; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

12224

(P) Cele mai bune seriale ale anului 2020

25 November 2020

Acest an este unul încărcat în evenimente care au afectat întreaga umanitate. În ciuda acestui virus nemilos care a pus în pauză toată omenirea, viaţa se desfăşoară oarecum normal. Unele din ocupaţiile relaxante pe care continuăm să le facem şi astăzi sunt jocurile de noroc pe care orice casino online România le oferă dar şi vizionarea de seriale TV. În topul celor mai urmărite astfel de seriale care marchează acest an se numără The Good Lord Bird, Fargo, We are who we are, The Mandalorian, The Queens Gambit. 

The Good Lord Bird

The Good Lord Bird aduce în atenţia publicului o dramă din istoria americană care are la baza romanul scris de James McBride. Miniseria cuprinde 7 episoade, primul dintre acestea fiind deja lansat în data de 4 octombrie a acestui an. Ethan Hawke este implicat total în acest serial, fiind producătorul acestuia dar şi actorul care deţine rolul principal, cel al lui John Brown, un ofiţer care se angajează prin toate puterile să elimine sclavia din America. 

Se trezeşte în acest fel implicat în cel mai spectaculos raid din Harpers Ferry ce ia parte la Războiului Civil American, fiind și cel ce va pune bazele Americii moderne. În distribuţia seriei intra şi actorii Joshua Caleb, Daveed Diggs, Wyatt Russell şi Rafael Casal, ceea ce aduce un plus de atracţie pentru iubitorii acestui gen artistic. Seria este de fapt o introspecţie în relaţiile tensionate dintre modernişti şi cei cantonaţi în trecut.

Fargo

Fargo este un serial care cuprinde un cumul de mai multe genuri, astfel încât cinefilii pot găsi cu uşurinţă în această serie genul preferat. Este o îmbinare unică între dramă, thriller şi comedie neagră care aduce pe ecran zbuciumaţii ani 50 din Kansas City care se întemeiază pe poveştile imigranţilor şi pe idealurile cu care aceştia au ajuns în America. În distribuţia acestei miniserii  îşi face apariţia în sezonul 1 Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks şi Martin Freeman care pun pe peliculă personaje interpretate de actori care suscită un interes deosebit din partea criticilor. Distribuţia este una de succes, miniseria obţinând câteva premii importante în domeniu precum Premiul Emmy pentru Miniserii şi Globul de Aur pentru cele mai bune seriale culminând cu premiul obţinut de Bob Thornton de Cel mai Bun Actor de Seriale. Acestei distribuţii li se adăugă pe parcursul celor 4 sezoane nume importante precum actorii Kirsten Dunst, Evan McGregor, Chris Rock, Ben Whishaw şi Jack Houston care interpretează cu aplomb personaje care aduc plus valoare serialului.

We Are Who We Are 

We Are Who We Are face parte din genul dramă şi tratează în cele 8 episoade trăirile pe care doi copii americani le au departe de casă. Este povestea a 2 adolescenţi care îşi trăiesc existenţa într-o bază militară americană din Italia, în 2016. Lansată în 2020, miniseria este dedicată canalului de televiziune HBO şi debutează cu primul episod în 14 septembrie 2020 pe acelaşi canal privat tv. Povestea este tipică trăirilor pe care cei 2 adolescenţi le experimentează, trecând prin fazele inerente ale tinereţii. Prima dragoste, prietenia, găsirea identităţii şi clădirea caracterului fiecăruia dintre ei sunt transpuse pe ecran cu ajutorul unei distribuţii de excepţie din care fac parte Chloe Sevigny, Jack Dylan Grazer, Alice Braga, Spence Moore şi Scott Mescudi. Miniseria este difuzată integral la Festivalul San Sebastian de Film în septembrie 2020 şi primeşte critici favorabile înregistrând un rating de 7 pe o scară de 10. 

The Mandalorian

The Mandalorian este apariţia pe sticlă care a entuziasmat iubitorii trilogiei Star Wars. Creat de Jon Favreau, The Mandalorian este un film western spaţial în care pistoalele clasice sunt înlocuite cu lasere, iar vechii cowboy devin vânători de recompense spaţiali. Este cazul seriei The Mandalorian care urmăreşte peripeţiile unui astfel de personaj şi stările prin care trece pe parcursul celor 2 sezoane. Pedro Pascal întruchipează personajul lui Din Djarin, vânătorul de recompense pentru care frica este inexistentă dar care, descoperă pe parcurs o latură umană pe care nu credea că o are şi anume a compasiunii umane. Este angajat să găsească şi să predea „Copilul' însă, alege în cele din urmă să îi devină protector. 

The Queens Gambit

The Queens Gambit reprezintă tipicul de dramă americană care a fost lansat pe canalul Netflix şi care durează fix 393 de minute pentru întreaga serie. Primul episod din miniserie este lansat în 23 octombrie 2020 şi aduce în prim plan pe Anya Taylor Joy. Povestirea este o ficţiune care spune povestea unui geniu în şah, nimeni alta decât Beth Harmon, o orfană de ambii părinţi căreia îi dă naştere actriţa Anya Taylor Joy. Drama prezintă itinerariul pe care Beth îl are în dorinţa de a deveni cea mai bună jucătoare de şah din lume. Este nevoie să înfrunte multe greutăţi printre care se numără dependenţa de alcool şi cea de droguri dar şi problemele personale care o însoţesc la tot pasul. Miniseria se bucura de un succes enorm, fiind cel mai urmărit serial de pe Netflix pe 28 octombrie.

Miniseriile descrise sunt cele mai noi apariţii din acest an, iar numărul mare de vizualizări de care se bucură nu pot decât să confirme calitatea lor. Merită văzute! Pregătește-ți popcornul, aduna-ti prietenii și familia și dă startul unor seri de poveste! 

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare