; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tvmania.ro   skinit.ro

(P) Ce trebuie să știi despre intermediarii financiari precum OVB Allfinanz?

24 March 2021

Ai auzit desigur, de expresia deja consacrată, 'time is money', și acum, în calitate de om de afaceri, îi înțelegi mai bine ca oricând semnificația. De aceea, orice decizie pe care o iei acum trebuie nu doar să fie una rapidă, ci cât mai inspirată. Dar, nu despre cum se iau cele mai bune decizii în afaceri vrem să îți vorbim acum, ci despre intermedierea financiară, și cum te poate ajuta ea să îți construiești un business de succes.

Timp economisit

Potrivit specialiștilor în domeniu, intermedierea financiară înseamnă că economisești timp, deoarece ai parte de un consultant financiar care te ajută prin preluarea efortului tău de a acoperi necesitățile materiale. Nu există un manual de probleme și soluții general valabile, pentru că fiecare client al unui consultant financiar este diferit, iar afacerile au și ele domenii de activitate dintre cele mai diverse. De aceea, pentru a oferi cea mai bună soluție pentru problema înregistrată, este nevoie de o analiză 'la sânge' a situației. De regulă, în cadrul acesteia se observă poziția reală a afacerii pe piața de desfacere, care este concurența actuală și care pot fi în viitor potențialii adversari, care sunt clienții, produsele de substituție, dar și furnizorii – acolo unde este cazul.

Ce este un intermediar financiar

Ai auzit desigur de termenul intermediar financiar, dar cu toate acestea nu ești destul de lămurit ce înseamnă. Pe înțelesul tuturor, avem de a face cu un fel de persoană juridică, una care joacă rolul de intermediar între două părinți, în cazul unei tranzacții comerciale. Băncile de investiții, cele comerciale, fondurile de pensii sau cele mutual sunt cel mai bun exemplu.

Reduceri de costuri

Atunci când apelezi la intermediari financiari, cum este și cazul OVB Allfinanz de exemplu, în calitate de client, ai parte de mai multe beneficii. Printre acestea se află și cel referitor la reducerea costurilor pe mai multe fronturi pe care tu, ca investitor, ar trebui să le faci, dacă nu ar exista acest intermediar financiar despre care vorbim.

Ce presupune intermedierea financiară

Atunci când avem de a face cu intermediari financiari, fiecare client are dosarul său în care sunt cuprinse mai multe rapoarte, analize de risc, financiar contabile, de business. Apoi, consultantul se ocupă de găsirea celor mai buni parteneri, din rândul băncilor, cu care să lucreze. Dacă avem de a face cu un bun profesionist, acesta va ști întotdeauna cum să 'jongleze' cu aceste situații, va merge la sigur cu banca aleasă, personalul cu care trebuie să lucreze, iar acest lucru contează enorm pentru că se economisește timp, dar se găsesc și cele mai bune soluții pentru afacerea ta. Dar nu economisești numai timp, ci și bani, iar tranzacțiile tale financiare nu vor mai fi atât de neinspirate.

Reduci pierderile financiare

Cu ajutorul acestor entități, riscul tău de a ieși în pierdere este sensibil mai mic, deoarece aceste riscuri sunt suportate de intermediarii financiari, care sunt unul dintre cei mai importanți jucători în procesul de economisire – investiție.

Avantaje pentru tine

Există numeroase avantaje de care tu te poți bucura atunci când apelezi la intermediarii financiari, iar pe cele mai importante te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos.

Economisesti timp și bani

Tu, ca om de afaceri, ai nevoie mereu să găsești creditorii potriviți. Din păcate pentru business-ul tău, acest lucru înseamnă mult timp pierdut, dar și destule resurse financiare. Cel mai bine este să renunți să te ocupi singur de acest gen de operațiune, pe care să o lași în seama specialiștilor. În acest timp, tu preocupă-te cât mai mult de tot ce înseamnă dezvoltarea afacerii și încearcă să îți construiești un business de succes.

Scad riscul de neplată

Atunci când nu prea știi prea bine cum stau lucrurile în această lume dură, este posibil să îți pierzi toată investiția. Deja te iau fiori reci, nu-i așa? Iată de ce este avantajos pentru tine să apelezi la intermediarii financiari, deoarece scad riscul de neplată. Aceștia trebuie însă să fie la curent cu informații importante, cum ar fi planul tău inițial și ce ai făcut până în momentul în care au decis să apelezi la ajutorul lor.

Economii de scară

Desigur că ai nevoie de bani pentru a-ți dezvolta afacerea, și pentru asta este nevoie să apelezi la împrumuturi. Dar știai că este mult mai avantajos să apelezi tot la intermediarii financiari pentru a reuși să faci împrmuturi avantajoase pentru tine? Discută mai multe cu consultantul tău financiar să află ce trebuie să faci. Vei rămâne plăcut surprins că poți împrumuta sume mari de bani cu ajutorul acestor intermediari, decât dacă ai apela la unul nefinanciar.

Este destul de greu să reușești să ai o afacere profitabilă, în condițiile unei economicii în continuă schimbare. Ajungi, la un moment dat, să te simți de-a dreptul copleșit de situație și să nu mai întrevezi nicio soluție pentru problemele cu care te confrunți. De aceea, recomandarea noastră este să apelezi la cei mai buni specialiști în domeniu, care după o analiză temeinică a business-ului tău vor face tot ce le stă în puteri pentru a te readuce în joc. Și, cu atât mai mult ai nevoie de aceștia acum, în condițiile actuale, când pandemia încă ține sub control întreaga planetă, și aproape tot ce știai despre cum se construiește o afacere de succes pare că nu se mai aplică. Nu-ți face griji, totul este doar în avantajul tău!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare