; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cizme dama ieftine

(P) Cum să îți alegi cizmele perfecte

17 December 2019

Debutul sezonului rece vine la pachet cu necesitatea de a ne actualiza întreaga garderobă, renunțând la încălțămintea ușoară și la obiectele vestimentare subțiri și lejere, pe care le înlocuim cu încălțăminte de iarnă și cu haine groase. Acestea au rolul de a ne oferi confort termic chiar și în cele mai reci zile de iarnă, așa că fără ele viața ar fi mult mai dificilă în această perioadă a anului.

Cizmele reprezintă o pereche de încălțăminte la care multe femei apelează iarna. Iar acest lucru nu ar trebui să ne mire. O pereche de cizme dama ieftine și de calitate te protejează atât de frig cât și de zăpada înaltă, iar de aceea nu ar trebui să îți lipsească din garderobă. Mai mult decât atât, se remarcă prin stil și design superb, așa că ai toate motivele să porți cizme.

Iar în acest articol vom vorbi despre cum se aleg cizmele perfecte. Ne-am consultat cu echipa de la Tocmania.ro și ți-am pregătit cele mai bune sfaturi pentru alegerea cizmelor. Iată care sunt acestea:

Materialul cizmelor

Este practic primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere. Materialul încălțămintei, în general, reprezintă cel mai important criteriu pe care ar trebui să îl folosim de fiecare dată când ne cumpărăm noi perechi de încălțăminte. 

Cea mai bună recomandare pe care ți-o putem oferi este aceea de a alege un material cât mai bun și mai rezistent. Acesta ar trebui să fie impermeabil, astfel încât să îți protejeze picioarele atât de frig cât și de umezeală. Pielea naturală, cauciucul sau pielea sintetică sunt cele mai bune exemple în acest sens.

Evită tocul

În general, încălțămintea de iarnă trebuie să îți protejeze picioarele de condițiile severe ale iernii și totodată să îți garanteze stabilitate. Prin urmare, alegerea unei perechi de cizme cu toc nu este numaidecât o idee bună.

Tocul poate crește considerabil șansele de a cădea și de a suferi o luxație sau chiar o ruptură la nivelul picioarelor, ceea ce cu siguranță nu îți dorești. De aceea iarna trebuie să eviți cizmele cu toc sau cel puțin acesta să fie cât mai mic.

Alege cizmele îmblănite

În unele zile de iarnă temperaturile pot fi foarte scăzute, iar disconfortul termic pe măsură! De aceea este important ca cizmele pe care ți le cumperi să fie îmblănite, astfel încât picioarele tale să nu sufere de frig. 

Acest sfat ar trebui să îl urmezi nu numai atunci când îți cumperi ghete, ci în general când îți cumperi încălțăminte de iarnă. 

Poți opta pentru o pereche de cizme cu un număr mai mare

De regulă iarna purtăm șosete mai groase, întocmai pentru a ne proteja cât mai mult picioarele de frig. Prin urmare, ar trebui să optezi pentru o pereche de cizme cu un număr mai mare decât porți de obicei, astfel încât cizmele să îți vină bine chiar și atunci când porți șosete mai groase.

Este important să îți poți mișca piciorul în interior, deoarece astfel te vei încălzi mai ușor decât în cazul în care cizmele îți sunt fixe.

Cizmele – încălțămintea ideală atunci când umezeala e ridicată

Iar în final mai trebuie să îți recomandăm să nu porți cizmele chiar oricând. Iar asta deoarece nu este o pereche de încălțăminte pe care să o poți asorta tuturor ținutelor tale și totodată nu se pliază tuturor condițiilor meteo specifice sezonului rece.

De regulă, purtarea cizmelor damă este recomandată atunci când afară nivelul de umezeală este foarte ridicat. 

Prin urmare, trebuie să ai în garderobă mai multe tipuri de încălțăminte de iarnă pe care să le porți în funcție de vremea de afară dar și de ținuta pe care alegi să o îmbraci. Pe acestea le poți cumpăra la prețuri foarte bune de pe Tocmania.ro.

Sperăm așadar că sfaturile noastre te-au ajutat să îți găsești mai ușor cizmele perfecte.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare