; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pexels cottonbro 4009409

(P) Ce tipuri de filme au cautat romanii pe Google in 2020

20 January 2021

Pandemia a avut un aport semnificativ in vizionarea mai multor filme si seriale in anul 2020, din prisma faptului ca majoritatea oamenilor au fost nevoiti sa stea acasa si sa-si caute diverse activitati. Iubitorii de arta au urmarit diferite genuri de filme, de la actiune, dragoste, drama, thriller si pana la horror sau documentare.

Compania Google le ofera agentiilor de marketing si tuturor celor interesati posibilitatea de a afla care au fost cele mai cautate cuvinte in ceea ce priveste divertismentul, prin intermediul tool-urilor Google Trends si Keyword planner.

Vezi topul de mai jos daca esti curios sa afli care au fost cele mai cautate tipuri de filme in 2020.

Topul genului de filme cautate de romanii in 2020

  1. Filme de dragoste

In topul cautarilor pe care le-au facut romanii pe Google, atunci cand au dorit sa vizioneze filme, sunt filmele de dragoste, cu un scor de 6.600 de cautari. Aparent, acestia au dorit sa se lase cuprinsi de sentimente de iubire si bunatate in contextul pandemiei, cand oamenii au devenit stresati si ingrijorati. Printre filmele cele mai vizualizate in aceasta categorie este si '365 de zile', o drama erotica, care are la baza trilogia autoarei poloneze Blanka Lipinska. Filmul a avut parte de numeroase vizualizari pe Netflix si a generat vanzari in valoare de 9 milioane de dolari. Acesta a acaparat atat romanii, cat si polonezii, devenind un adevarat hit in box office si fiind printre cele mai urmarite pelicule in ultima perioada.

  1. Filme de actiune

Acest gen se claseaza pe locul al doilea in topul preferintelor romanilor in anul 2020 pe Google, inregistrand 5.400 de cautari. Astfel, premiera filmului Tenet din acest an a fost extrem de asteptata, iar spectatorii s-au putut bucura de ultimul film al regizorului Christopher Nolan, recunoscut pentru filmele de exceptie precum 'Inception' si 'Dunkirk'. Tot in acest an au aparut si 'Mulan', sub regia lui Niki Caro, 'The Hunt', 'Balle perdue', 'Extraction'.

  1. Filme horror

La mare cautare au fost si filmele de groaza, ajungand pe locul trei in cele mai vizionate genuri de filme din 2020. Cu un numar de 2.900 de cautari, romanii au fost cu sufletul la gura atunci cand au vizionat 'Freaky', regizat de Christopher Landon, 'The Craft: Legacy' sau 'The new mutants'.

  1. Filme de comedie

In 2020, romanii au ales sa rada mai putin, asta ne arata numarul cautarilor pentru filmele de comedie, care are 2400 de cautari. Totusi, printre cele mai vizualizate filme care au fost lansate in acest an este 'Miami Bici', o comedie produsa de actorii romani Matei Dima si Codin Maticiuc. Filmul s-a bucurat chiar si de prezenta spectatorilor in cinematografe si a inregistrat un record inca din primul weekend de la lansare, vizualizand-l peste 153.000 de persoane.

  1. Filme dramatice

Chiar daca dramele nu sunt la fel de indragite de spectatori, acestea iti ofera lectii importante de viata. Unul dintre cele mai vizionate filme din acest an este '1917: Speranta si moarte', o drama care prezinta povestea a doi soldati britanici, aflati pe campul de lupta in Primul Razboi Mondial. Regizorul Sam Mendes s-a inspirat din amintirile bunicului sau de pe front, reusind prin scenele prezentate sa trezeasca emotii greu de descris si de atins in aceste zile. Debutul peliculei a avut loc pe 24 ianuarie si a inregistrat un real succes.

Sursa: SEOmark.ro

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare