului se poate insera și gingiile pot fi închise parțial sau complet;
  • Cicatrizarea durează în jur de 10 zile și poate fi favorizată de analgezice. Pentru implant, există o fază de cicatrizare de 3-6 luni, în cursul căreia, maxilarul superior se vindecă mai rapid decât maxilarul inferior. 
  • După creșterea implantului, suprastructura este construită. În cadrul unei alte proceduri, gingiile sunt deschise și implantul este legat de coroana dentară sau de proteză cu ajutorul unui pilier.

Cât costă un implant dentar?

Costul unui implant este influențat de mai mulți factori. În primul rând trebuie să alegi un medic stomatolog cu experiență în domeniu, pentru a beneficia de cele mai bune rezultate. În general, prețul unui implant se calculează astfel: costul implantului propriu-zis, prețul bontului protetic și prețul coroanei dentare care se fixează pe implant prin bontul protetic.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton