; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tvmania2

(P) Cum să îți amenajezi propriul home-cinema acasă

28 April 2020

Pandemia COVID-19 ne-a cam închis în case și simțim tot mai acut lipsa unor activități banale de recreere, cum ar fi mersul la cinematograf. Ce să faci când petreci mult timp acasă și îți e dor să vezi un film în cele mai bune condiții? Îți poți crea propriul home-cinema!

Ai nevoie doar de o canapea confortabilă, un proiector și de un perete alb gol. Celelalte elemente precum instalația de sunet sau lumina pot fi întotdeauna improvizate.  

Fie că îți reamenajezi livingul pentru a putea fi transformat în home-cinema de câte ori ai nevoie, fie că ai o camera liberă cu care oricum nu știai ce să faci, te vei putea bucura de senzația de cinematograf chiar în propria casă. Dacă te gândeșți să îți reamenajezi una din camerele din casă sau chiar sufrageria pentru a-ți crea propriul home-cinema oricând îți dorești, Meșteri Locali îți pune la dispoziție numeroase firme amenajari interioare. Pentru ajutor în casă precum zugrăveli, tapet, reamenajare, reîmprospătare ei se vor ocupa de tot, conform indicațiilor și dorințelor tale.

Pentru o bună sonorizare al propriului tău home-cinema nu ai nevoie neapărat de un sistem audio home cinema cât de cât performant, ci mai degrabă de o antifonare corespunzătoare. Nu trebuie să lipeșți pe pereți cartoanele de ouă folosite odinioară. Rigipsul este foarte eficient, în special în camerele mici, sau poți apela la panouri fonoabsorbante din burete sau spumă poliuretanică. Nu uită de mocheta pentru podea, care te va ajuta să obții o și mai bună izolare fonică.

Pentru a obține o lumină ca la cinematograf apelează la draperii sau jaluzele exterioare care să blocheze intrarea luminii atunci când vrei să te simți ca la cinematograf în special în toiul zilei. Meșteri Locali dispune de meseriași ce te pot ajuta atât cu oferte de preț cât și cu materiale pentru a-ți monta propriile jaluzele exterioare. Mai mult, pe timpul verii când temperatura exterioară va depăși 40 grade Celsius, jaluzelele exterioare te vor ajuta să menții răcoare în casă.

Peretele alb pentru proiectarea filmelor trebuie să fie perfect curat și fără imperfecțiuni, ceea ce un zugrav profesionist va obține fără prea multă bătaie de cap. Recomandarea este să rogi profesionistul să se ocupe de orice imperfecțiuni precum găuri în perete sau denivelări ale peretelui. Poți opta, însă, și pentru un ecran de proiecție, a căror dimensiune nu trebuie să fie cea mai mare existentă pe piață, ci cea potrivită pentru spațiul în care vor fi amplasate.

Pentru a află dimensiunea optimă a ecranului, fă calculul pornind de la distanță la care poate fi amplasată canapeaua față de acesta. Împarte distanță la un număr cuprins între 1,5 și 2,5 și vei află diagonala ideală a ecranului din micul tău cinematograf de acasă, de care te vei putea bucura în voie de câte ori vei dori să vezi un film bun.

Pentru orice nevoie urgentă în casă însă, poți apela cu încredere la un meseriaș prin intermediul Meșteri Locali. Site-ul te va ajuta să găsești un profesionist în funcție de locația ta, iar dacă deschizi o lucrare, vei primi oferte de preț directe de la meseriașii din zona ta, cu care vei putea colabora în cel mai scurt timp. Propriul tău home-cinema se află la un meseriaș distanță, iar Meșteri Locali te poate ajuta oricând să descoperi meșterul ideal.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare