; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Automobile car check 1266019

(P) Cum să schimbi uleiul mașinii ca un profesionist în 3 pași simpli

04 April 2019

Autoturismul pe care îl conduci are nevoie de înlocuirea anumitor consumabile, odată cu trecerea timpului de la ultima revizie pe care ai făcut-o într-un service. Acest lucru este valabil şi pentru uleiul maşinii tale, care necesită schimbarea la aproximativ 10.000 de kilometri parcurși, în funcție de indicațiile producătorului. Uleiul are rolul de a unge piesele componente ale motorului, pentru a permite funcționarea corectă a acestora. La un anumit interval de timp, uleiul maşinii trebuie schimbat, pentru ca autovehiculul să funcţioneze în cele mai bune condiţii. Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a schimba uleiul maşinii de unul singur.

Pregăteşte instrumentele necesare

Înainte să începi, trebuie să verifici manualul maşinii pentru a şti cu siguranţă care este cantitatea de ulei de care ai nevoie pentru a face schimbul. În funcţie de mărimea motorului, este posibil să ai nevoie de 3 până la 7 litri de ulei. Tot în manualul automobilul vei găsi informaţii despre ce tip de ulei are nevoie maşina ta. Mai mult, trebuie să ştii că, odată cu uleiul, e indicat să înlocuieşti şi filtrul de ulei. După ce ai trecut de această etapă, trebuie să verifici dacă dispui de instrumentele necesare pentru buşonul de golire şi filtrul de ulei. De asemenea, vei avea nevoie de un ciocan de cauciuc, o garnitură, ochelari de protecţie, o cheie pentru filtrul de ulei, o pâlnie, o tavă de ulei şi un container pentru uleiul uzat. Trebuie să ştii că la modelele mai noi de maşini anumiţi indicatori electronici trebuie reinstalaţi imediat după efectuarea acestei operațiuni.

Goleşte uleiul în tava de scurgere

După ce ai toate informaţiile şi instrumentele necesare, poţi să schimbi uleiul maşinii. Metoda recomandată de schimbarea a uleiul este cea de golire a uleiul prin buşonul special în tava de scurgere. În cazul unui vehicul cu lubrifiere cu carter sec, uleiul este stocat într-un rezervor separat, aşa că va trebui să schimbi uleiul prin aspirare, cu un aparat special. Uleiul va fi aspirat printr-un furtun prin tubul jojei de ulei. Acest lucru va elimina riscul de a introduce murdărie şi praf în motor. Pe de altă parte, schimbarea uleiului prin buşonul de golire necesită desfacerea anumitor piese pentru a avea acces la baia de ulei.

Nu arunca uleiul la întâmplare, trimite-l la reciclat!

Odată ce ai schimbat uleiul, te vei gândi cum scapi de acesta. Uleiul uzat poate fi foarte dăunător pentru mediul înconjurător, de aceea este bine să îl trimiți la reciclat. Caută online firme care se ocupă cu preluarea și transportul uleiului de motor către centrele de reciclare.

 

În concluzie, pentru schimbarea uleiului trebuie să te informezi înainte de a începe acest proces. Manualul maşinii îţi va oferi informaţii esenţiale în acest caz. De asemenea, asigură-te că ai toate instrumentele necesare schimbului de ulei şi că foloseşti uleiul recomandat pentru maşina ta. De exemplu, dacă deţii o maşină Skoda, trebuie să ştii că pe site-ul ePiesa găseşti piese Skoda de cea mai bună calitate, dar și consumabile la prețuri avantajoase recomandate pentru această marcă auto.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare