; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Unnamed (1)

(P) Criterii de selecție a celui mai bun frigider

20 September 2018

Viața fără un frigider în casă este destul de greu de imaginat. Iar asta deoarece reprezintă unul dintre puținele aparate electrocasnice de care avem nevoie cu adevărat. Ne permite să ne păstrăm alimentele mereu proaspete fără să fie afectată calitatea lor, dar și să avem la îndemână mereu ingredientele potrivite pentru a găti rapid o cină gustoasă și sănătoasă.

 

Fără un frigider bun în casă trebuie să cumperi și să gătești doar cât consumi, deoarece se vor strica foarte rapid pentru că nu pot fi păstrate în condiții optime.

Un frigider îl cumperi o dată la câțiva ani buni, iar atunci când alegi un model trebuie să te asiguri că faci o alegere bună. Mai bine optezi pentru un frigider LG performant pe care să îl folosești 10 ani de zile, decât să cumperi un frigider ieftin care să nu țină mai mult de 2-3 ani.

Uite care sunt criteriile cele mai importante de care să ții cont atunci când îți cumperi un frigider:

Tipul frigiderului

Dacă vei intra pe Demax.ro vei putea observa că există mai multe tipuri de frigidere. Există frigidere cu o ușă dar și modele cu două uși. La preț mai ridicat dar și cu o capacitate de stocare mare poți alege un frigider side by side, iar dacă vrei o bucătărie foarte modernă poți opta pentru un frigider incorporabil. O combină frigorifică își va face și ea treaba de minune, iar prețul este ceva mai accesibil.

Alege tipul frigiderului în funcție de nevoi. În general diferența dintre toate aceste tipuri de frigidere ține strict de capacitatea lor de stocare. Desigur, frigiderele side by side sunt mai performante și au mai multe dotări. Stabilește însă dacă ai nevoie de toate acele dotări, sau poate nu ai nevoie decât de un frigider obișnuit.

Și dacă tot veni vorba de capacitate, aceasta reprezintă al doilea criteriu de care să ții cont. Gândește-te cât de multe alimente ții la frigider de obicei, cât de mult gătești și care ar fi spațiul necesar pentru a le ține la rece pe toate. Stabilind aceste detalii, alegerea unui frigider va fi mult mai ușoară.

Clasa energetică

Un frigider bun trebuie să îți păstreze alimentele în condiții optime și totodată să nu consume foarte multă energie electrică. Dacă vrei să alegi un frigider de care să te bucuri zilnic atunci ar trebui să optezi pentru un model dintr-o clasă energetică superioară.

Alege minim clasa A++ și cu siguranță satisfacțiile nu vor întârzia să apară.

Funcții și tehnologii

Optează pentru un frigider care are No Frost deoarece aceste modele nu formează gheața care este atât de greu de îndepărtat dar și care afectează alimentele din interior. În general multe modele au no frost doar pentru compartimentul frigiderului.

Dezghețarea automată este o funcție de care te vei îndrăgosti. Iar asta deoarece te scutește de foarte multă muncă migăloasă.

O altă funcție care nu ar trebui să-i lipsească unui frigider este cea de control al temperaturii. Controlul umidității reprezintă o caracteristică la fel de utilă.

Compartimentarea trebuie să fie una inteligentă. Mai exact, să ai la dispoziție compartimente separate pentru fiecare tip de alimente: fructe și legume, produse lactate șamd. Fiecare compartiment oferă condiții diferite, astfel încât alimentele respective să aibă mereu prospețime și un gust delicios.

Caracteristici extra

Un dispenser pentru apă sau unul pentru gheață poate reprezenta o necesitate sau doar un moft. La fel și alte caracteristici extra.

Cu cât sunt mai multe caracteristici de acest tip, cu atât și prețul este probabil mai mare.

Un detaliu de care să nu uiți este garanția. Recomandarea noastră este să optezi pentru un frigider care să aibă o garanție de minim 5 ani.

Așadar, dacă vei ține cont de toate aceste criterii, cu siguranță vei alege un frigider bun care nu te va dezamăgi.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare