Homepage  / Advertorial

(P) Cum alegi lavoarul potrivit – 4 criterii de selecție

(P) Cum alegi lavoarul potrivit - 4 criterii de selecție

de Redactia Tvmania

Alegerea chiuvetei potrivite este o decizie importantă în cadrul unui proiect de amenajare sau renovare a băii. Dintre materialele de construcţie, obiectele sanitare şi corpurile de iluminat, lavoarul este cel care atrage instant cele mai multe priviri. Aşadar, pe lângă funcţionalitate, are şi un rol estetic. Iată câteva criterii care să te ajute să alegi produsul care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale.

Alege un stil

Simpla înlocuire a chiuvetei de baie poate aduce o îmbunătăţire stilului casei tale. Dacă vorbim despre un proiect mai amplu, atunci schimbarea va fi radicală. Dacă ai, deja, un stil predominant în întreaga casă, pentru camera de baie va trebui, doar, să continui pe aceeaşi linie. În schimb, dacă doreşti ca acest spaţiu să fie unic, poţi alege să inovezi. O alegere îndrăzneaţă poate fi instalarea unor lavoare rotunde pentru baie, potrivite pentru majoritatea stilurilor arhitectonice, atât timp cât sunt alese materialele, dimensiunile, finisajele şi culorile potrivite.

Suprafaţa de montaj

Un alt criteriu de alegere a chiuvetei potrivite este tipul de fixare şi, implicit, suprafaţa pe care va fi montată. În cazul unui proiect de renovare, respectarea vechii structuri a instalaţiilor sanitare te va scuti de un efort financiar suplimentar pentru eventuala deviere a acestora. Lavoarele de baie pot fi montate pe perete, cu blat sau mobilier. Provenit din mobilierul de bucătărie, blatul din piatră naturală s-a integrat perfect în băile moderne. Ca amplasament, chiuveta poate trona deasupra blatului, îngropată doar câţiva centimetri pentru scurgere şi restul corpului la vedere, sau încorporată sub nivelul acestuia. Sub blat poate fi amplasat mobilier de baie, potrivit pentru eliberarea spaţiului de aglomeraţie şi organizarea celor necesare pentru curăţenie şi igienă personală. Dacă scurgerea este prin pardoseală, trebuie să alegi un model de chiuvetă cu piedestal. Acestea au cunoscut o evoluţie extraordinară de la piciorul din porţelan, având, în prezent, forme unice, potrivite pentru orice stil.

Materialul

Porţelanul şi fonta emailată nu mai sunt de mult timp singurele opţiuni pentru obiectele sanitare. Sticla şi materialele naturale, precum piatra sau lemnul, sunt opţiuni durabile, elegante şi estetice. Marmura, travertinul şi onixul au o nobleţe aparte, sunt disponibile într-o varietate de texturi, finisaje şi culori şi se potrivesc în orice sistem de prindere. Lemnul natural tratat pentru rezistenţa la efectul apei în timp este o nouă tendinţă de amenajare interioară, care capătă din ce în ce mai mulţi adepţi.

Proporţiile

Dimensiunile camerei şi raportul dintre lungime şi înălţime sunt criterii de care trebuie să ţii cont, atunci când alegi chiuveta de baie. Amenajările moderne tind spre eliberarea acestei camere de aglomeraţie şi obiecte inutile. Spaţiul de relaxare trebuie să permită acces facil dintr-un colţ în altul al camerei, pentru una sau mai multe persoane. Spre exemplu, acolo unde lungimea camerei permite, poţi instala un lavoar dublu, cu două baterii de alimentare cu apă şi o oglindă imensă pe perete. Vei scăpa, astfel, de grijile dimineţilor grăbite, în care membrii familiei stau la rând pentru igiena personală. Din fericire, materialele naturale se pot debita în orice dimensiuni doreşti, astfel că, ideile de amenajare a băii pot fi aduse la împlinire cu uşurinţă.

Instalarea unei chiuvete de baie este o investiţie pentru confortul, estetica şi utilitatea casei tale. Din acest motiv, un aspect foarte important este reprezentat de funcţionalitatea obiectelor sanitare. Având în vedere sistemele de prindere cu ţevi ascunse dincolo de materiale de construcţie sau obiecte de mobilier care le maschează, orice avarie îţi va provoca neplăceri şi cheltuieli pentru remediere. Asigură-te că lucrarea este dusă la îndeplinire de specialişti, pentru a te bucura cât mai mult timp de calitatea amenajării.

Sursa foto: www.piatraonline.ro

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton