; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tipuri aer conditionat Vollmax

(P) Cum alegi aparatul de aer condiționat

16 April 2021

Aparatele de aer condiționat sunt într-o continuă evoluție și de la an la an crește competivitatea pe piață datorită celor mai noi tehnologii. Cu ajutorul tehnologiilor de vârf cu care sunt dotate cele mai noi sisteme de climatizare, scade consumul de energie substanțial și crește randamentul. 

În prezent, un aparat de aer conditionat de la Vollmax poate răci și încălzi eficient atât o cameră cât și toată casa sau clădirea cu un consum redus de energie. Așadar, alegerea aparatului ideal pentru locuința ta a devenit o misiune mai ușoară datorită criteriilor de selecție care te ajută să găsești rapid soluția potrivită nevoilor tale.

De cele mai multe ori atunci când alegi un produs te uiți în primul rând la preț. În alegerea aerului condiționat aceasta este o greșeală care te poate costa mult pe viitor, în consum crescut de energie. Alegerea potrivită a aparatului de aer condiționat trebuie să depindă de:

Capacitatea de răcire/încălzire

Capacitatea de răcire/încălzire a unei încăperi trebuie să fie aleasă cu mare grijă pentru a avea randament maxim cu un consum redus de energie. Sunt luați în considerare mai mulți factori pentru a alege cu atenție aerul condiționat potrivit pentru o cameră.

De exemplu, dacă ai o cameă de 20 m² cu o înălțime de aproximativ 2,5 metri, atunci vei avea un volum de aproximativ 50 m³ de aer. Făcând conversia în unitatea de măsură a aerului condiționat, vei avea nevoie de un aparat cu o capacitate de 9.000 btu/h. 

De regulă, se recomandă utilizarea unui astfel de aparat pentru încăperi de până la 25 m². Pentru suprafețe mai mari de până la 35 m², este indicat un aparat cu o capacitate de 12.000 btu/h, în timp ce pentru spațiile de peste 30-50 m² e indicată utilizarea unui aparat cu o capacitate de peste 18.000 btu/h. Aceste aparate de aer condiționat al căror debit de aer rece/cald este mai mare de 12.000 btu/h e recomandat să fie folosite doar în spații a căror înălțime este de minim 3 metri. 

Funcțiile aparatului de aer condiționat

Funcțiile cu care este echipat aparatul de aer condiționat sunt foarte importante în decizia de cumpărare. Cele mai noi sisteme de climatizare sunt echipate cu funcții multiple ce permit utilizarea în deplină siguranță a aparatului. E important ca termostatul să aibă funcție de oprire/pornire automată pentru a optimiza consumul de energie.

Funcția de auto-curățare este importantă pentru a împiedica depunerea mizeriilor și a bacteriilor pe filtre dar și pentru evitarea producerii mucegaiului. Utilizând această funcție, vei avea parte de aer proaspat și fără un miros deranjant. 

Cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi utilizatorul se poate conecta de oriunde la aparat și poate face setări de utilizare de la distanță. De asemenea poate urmări anumiți parametri setați de aparat pentru a identifica cea mai eficientă metodă de utilizare.

Pentru a avea randament maxim este recomandată tehnologia inverter. Aparatele de aer conditionat Daikin de la Vollmax sunt echipate cu inverter. Capacitatea de utilizare este maximă la pornirea aerului condiționat după care scade, treptat, până când termostatul identifică temperatura potrivită setată în prealabil. Astfel, consumul de energie este foarte mic. Este un avantaj important de luat în calcul atunci când vrei să alegi aparatul ideal pe timp de vară.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare