; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Smartphone 3179295_1280

(P) Criterii de care să ții cont când îți alegi un telefon

04 December 2020

 

În ultimii ani, pe piața telefoanelor mobile s-au lansat numeroase modele, de la cele mai simple, până la dispozitive mai performante decât un model de PC de acum 5 ani. Deseori, producătorii lansează chiar și trei-patru telefoane dintr-un foc, câte un tip de smartphone pentru fiecare categorie de utilizator. 

 

Cumpărătorii, însă, intră pe site, ori în magazin și uneori nu știu ce să aleagă. În acest articol, îți venim în ajutor cu câteva criterii de care să ții cont atunci când vrei să-ți achiziționezi un nou telefon mobil.

Ce cum plănuiești să utilizezi telefonul?

Este o întrebare simplă, însă deosebit de importantă. Dacă ai nevoie de un telefon doar pentru a vorbi și a trimite mesaje, un model basic, ieftin, care oferă doar funcțiile de bază va fi suficient. 

 

Dacă, însă, ești puțin mai pretențios și îți dorești un smartphone cu mai multe funcții, dar care să arate și elegant, optează pentru un aparat cu o construcție solidă, realizat din materiale durabile. Din fericire, vei găsi destule modele de acest fel la prețuri accesibile oricărui buzunar. 

Tipul ecranului

Dacă vrei un telefon doar pentru apeluri și SMS-uri, te poți îndrepta spre un model  simplu, cu ecran color, însă de mici dimensiuni. Dacă pe lângă asta vrei să te joci și să navighezi pe internet, însă doar din când în când, alege un telefon cu display de cel puțin 2'-3', care să afişeze măcar 256.000 de culori.

 

Dacă ai nevoie de un smartphone pentru conexiune permanentă la internet și vrei să joci ultimele versiuni ale celor mai populare jocuri, este recomandat să cumperi un telefon cu touchscreen, cu o rezoluție a ecranului de cel puțin 480×360 pixeli și dimensiunea display-ului de măcar 3.5'.

 

În cazul în care vrei un telefon avansat, pe care să-l folosești că extensie a computerului personal sau a laptopului, alege un smartphone de ultima generație, cu ajutorul căruia te poți conecta la internet, îți poți sincroniza datele, poți juca jocuri, crea documente, poți filma, edita și viziona filmulețe, asculta muzică etc.

Indiferent de telefonul pe care-l alegi, achiziționează musai și o husă de protecție pentru a evita defectarea sau deteriorarea dispozitivului. Găsești pe piață diverse modele de huse de telefon pentru Samsung A10, Galaxy S20, iPhone XS, 11 și orice alt smartphone.

 

Nu este o misiune ușoară să găsești un telefon potrivit. Însă cumpărarea unui smartphone este o activitate pe cât de plăcută, pe atât de utilă. Ia în considerare aspectele din acest articol pentru a lua o decizie informată.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare