; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

D3ED28B9 3D19 4CE2 BEBC C0002CD4EEF2

(P) Clinica stomatologică Dentaline Clinic din București vă oferă cele mai bune tratamente pentru copii și adulți

24 July 2020

Traversăm un an dificil, în care un virus a îngenuncheat o întreagă planetă. Timp de câteva luni, activități întregi au fost puse pehold și oamenii au stat cât de mult s-a putut încase. Deși nici acum situația nu este prea bună, anumite sectoare s-au redeschis, pentru a oferi, în continuare, servicii cetățenilor. Este și cazul cabinetelor stomatologice, a căror funcționare este esențială pentru fiecare dintre noi. Desigur, există câteva reguli pe care atât clinicile, cât și cetățenii care merg la o clinică trebuie să le respecte. Este vorba despre măsurile obligatorii de igienă și siguranță, astfel încât nici viața medicului și asistentelor, și nici viața pacientului să nu fie pusă în pericol. Pentru că siguranța pacientului este importantă, clinica stomatologica Dentaline Clinic din Bucuresti s-a conformat și activitatea desfășurată aici are loc în cele mai igienice condiții. Medicii și asistentele sunt echipate cu tot ceea ce trebuie, iar curățenia în clinică și dezinfectarea sunt primordiale. Înplus, calitatea serviciilor este la fel de bună ca și înainte de pandemie. Clinică a oferitîntotdeauna servicii de top, din specialități diverse ale stomatologiei. De la implant dentarși până la tratamente pentru estetică, clinicaDentaline va poate oferi tratamente pentruaproape orice tip de problema sau afecțiune. Desigur, la dentist nu trebuie să mergem doar când avem o problema. Dentistul trebuie să fie acel prieten pe care îl vizităm și când nu avem probleme, doar pentru o verificare de rutină.

 

Vizita anuală fără probleme

 

Da, repetăm ideea: mulți pacienți merg la medicul stomatolog numai atunci când simt durere sau disconfort. Ei cred, în mod incorect, că un examen stomatologic nu este necesar în absența simptomelor. Pentru a avea o cavitate bucală sănătoasă și a preveni orice tip de patologie dentară, în schimb, este recomandat să faceți un control la fiecare 6-8 luni. Chiar dacă nu observați nicio anomalie când vă  spălați pe dinți sau va uitați în oglindă, asta nu înseamnă că nu există mici probleme ascunse. Deși nu prezintă simptome, anumite probleme nedetectate se pot agrava și necesită mai mult tratament terapeutic.

 

Verificarea periodică de către dentist servește la interceptarea problemelor dentare, de la cele mai importante la cele mai puțin importante, adică în stadiu incipient. În acest fel, sunt corectate atunci când sunt încă probleme mici, în loc să fiți nevoiți să le reparați' odată ce au ajuns la o gravitate mai mare și duc la consecințe din cele mai diverse. Printre patologiile invizibile la început găsim mici carii pe molari, în esență invizibile în oglindă și asimptomatice în stadiile inițiale. În timpul vizitei de rutină, stomatologul are grijă să prevină apariția bolii gingivale, cum ar fi gingivita sau parodontită.

 

Prevenția la copii

 

Este foarte important să începeți să supravegheați cavitatea bucală a un copil pentru a evita repercusiunile ireversibile. Prevenirea și întreținerea unei dentiții sănătoase, chiar de la dinții de lapte, permite ghidarea dezvoltării morfologice, funcționale și senzoriale a întregii cavități orale, contribuind semnificativ la dezvoltarea corectă a copilului. Fără îndoială, este esențial să se efectueze o verificare a dentiției înainte de 6-7 ani, perioada în care va începe căderea dinților de lapte.

 

Mersul la stomatolog la fiecare 6 luni, chiar și în absența simptomelor, este o bună practică. La copii, dinții de lapte sunt înlocuiți cu cei permanenți, motiv pentru care este foarte important ca dinții sănătoși să fie mereu monitorizați. Când apar dinții permanenți, la început sunt foarte vulnerabili. Mergând la medicul stomatolog în acest stadiu este, de asemenea, foarte important să verificați dezvoltarea regulată a conformației arcadelor și ocluziei acestora, astfel încât să puteți interveni imediat în caz de anomalii.

 

Este foarte important să alegeți un stomatolog care este specializat în îngrijirea dinților copiilor și care, mai ales, știe să-i calmeze. Dentaline poate oferi acest confort. În timpul vizitei de check-up pentru copii, medicii stomatologi acordă o atenție deosebită molarilor recent apăruți. Verifică dacă există fisuri sau caneluri pe suprafața dinților. Dacă acestea există, se ia în considerare acoperirea acestor caneluri cu un material de etanșare pentru a face suprafața dintelui mai ușor de curățat, protejându-l de posibila formare a cariilor.

 

Curățarea plăcii dentare și a dinților

 

Bacteriile din plăci transformă zaharurile în acizi, care la rândul lor atacă smalțul dentar făcându-l să devină poros. Când zona poroasă cedează și se formează o cavitate, apar carii. În această etapă, nu se simte disconfort și nu se observă anomalii dentare. Când cariile ajung la pulpa dentară, începe durerea severă, dar este deja într-o fază acută.

 

În plus, dacă placa nu este îndepărtată, tartrul se întărește și se formează pe dinți. Tartrul din spatele incisivilor inferiori se formează progresiv și nu se vede niciodată și nici nu iese în evidență la contactul cu limba. În aceste cazuri, gingiile se pot inflama și se pot retrage. Drept urmare, se formează un spațiu între gingie și dinte, în care sunt depozitate reziduuri alimentare care permit bacteriilor să prolifereze și, eventual, să infecteze gingia însăși. O vizită la stomatolog vă poate ajuta să mențineți problema sub control. Dacă subestimați acest lucru, țesutul din jurul dinților poate fi deteriorat până la punctul de a cădea.

 

Odată ce tartrul s-a solidificat, singura soluție pentru a redobândi sănătatea deplină a dinților este curățarea dentară profesională. Nu numai că elimină depunerile de tartru de pe suprafața dinților, dar curăță profund. De asemenea, merge în spațiile interdentare și în zona subgingivală. Urmând o curățare profesională la fiecare 6 luni ajută dinții să dobândească o sănătate excelentă și să evite apariția celor mai importante patologii dentare. În plus, previne formarea de carii, gingivite, pulpite, pierderea prematură a dinților, retragerea gingiilor și a altor boli dentare și ale gingiilor.

 

Vizita la dentist este esențială, indiferent de situație. Chiar dacă suntem în pandemie, mergeți, împreună cu toată familia, la vizita periodică. Dentaline Clinic așteaptă cu toate măsurile de precauție.
 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare