; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Water 3853492_640

(P) Ce trebuie să știi dacă vrei să oferi apă potabilă angajaților tăi?

30 December 2019

Orice angajator responsabil știe că furnizarea apei potabile angajaților este un aspect extrem de important de care trebuie să țină cont. Iată care sunt acei câțiva pași de urmat pentru a te asigura că realizezi acest lucru printr-o metodă care să bifeze atât o calitate superioară a apei cât și costuri cât mai reduse pentru firmă.

De ce servicii ai nevoie?

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să ceri oferte de la companiile distribuitoare de apă potabilă. Împreună cu reprezentanții lor, vei stabili care este varianta de servicii care se potrivește cel mai bine companiei și bugetului acesteia. În mod normal, un pachet complet include servicii precum:

 • livrarea bidoanelor;
 • ridicarea bidoanelor goale;
 • mentenanța și igienizarea aparatelor periodic;
 • service în cazul în care vreunul din aparate suferă defecțiuni.

 

În plus față de acestea, poți solicita firmelor produse complementare și accesorii, precum paharele pentru dozator. Mai mult, dacă apelezi la serviciile unui distribuitor de apă îmbuteliată de renume, precum lafantana.ro, poți sta liniștit în privința calității apei sau a filtrelor folosite pentru purificarea apei. În acest sens, aceștia oferă buletine de analiză pentru fiecare lot de apă sau pentru apă disponibilă prin purificatoare.

Ce opțiuni ai?

Există și alte variante de furnizare a apei potabile pentru angajații tăi, pe lângă achiziționarea de peturi de diferite dimensiuni.

 1. Dozatoarele de apă cu bidoane sau cu cutie sunt printre preferatele firmelor. Acestea au cele mai multe avantaje:
 • sunt ușor de întreținut și au costuri de întreținere scăzute;
 • se alimentează periodic cu bidoane de apă sau cu cutii de apă;
 • sunt disponibile în mai multe dimensiuni și au bidoane ce corespund fiecărei dimensiuni;
 • au opțiunea de a răci sau încălzi apa.

 

 1. Purificatoarele de apă, spre deosebire de dozatoare, se leagă direct la sursa de apă. Cu ajutorul filtrelor purifică apa, făcând-o potabilă. Acestea, de asemenea, pot veni cu opțiunea de a încălzi și răci apa.

 

 1. Sistemul de filtrare a apei direct de la robinet. Chiar dacă apa este inițial potabilă atunci când pornește în drumul ei prin canalele de distribuție, până ajunge în paharul angajatului tău a adunat deja metale, paraziți sau alte sedimente, pe lângă cantitatea mare de clor ce are ca scop curățarea apei. De aceea, este esențial ca în cazul în care optezi pentru această variantă să achiziționezi un sistem performant de purificare a apei.

 

Toate aceste variante sunt mult mai prietenoase atât cu bugetul firmei, cât și cu mediul înconjurător. Oricare din ele au un nivel scăzut de poluare a mediului, prin producerea redusă de peturi, un consum mic de current și sunt ușor de întreținut.

De ce este importantă hidratarea corespunzătoare?

Impactul benefic pe care îl are consumul corect de apă asupra organismului nu mai este un mister pentru nimeni. Astfel, iată care sunt beneficiile pe care le aduce o hidratare corespunzătoare angajatului.

 • Apa poate fi considerată un real energizant pentru organism. Cu cât bei mai multă apă, cu atât mai mult inima va fi ajutată să pompeze sângele mai bine și să transporte oxigen către organele importante.  Altfel, dacă nu te hidratezi suficient se va instala o senzație constantă de oboseală.
 • Consumul corect de apă îmbunătățește funcțiile cognitive, ajutând funcționalitatea celulelor nervoase.
 • Este deja cunoscut faptul că țesutul cerebral este compus în proportie de 80% din apă. Ca urmare, deshidratarea nu ajută deloc organismul în fața stresului. Consumul constant de apă pe parcursul zilei te va ajuta să faci față mult mai bine unor situații solicitante și stresante.

 

Altfel spus, există multe metode de a oferi angajaților apă potabilă de care au nevoie pentru a-și menține organismul perfect funcțional pe parcursul orelor de lucru. Aici vorbim de watercoolere, de purificatoare, de sisteme montate direct la robinet sau chiar de apa îmbuteliată în sticle de plastic. Toate au însă același rol, de a oferi celor care muncesc pentru firma ta o apă fără miros, fără gust neplăcut și sănătoasă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare