; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Costum barbat bmall

(P) Cum să alegeţi și să purtați un costum gentleman style pentru un look de vedetă

19 July 2019

Dacă ați acceptat invitația la evenimente și trebuie să compuneți ținuta potrivită, ideea de costum masculin este o primă indicație. În esență pare destul de ușor, însă practic vorbind și reprezentanții masculini se confruntă cu dileme estetice. Problematic vara este că temperaturile ridicate ar putea fi un impediment pentru anumite alegeri vestimentare.

Costumele masculine ce stau sub semnul trendurilor ar putea fi fix un ghid pentru cei în căutare de ținută potrivită. În acest sens, accentul cade pe costumele slim și slim fit, pentru bărbații activi și moderni. Este un mix perfect între eleganţă și confort, de aceea costumele în vogă sunt cele care urmăresc linia siluetei, au croiala slim și evidențiază statura. Rezultatul? Un look cool, fresh și în concordanță cu sezonul cald.

Astfel de costume merită probate pentru ca liniile să cadă perfect. Ori mai practic, e-shopul multibrand B-Mall invită pe cei interesați să descopere vasta selecție de costume. Emporia Armani, Z Zenga, Prada, Dior și costume de la multe alte nume celebre sunt reprezentanțe în acest shop online cu modele atractive și moderne. Opțiunile sunt destul de variate, atât la capitolul modele, cât și culori.

Dacă în trecut eleganţa masculină se asocia mai degrabă cu un costum clasic, simplu și negru iată că acum tendințele de actualitate permit mai multă expresivitate din acest punct de vedere. Costumul albastru a spart tiparele, așadar este una din alegerile mai îndrăznețe. Griurile sau tonurile de maro sunt și ele la granița între clasic și modern, dar dacă nu vă doriți neapărat simplitatea, va fi modelul alb-negru în dungi sau carouri.

Ce culori se poartă vara aceasta

Colecțiile de costume pentru barbati ce s-au setat în topul trendurilor și preferințelor se referă la varietate de culori. Altfel spus, tonurile estivale sunt atât de firesc asumate. Ar trebui însă să existe și o preferință anume pentru astfel de tonuri, pentru că atitudinea cu care este purtat un costum colorat să corespundă cu ceea ce exprimă îmbrăcămintea. Tonurile de albastru, de inspirație marină sunt printre favorite, de altfel o culoare destul de versatilă și deci și îndrăgită de publicul masculin.

Surprinzător însă, culorile masculine ce au acaparat vara aceasta se referă la roz pal, portocaliu potolit, mai degrabă alegeri pentru costumele casual, ținute de vară și de vacanță. Pentru zona business, office, smart casual și pentru evenimente unde se impun dresscode-uri predomină costumele gri, bej, verdele, albastrul închis, culori mai sobre.

Atenție la detalii

Pentru a ieși în evidență cu un costum bine ales este nevoie de ceva atenție la detalii nu de extravaganţe. Spre exemplu căptușeala colorată este unul dintre acestea, ce denotă eleganţă. Chiar dacă aceasta nu este neapărat la vedere în totalitate ci doar se întrevede datorită mișcărilor, căptușeala colorată este fără doar și poate un element wow.

De asemenea, nu doar imaginea per ansamblu este importantă. Materialul din care este realizat un costum va fi cel care dictează cât de bine arată purtătorul în orice moment. Sunt preferate materialele care nu se șifonează ușor, nu se pătează prea ușor, iar mai ales pe timpul verii sunt la mare căutare materialele subțiri. Poate fi vorba de un amestec de in și bumbac, de lână, mătase sau mohair, pentru o textură plăcută la atingere.

Nu în cele din urmă sunt de amintit imprimeurile. Se pare că acestea au cucerit publicul prin stilul lor atipic. Mai mult decât atât, acestea se integrează la sacouri, în timp ce pantalonul poate avea o altă nuanță. Populare sunt carourile, deja un model clasic. Nu departe de acestea sunt și pepiturile, dungile verticale – care pot crea impresia de alungire, ceea ce este chiar recomandat mai ales bărbaților nu foarte înalți – sau tiparele emblematice Prince of Wales și Herringbone.

Accesorii

Unui bărbat nu îi trebuie prea multe accesorii totuși cele câteva puține pe care le va alege trebuie să fie de bun gust și perfect integrate, adică pe aceeași lungime de undă cu stilul costumului. Bretele, cravată, o batistă colorată sunt elemente ce pot face dintr-o astfel de ținută o apariție de covor roșu.

Pentru alegeri inspirate, B-Mall își așteaptă doritorii cu varietate de articole vestimentare de la mari branduri, disponibile online, la b-mall.ro. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare