; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Uscator de rufe3_viva.ro

(P) Cum alegi mașina de spălat vase ideală pentru gospodăria ta

07 April 2021

Pentru a găsi cea mai potrivită mașină de spălat vase pentru tine și familia ta, trebuie să iei în considerare tipul de aparat, capacitatea, ciclurile de spălare, opțiunile de umplere, zgomotul, consumul de energie și funcțiile de curățare. Iată sfaturile noastre pentru a face alegerea corectă:

 1. Selectează tipul de dispozitiv și dimensiunile acestuia;
 2. Alege capacitatea mașinii de spălat vase;
 3. Verifică ciclurile de spălare oferite;
 4. Alege opțiuni care facilitează încărcarea;
 5. Alege o masina de spalat vase silențioasă.

  1.Selectează tipul de dispozitiv și dimensiunile acestuia

Majoritatea mașinilor de spălat vase au dimensiuni standard. Cu toate acestea, verifică întotdeauna dimensiunile mașinii pe care intenționezi să o cumperi pentru a te asigura că se va potrivi în spațiul pe care îl ai disponibil pentru amplasarea ei.

Mașini de spălat vase incorporate

Mașinile de spălat vase incorporate, care pot fi instalate sub blatul de lucru din bucătărie, sunt cele mai întâlnite modele de pe piață. Aparatele complet integrate, spre deosebire de cele semi-integrate sau independente, pot fi acoperite cu o ușă identică cu a dulapurilor de bucătărie, ceea ce le permite să fie ascunse. Comenzile mașinii de spălat vase sunt situate deasupra ușii și sunt invizibile atunci când ușa este închisă. Poți alege o masina de spalat vase Bosch incorporabilă sau orice alt brand, de pe shopmania.ro

Mașini de spălat vase independente

Nu ai spațiu sub blat? Unele modele incorporate sunt, de asemenea, oferite într-o versiune autonomă. Altele sunt închise pe toate părțile și au o suprafață de lucru deasupra. Poți instala o astfel de mașină de spălat vase oriunde, lângă o priză și un canal de scurgere. Dacă te muți, o poți lua cu ușurință, ceea ce poate fi mai dificil cu un model incorporat, care necesită muncă în plus pentru a fi deconectat.

 1. Alege capacitatea mașinii de spălat vase

În general, o masina de spalat vase incorporabila este foarte încăpătoare, dar poate avea și o capacitate mai mică. Capacitatea unei mașini de spălat vase se calculează în numărul de seturi de vase (de 10 seturi) pe care le poți spăla în timpul unui ciclu de funcționare. Mașinile de spălat vase standard au o capacitate de aproximativ 12 seturi, dar unele pot spăla până la 16 seturi. Astfel, poți alege o masina de spalat vase Beko cu 10 seturi pentru o familie cu 2 până la 4 membri, dar și o masina de spalat vase, de la același brand cu 14 seturi când știi că ai multe vase de spălat în mod normal.

 1. Verifică numărul de cicluri de spălare oferite

Aparatele mai ieftine au cicluri de bază de spălare (obișnuite, economice / ecologice), în timp ce modelele mai scumpe oferă programe mai complexe (rapid, jumătate de sarcină, prespălare, delicat, oale, intensiv). Nu este este necesar să ai în vedere atâtea programe deoarece probabil că nici nu le vei folosi. Informează-te asupra elementelor de bază, mașina de spălat vase va fi astfel mai ușor de utilizat.

 1. Alege opțiunea care facilitează încărcarea

De departe, cea mai utilă opțiune este mașina de spălat vase cu coș reglabil. Reglând înălțimea coșului superior, poți adapta spațiul de încărcare la nevoile tale, cum ar fi să îți încapă și paharele de vin sau de șampanie. La unele mașini de spălat vase, vei putea regla coșul chiar dacă acesta este plin. În cazul altor modele, poți modifica doar o parte a coșului, dacă este necesar, ceea ce poate fi util dacă speli în același timp pahare înalte și farfurii mari. Alege coșurile echipate cu două cleme cu eliberare rapidă.

 1. Preferă o mașină de spălat vase silențioasă

Ai o mașină de spălat vase veche? Vei fi uimit de cât de silențioase sunt noile modele de pe piață. Un model standard produce un zgomot în jur de 50 de decibeli. Modelele mai silențioase emit aproximativ 40 de decibeli. Din păcate, decibelii sunt rareori indicați pe produse sau pe site-urile producătorilor. Insă, dacă vei compara fișele tehnice ale produselor listate pe shopmania.ro, vei găsi și datele privind numărul de decibeli. 

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să alegi cea mai bună mașină de spălat pentru gospodăria ta.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare