; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sharon mccutcheon  8a5eJ1 mmQ unsplash

(P) Cum să alegi un job care îți oferă independență financiară

25 May 2021

Credem cu tărie că oricine își dorește să ajungă independent din punct de vedere financiar. Și totuși, de ce așa puțini reușesc? Motivele sunt multe și cel mai probabil sunt și extrem de subiective. În acest articol ne vom concentra pe ce poți face pentru a-ți asigura independența financiară, mai exact jobul pe care ți-l vei alege pentru a realiza asta. Așadar, iată ce trebuie să faci:

Definește independența financiară pentru tine

Ai putea fi surprinsă, dar oamenii definesc independența financiară în moduri foarte diferite. Sumele de care aceste persoane au nevoie pentru a fi independente variază extrem de tare. În general, independența financiară este reprezentată de o sumă de bani obținută din venit sau venituri pasive, astfel încât să-ți poți menține stilul de viață actual, fără să mai fie nevoie să muncești. 

Așadar, de ce sumă ai tu nevoie pentru a trăi fără griji? Calculează cu atenție și notează suma obținută. Acesta este punctul de plecare. 

Fii realistă 

Probabil că ți s-a spus încă de când erai copil că, pentru a avea succes, trebuie să faci ce-ți place. Perfect adevărat! Dar, de multe ori fericirea nu va fi neapărat echivalentă cu independența financiară. Să presupunem că job-ul tău preferat este să plimbi câini în parc. Te va face acest job fericită? Cu siguranță! Te va ajuta acest job să obții independența financiară? Nu imposibil, dar mai puțin probabil. 

Așadar, vei fi nevoită să găsești un echilibru, cu alte cuvinte să îmbini utilul cu plăcutul. După ce ți-ai dat seama ce-ți place, dă-ți seama și cum poți face profit din asta. Drept referință, cele mai mari salarii sunt câștigate de cei care lucrează în domeniul IT, în publicitate sau, de ce nu, în videochat. Te gândești la o meserie care nu se încadrează în aceste domenii? Atunci trebuie să fii cea mai bună pentru a te face remarcată. 

Evaluează-te și creează profilul jobului ideal pentru tine 

Și în cadrul acestui proces va fi nevoie să fii cât de realistă poți tu. Fă o listă cu punctele tale tari și cu cele slabe, cu valorile, interesele și aptitudinile tale. Vezi cu ce job se potrivesc! Te vezi mai degrabă inginer sudor sau însoțitoare de zbo?. Poți încerca orice job, dar șansele ca acea meserie să fie calea ta către independența financiară sunt reduse dacă nu poți face performanță în domeniul respectiv. 

Categoric nu te sfătuim să alegi un job doar pe considerente financiare. În timp vei obosi făcând o activitate care nu-ți aduce plăcere sau alt fel de satisfacții decât cele financiare. Stresul își va face apariția curând și banii puși deoparte vor fi risipiți pe doctori, deci n-ai rezolvat nimic. 

Nu în ultimul rând, descoperă ce alte lucruri îți mai dorești de la un job. Colege faine, mediu de lucru relaxat, program flexibil, cursuri de perfecționare, loc de muncă aproape de casă? Studioul de videochat de la piața Unirii îți poate oferi toate aceste avantaje. Și da, te poate ajuta și să atingi independența financiară la o vârstă fragedă! 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare