; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

1 5

(P) Cu ce jachete și geci ne îmbrăcăm toamna asta?

21 September 2020

Jachetele și gecile de piele există de foarte mult timp în modă și este foarte ușor de sesizat motivul: arată foarte bine și se păstreaza pentru mult timp. O jachetă de piele adevărată te poate costa o sumă semnificativă de bani, însă oricine poate spune că merită investiția. Mai jos găsești 5 motive pentru a investi într-o geacă de piele naturală. 

Avantajele unei jachete din piele naturală

 

 1. Nu se demodează niciodată

Oamenii poartă jachete de piele încă din 1920, de când Irving Schott a introdus pe piață jacheta motociclist'. De atunci, jacheta de piele rămâne opțiunea cea mai populară, mai ales în rândul bărbaților.

 

 1. Se asortează cu orice

Îți poți purta geaca de piele cu o gamă largă de ținute. Indiferent de stilul pe care îl urmărești, vei găsi cu siguranță o geacă de piele care poate merge la ținuta ta. 

 

 1. Oferă confort termic

Poți purta geaca de piele atât toamna-primăvara, cât și iarna. Multe jachete din piele sunt accesorizate cu blană naturală, tocmai pentru a menține de cald celei care o poartă în sezonul rece.

 

 1. Jachetele din piele naturală își păstrează valoarea

Cât timp îți vei îngriji geaca de piele, vei rămâne surprinsă de cât de bine își păstrează valoarea de-a lungul anilor.

 

 1. Jachetele de piele pot fi purtate la orice vârstă

Din fericire, poți purta o geacă de piele la orice vârstă, oferind un aer tineresc pe care alte geci nu îl oferă. Când cumperi o jachetă de piele, vei putea să te folosești de această investiție până în anii de aur.

 

Tipuri de haine de piele

 

Este foarte important să oferi atenție tipului de piele din care este confecționată viitoarea ta jachetă deoarece acesta poate varia dramatic: de la texturi groase și dure la subțiri si moi, detalii care joacă un rol important în modul în care va sta și se va menține în timp noua ta jachetă.

 

 1. Pielea de vacă este cea mai comună, durabilă și versatilă, fiind foarte rezistentă în timp.
 2. Pielea de cerb este vărul' mai rafinat al pielii de vacă. Este similară și rezistentă la intemperii, dar mai ușoară și mai flexibilă, având textura mai moale, oferind o senzație de puritate. 
 3. Pielea de capră este mai ușoară decât pielea de vacă, mai subțire și foarte flexibilă, fiind utilizată în producerea de jachete de toamnă și mănuși.
 4. Pielea de bizon este rezistentă, texturată și robustă, fiind folosită în special în fabricarea jachetelor de motocicletă sau motorcross.

Întreținerea gecilor din piele naturală

Din fericire, pielea naturală este foarte ușor de curățat, însă pentru a te asigura că haina ta rămâne în formă de vârf pentru mult timp trebuie să urmărești câțiva pași simpli de îngrijire.

 • Partea exterioară se șterge de praf cu o cârpă umedă și se lasă la uscat în aer liber. În cazul în care geaca ta prezintă pete de cerneală sau pix se curăță foarte ușor cu o bucată albă de bumbac și puțin alcool, prin mișcări circulare, fără a se apăsa zona. În caz contrar, riști deterioarea pielii, iar culoarea își pierde strălucirea. Pentru a reda strălucire gecii o poți hidrata cu lăptișor de matcă, devenind astfel mai moale la atingere.
 • Partea interioară (căptușeala) se curăță cu apă călduță si săpun, iar după curățare, se aplică un balsam special pentru piele naturală. Cu ajutorul unei cârpe uscate, elimină excesul de umezeală prin ștergerea acesteia în mod circular.

Trebuie însă reținut că pielea naturală trebuie tot timpul hidratată și lăsată să respire.

 

Unde găsești geci din piele de calitate? 

 

O geacă de piele bună este versatilă, atemporală și nu se demodează niciodată. Indiferent dacă preferi stilul jachetelor clasice de motociclist sau bombardiere, găsirea uneia care să îți completeze stilul este o investiție inteligentă în garderoba ta.

Diferența dintre o geacă de piele obișnuită și o geacă de calitate bine făcută este dată de detalii:  tipul de piele, cusăturile folosite, fermoarul și căptușeala. 

 

Poți face o astfel de achiziție direct din magazin sau on-line, fiind cea mai simplă opțiune, dar și cea mai comodă. Vesa.ro îți oferă o gamă largă de haine din piele naturală uimitoare.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare