; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

5406

(P) Criterii pentru alegerea unor fotolii moderne pentru biroul de acasă

28 October 2020

Din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă, mai ales în contextul actual al pandemiei. Pentru cei care vor continua să facă asta mult timp de acum încolo, ideea de a își crea acasă spațiul perfect de lucru devine din ce în ce mai pronunțată. Atât din punct de vedere al productivității, cât și din punct de vedere al sănătății este recomandat ca spațiul de lucru să fie unul potrivit, mai ales în ceea ce privește scaunul de birou. Iată ce criterii trebuie să îndeplinească fotoliile moderne pentru birou astfel încât să îți ofere confortul necesar.

Beneficiile unui fotoliu pentru birou

Cu cât fotoliul de birou este mai calitativ, mai comod și mai performant, cu atât crește și performanța. Dacă scaunul pe care lucrezi este incomod, scârțâie, își modifică reglajele, dacă materialul este unul iritant, atenția care ar trebui alocată muncii se va îndrepta către toate aceste defecte. Defecte care, pe lângă faptul că deranjează și scad productivitatea, îți pot afecta și sănătatea.

  • După ore întregi petrecute pe scaun, primul lucru care îngrijorează este poziția coloanei în general. Majoritatea oamenilor care lucrează de pe scaune clasice acuză dureri de spate sau de gât. Utilizarea unui fotoliu creat special pentru lucrul la birou reduce aceste dureri datorită faptului că susține corpul și îl ajută să mențină
    o poziție sănătoasă.

  • Un scaun ergonomic îmbunătățește circulația sângelui, susține încheieturile și reduce presiunea asupra bazinului. Astfel, odată ce ai decis să îți cumperi un fotoliu de birou performant, poți uita de picioare amorțite, încheieturi care jenează sau de durerile de solduri.
  • Materialul din care este creat scaunul de birou trebuie să fie cât mai calitativ pentru a nu irita pielea.
  • Dacă pentru birou ai un scaun obișnuit și dacă lucrezi cel puțin 6 ore pe zi, vei simți nevoia să iei pauze dese din cauza poziției inconfortabile. Ca urmare, un scaun comod și performant va reduce nevoia de a te ridica de pe el, crescând astfel productivitatea.
  • Scaunele ergonomice calitative sunt create pentru a rezista mult timp. De aceea, chiar dacă investiția poate părea considerabilă, ai în vedere faptul că un fotoliu de birou de lux poate fi utilizat pe termen lung.

Tipuri de fotolii office de lux

Atunci când te gândești la mobilierul office, calitatea este primul aspect către care trebuie să îți îndrepți atenția. Fotoliile office de lux se împart în trei categorii principale, în funcție de gradul lor de ajustabilitate.

  • Scaunele neajustabile care sunt folosite de cei care stau ocazional la birou.
  • Scaunele parțial ajustabile sunt recomandate celor care petrec în medie 3 sau 4 ore la birou.
  • Scaunele total ajustabile sau ergonomice sunt scaunele ideale pentru persoanele care lucrează la birou cel puțin 4 ore. La acestea poți modifica înălțimea sezutului, spătarului și a cotierelor, poți regla gradul de înclinare a spătarului, dar și cât de adânc să fie sezutul.

Mai departe, modelul, dimensiunea, culoarea sau materialul sunt amănunte pe care fiecare și le alege după preferințele personale.  Spre exemplu, în categoria de fotolii office de lux de la IdaShop găsești scaune ce se potrivesc oricărui spațiu sau design.

După cum observi, alegerea fotoliului de birou este un aspect important, mai ales dacă ai grijă de sănătatea ta. Alege scaunul ideal pentru tine, ținând cont în primul rând de câte ore petreci la birou și apoi în funcție de spațiul de care dispui și de designul acestuia.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare