; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Bae

(P) Cum alegi accesorii de calitate pentru baie?

27 November 2020

Accesoriile pentru baie sunt, poate contraintuitiv, unele dintre cele mai importante obiecte ce alcătuiesc întregul ansamblu al unei băi confortabile. O oglindă de calitate, o lumină plăcută, un suport robust pentru prosop, o etajeră potrivită și ușor de curățat, sunt detalii care pot influența pozitiv sau nu calitatea timpului petrecut în baie.

            Tipuri de accesorii pentru baie

            Accesoriile pentru baie pot fi cuprinse în 4 mari categorii:

  • accesorii pentru zona de cadă / duș
  • accesorii pentru zona de lavoar
  • accesorii pentru zona vaselor de toaletă
  • accesorii de depozitare – mic mobilier

            Toate tipurile de accesorii au atât rol funcțional, cât și estetic. Pentru a le alege trebuie să ții cont de câteva aspecte. În primul rând dimensiuni și plasare. Pentru a eficientiza utilizarea băii, accesoriile potrivite trebuie să fie în locul în care le vei folosi. De exemplu, cuierul pentru prosoapele de duș trebuie să fie aproape de zona de duș pentru a avea acces la ele cu ușurință după ce te speli.

Etajerele pentru cosmeticele folosite la duș trebuie să fie accesibile și la îndemână în timpul dușului. Oglinda trebuie montată la o înălțime potrivită, suportul de periuțe de dinți trebuie să fie lângă lavoar și tot așa. Pentru că baia este un spațiu unde trebuie să poți funcționa de la prima oră a dimineții, când încă nu îți amintești cum ai închis alarma de la telefon. Fiecare element trebuie să fie la îndemână, într-un loc intuitiv. În ceea ce privește amenajarea accesoriilor este bine să nu încerci să schimbi radical aranjarea tradițională a lucrurilor.

Întreținerea accesoriilor de baie

Când alegi accesoriile de baie trebuie să ai în vedere și câteva aspecte suplimentare față de cele care se reflectă direct asupra esteticului. Fiind elemente care sunt utilizate foarte des într-o baie, trebuie să te asiguri că sunt de cea mai bună calitate și sunt rezistente la umezeală.

Pentru a te asigura că vor arăta ca noi pentru cât mai mult timp, curăță-le cu o cârpă moale și cu soluții dedicate acestui tip de produse. Dacă baia este foarte aburită, se recomandă să le ștergeți cu o cârpă moale uscată.

 

Sfaturi de la experți privind oglinzile de baie

Cea mai bună oglindă de baie este aceea care corespunde câtorva criterii personale: să fie de dimensiunea potrivită pentru baia în care va fi amplasată, să fie instalată în locul potrivit, să corespundă preferințelor de design (formă, cu sau fără ramă, cu sau fără iluminare proprie) și, nu în ultimul rând, să fie fabricată din materiale de calitate.

Majoritatea oglinzilor de baie sunt amplasate deasupra lavoarului, dar nu este neapărat obligatoriu. Important este să fie ușor accesibilă, atât pentru utilizare curentă, cât și pentru curățare.

Dacă, totuși, alegerea este de a poziționa oglinda deasupra lavoarului, este preferabil să se țină cont de câteva aspecte.

  • înălțimile celor care folosesc baia – nimeni nu vrea să-și vadă doar fruntea sau doar bărbia în oglindă
  • distanța față de lavoar – pentru a evita stropirea oglinzii este util ca aceasta să se afle la o distanță suficient de mare de bateria lavoarului atât pe verticală, cât și în adâncime
  • cu sau fără ramă? – oglinzile cu ramă sunt mai ușor de instalat, dar cele fără ramă sunt mult mai simplu de curățat. Depinde foarte mult și de preferințele estetice.
  • Iluminarea este un aspect important al băii. În primul rând pentru că fără lumină, jumătate din funcțiile băii nu pot fi folosite corect. Nimeni nu se poate bărbieri pe întuneric. Însă în același timp, și lumina trebuie să fie caldă, să nu fie excesiv de puternică pentru a asigura și un spațiu de relaxare, în special pentru zona de cadă/duș.

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare