; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tvmania

(P) Cum întreții bijuteriile din argint?

10 December 2020

În momentul achiziționării unor bijuterii din argint te gândești instant și la metode de protejare și de menținere a aspectului plăcut al acestora. Bijuterii argint sunt o investiție care merită o atenție deosebită și necesită de altfel multă grijă în păstrarea lor pentru o perioada lungă de timp. Sunt câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmăm în a avea în garderobă bijuterii de argint mereu ca noi, iar mai jos îi vei descoperi.

Fără apă

Evita contactul dintre bijuteriile din argint și apă, fie din mare sau din piscine. Apa conține de cele mai multe ori clor, săruri și alte substanțe chimice dure care pot afecta aspectul bijuteriilor pe termen lung. Înainte de a te spală pe mâini, de a intra în mare sau în piscine, scoate bijuteriile din argint și pune-le într-un loc sigur ferit de soare sau umezeală. 

Fără produse chimice

Evită contactul bijuteriilor din argint cu diverse produse chimice. Pentru a nu avea de-a face cu dezlipirea pietrelor, a cristalelor și cu uzura părților care au în componență piele naturală sau alte materiale, bijuteriile trebuie ferite de detergenți, produse cosmetice și chimice.

Atenție la depozitare

Păstrează bijuteriile din argint în cutii speciale. De obicei, acestea vin într-un ambalaj special și este bine să le păstrezi așa cum vin. Această modalitate ajută la limitarea cantității de umiditate, de lumina și a oxigenului care în contact cu argintul l-ar putea deteriora în timp. De asemenea, este important ca acestea să nu fie depozitate unele peste altele pentru a nu se zgâria și de altfel este recomandat ca bijuteriile de argint să nu fie puse la un loc cu cele de aur.

Atenție la curățare

Când vine vorba de curățarea bijuteriilor din argint, nu ai nevoie de soluții complicate, ci doar de o cârpă moale care să nu degradeze metalul și aplicațiile de pe acesta. Bijuteriile fără pietre pot fi curățate cu bicarbonat. Evită folosirea pastei de dinți și a periuței, deoarece pot afecta strălucirea bijuteriei.

Dacă urmezi acești pași simpli vei avea garantat bijuteriile din argint pentru o perioada mare de timp într-o stare perfectă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare