Homepage  / Advertorial

(P) Cum să finisezi detaliile pentru amenajarea interioară?

(P) Cum să finisezi detaliile pentru amenajarea interioară?

de Redactia Tvmania

Poate cel mai important moment din procesul amenajării interioare este cel în care în care găsești echilibrul între fiecare element. Cum poți face acest lucru? 

Componentele decorative reprezintă soluția cea mai eficientă într-un asemenea caz. Vei putea atinge cele mai reușite rezultate. Însă, privește în ansamblu și acordă suficient timp de gândire înainte de a face o alegere. 

Documentarea și adaptarea la cerințele propriei locuințe sunt unele dintre principiile de la care nu ar trebui să te dezici. 

  • Notează-ți pe o foaie de hârtie ce tip de finisaje v-ar plăcea, ție și partenerului tău, în fiecare cameră. Nu e nevoie să fii foarte specific. E suficient să menționezi doar câteva repere. Ia foaia cu tine când mergi să alegi finisajele, pentru că altfel s-ar putea să uiți ce ați stabilit cu o zi înainte. 
  • Notează-ți camerele care sunt vizibile din încăperile adiacente. De exemplu, din living poți vedea doar holul sau holul și bucătăria. Secretul este să păstrezi continuitatea la nivelul pardoselii în aceste încăperi, ca să eviți un aspect „peticit” și chiar să sporești vizual spațiul. Asta înseamnă că vei alege aceleași finisaje sau finisaje în culori similare pentru podelele respective. Dacă holul este vizibil doar din bucătărie, poți opta pentru gresie mată, care împiedică alunecarea, în ambele încăperi.
  • Locurile în care peretele se îmbină cu tavanul, spre exemplu, pot fi completate de o cornisă mască galerie. De asemenea, șina care susține draperiile poate fi acoperită cu succes într-un mod elegant cu aceste măști de galerie. De asemenea, le poți adapta fără probleme în funcție de stilul dominant din casă, fie acesta modern sau clasic; vei completa perfect atmosfera creată. În plus, nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privește compatibilitatea dintre dimensiunile cornisei și spațiul pe care îl ai la dispoziție. Poți modifica foarte ușor, fără a depune foarte multe eforturi sau a cere ajutor specializat. Montarea se realizează rapid, în doar câțiva pași simpli.

Parcă nu mai e așa dificilă amenajarea interioară, nu-i așa? Elementele de finisare potrivite se pot alege imediat, dacă găsești variantele care îmbină armonios calitatea și funcționalitatea, așa cum se întâmplă în cazul băii, unul dintre cele mai pretențioase locuri pentru că nu poți face rabat la funcționalitate și nu vrei să faci rabat la estetică. Umezeala este prezentă mai tot timpul, iar spațiul trebuie fructificat la maxim. Iată câteva idei perfecte pentru amenajarea băii:

  • Încearcă să respecți cu strictețe spațiul pe care îl ai la dispoziție. O baie mare îți va permite să te joci cu alegerea mobilierului, texturilor și culorilor. Însă, o baie mică înseamnă comprimare în așa fel încât să nu dai senzația de prea plin.
  • Gândește-te foarte bine la stilul pe care vrei să îl adopți: modern, minimalist, vintage, rustic sau clasic. Mergi pe varianta care îți conferă cel mai mult confort și stări de bine. Rămâi consecvent/ă și nu face combinații între mai multe stiluri.
  • Culorile ocupă un loc important în amenajarea băii, așadar alege-le cu grijă. Albul este una dintre alternativele clasice care se pliază pe mai toate stilurile de amenajare. Alege culori neutre sau deschise pentru băile mici și unele mai închise pentru cele mari. De asemenea, adaptează-le în funcție de stil. Cremul merge, spre exemplu cu stilul clasic, iar verdele este mai potrivit celui modern.

Indiferent de situație, fă alegerile care se pretează cel mai bine felului în care vrei să

arate rezultatul final!

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton