; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Bath 2562327_1280

(P) Cum să te răsfeţi în fiecare zi acasă: 3 trucuri

18 November 2020

Din cauza pandemiei, anul 2020 ne-a pus la o grea încercare în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber. Restricţiile cu privire la călătorii, ieșiri în oraș sau agrement i-au determinat pe mulţi să se orienteze către mijloace de relaxare în propria locuinţă. Iată cum te poţi răsfăţa în fiecare zi la tine acasă.

Plăcerea licorii matinale

Cafeaua sau ceaiul de dimineaţă sunt tabieturi de care nimeni nu te poate priva. Dacă restricţiile te ţin departe de cafeneaua preferată sau de locurile în care vara priveai răsăritul în concediul preferat cu o ceaşcă în mână, poţi aduce acasă un pic din atmosfera de acolo. Începi prin asigurarea stocurilor şi a recuzitei necesare. Pregăteşte şi un loc retras în care să-ţi începi ziua în mod plăcut. Poate fi un şezlong, o canapea sau un scaun la masa din balcon sau de pe terasă. În ceea ce priveşte aromele de cafea, ai de ales dintr-o mulţime de sortimente şi ţări de origine. Modul de preparare ţine tot de gust şi de obişnuinţă, de la cafetiere, espressoare sau tradiţionalele ibrice. În sezonul rece, ceaiurile au un farmec aparte. Sortimentele de plante sunt prezente într-o mare varietate, în timp ce pentru servit ai la dispoziţie numeroase seturi de ceai.

Organizează mese tematice

Cine spune că mesele pregătite acasă trebuie să fie banale? Cu un pic de voinţă şi de inspiraţie poţi organiza veritabile dineuri sau cine festive pentru tine, persoana iubită sau familia ta. Alege meniul preferat şi pregăteşte-l în bucătărie sau comandă-l cu livrare la domiciliu. Poate fi un fel de care ţi-e dor din copilărie sau o mâncare dintr-o ţară pe care o vizitai în fiecare an pentru răsfăţul gastronomic. Nu te preocupa doar de hrană, ci şi de atmosferă. Pregăteşte o servire ireproşabilă, cu vesela şi tacâmurile de sărbătoare. Continuă jocul de rol cu garderoba pe care ai fi ales-o pentru cele mai selecte restaurante. O astfel de masă va deveni o experienţă memorabilă pe care veţi dori să o repetaţi cât mai curând în confortul căminului vostru.

Ai grijă de corpul tău

Fie că vorbim de exerciţiile fizice, pentru care găseai de fiecare dată scuza lipsei timpului sau a distanţei până la sala de sport sau la stadion, sau de sesiunile de spa la centrul de wellness care acum este închis, găsește înlocuitori pentru toate acestea și ai grijă de trupul tău. 

Cu excepţia înotului, pe care este greu să-l aduci acasă dacă nu ai cumva o piscină în incintă, toate mijloacele de răsfăţ pot fi livrate la domiciliu. Pentru atmosferă foloseşte lumânări şi muzică de relaxare. Dacă îţi place aromaterapia, aprinde o mireasmă plăcută. Răcoritoarele din orice sală de sport sau de spa pot fi preparate cu uşurinţă în propria bucătărie, cu fructele preferate. Indiferent cât ai avea de lucru la finalul zilei sau cât ai fi de solicitat de familie, revendică-ţi o jumătate de oră pentru o baie în cadă, cu spumă. 15 până la 20 de minute în apă caldă parfumată reprezintă ocazia perfectă de relaxare a muşchilor şi o binemeritată pauză mentală. Dacă preferi duşul, să fie cu aburi şi uleiuri esenţiale. Atunci când ieşi din baie, asigură-te că arăţi ca şi cum ai fi la spa, cu un halat supradimensionat, mare şi pufos. Încheie-ţi seara în cele mai confortabile pijamale, cu un pahar de vin roşu în mână, ascultând muzica preferată sau răsfoind o carte a cărei intrigă te ţine cu răsuflarea tăiată.

 

Îngrijirea personală, momentele de relaxare şi răsfăţul nu trebuie să ţină cont de ce se întâmplă dincolo de uşa casei tale. Alege să te simţi bine în confortul propriei locuinţe, pe care o poţi transforma în oaza ta de linişte.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare