; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Funerare bucuresti rarox_3

(P) Ce fac românii când pierd pe cineva drag? Despre procesul funerar pas cu pas

13 December 2019

Pentru că astfel de evenimente nefericite precum pierderea cuiva drag se petrec pe neașteptate, organizarea se poate dovedi o misiune cu atât mai dificilă pentru cei pe care îi găsește complet nepregătiți. Pașii pe care îi presupune un eveniment funerar sunt destul de complecși și cu rigori și termeni legali neapărat de îndeplinit. 

Există această tendință tot mai accentuată în rândul românilor de a lăsa misiunea pregătirii funerariilor pe mâninile celor cu experiență, a agențiilor funerare. Pentru locuitorii capitalei și tot ce cuprinde raza Bucureștiului, Rarox este un nume de reper, care se recomandă prin seriozitatea cu care tratează fiecare caz, promptitudinea mai ales dat fiind că în astfel de clipe grija că nu știi ce să faci, cum e de procedat mai departe sperie pe cei îndoliați. 

Tot de la echipa a căror servicii se regăsesc în detaliu pe funerarenonstop-bucuresti.ro, pot afla cei care sunt astfel încercați despre ce presupune procesul funerar, pas cu pas. 

Procedurile vizate de întregul proces funerar, pas cu pas la Rarox

Încă din momentul în care survine decesul, specialiștii pot fi contactați pentru a prelua trupul, pe care îl vor supune unor pregătiri impuse prin lege: se realizează astfel spălarea și îmbălsămarea, toaletarea și cosmetizarea dacă e cazul. Mai departe există o serie de acte, respectiv certificate ce trebuie eliberate și de care se vor ocupa tot cei de la agenție. Certificatul eliberat de medicul constatator spre exemplu e necesar mai departe pentru a putea fi oficiată ceremonia de înmormântare și îngroparea propriu zisă a defunctului.

Despre alegerea sicriului se va discuta îndeosebi cu familia pentru că este o alegere pe care trebuie să o facă. Există o gamă largă de sicrie ce poate fi vizualizată pe site-ul funerarenonstop-bucuresti.ro. Există anumite esențe de lemn care se folosesc la confecționarea lor ce sunt mai rezistente. Raportarea la culoarea sicriului este o recomandare. Spre exemplu pentru copiii sau pentru tinerele necasatorite, alb este culoarea recomandată pentru că simbolizează inocența, puritatea. 

Mai departe e necesară stabilirea detaliilor cu privire la transport, dacă va fi efectuat de firma funerară sau există preferința de a-l asigura individual, cu toate că prima variantă este recomandată. Rarox dispune de servicii profesionale în acest sens, de un autovehicul special conceput pentru asta. Manipularea sicriului de altfel este un detaliu care trebuie pus la punct. 

Stabilirea detaliilor cu privire la slujba de priveghere, respectiv la oficierea slujbei de înmormantare va fi soluționată din timp. Orice neregulă va fi gestionată cu responsabilitate de reprezentanții agenției care se confruntă cu tot felul de cazuri în cazul fiecărui proces funerar unde este solicitat pentru organizare. 

Cât despre prețurile aferente acestor servicii, există pachete speciale, atât pentru acei care doresc să le achite cu cuponul de pensie al defunctului, cât și pentru cei care au diverse bugete disponibile în acest sens. 

Despre articolele suplimentare care sunt necesare în cadrul funerariilor, precum și despre pomeniri sau alte evenimente post înmormântare pot afla cei interesați mai multe online, pe funerarenonstop-bucuresti.ro. Atunci când misiunea de a organiza funerariile este lăsată pe mâna unor specialiști, familia îndoliată dispune de timpul necesar pentru a-și luat la revedere de la cel trecut dintre cei vii. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare