; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Servicii_funerare_sector_1

(P) Ce contine pachetul de incinerare oferit de o firma de servicii funerare din sectorul 1

20 September 2019

In momentul in care trec prin tragedia pierderii unei persoane apropiate, fie ca vorbim despre un prieten bun sau un membru al familiei, cei mai norocosi sa ramana in viata au doua optiuni. Este vorba despre inhumarea sau incinerarea celui trecut in nefiinta, iar aceasta alegere ar trebui exprimata de persoana respectiva in timpul vietii. Fiecare om este stapan asupra propriului corp, inclusiv dupa moarte, si este liber sa decida ce se intampla cu el. Desi exista voci care spun ca Biserica ar fi impotriva incinerarii, trebuie sa stiti ca nu exista nicio astfel de mentiune in cartea sfanta.

 

Unele fete bisericesti sunt de parere ca incinerarea ar fi un act batjocoritor asupra propriului trup, intrucat Domnul nostru Iisus Hristos a spus ca “suntem pamant si in pamant trebuie sa ne intoarcem”. Cu toate acestea, in Romania, incinerarea este 100% legala atat din punct de vedere legal, cat si bineinteles moral. O firma profesionista de servicii funerare sector 1 va va oferi inclusiv un pachet de incinerare cu aceleasi beneficii precum cele de inhumare si, mai mult decat atat, la un pret mai mic, avand in vedere particularitatile acestei ceremonii.

 

Iata, in continuare, ce beneficii va ofera o casa de servicii funerare din sectorul 1 cu privire la pachetul de incinerare:

 

Servicii funerare

 

– constatarea decesului;

 

– imbalsamarea si toaletarea decedatului (spalat, imbracat);

 

– transportul sicriului la domiciliu, asezarea decedatului in acesta, manipularea decedatului si a sicriului, transportul acestuia la crematoriu;

 

– programarea incinerarii de catre firma de servicii funerare sector 1 si intocmirea documentatiei pentru crematoriu;

 

– obtinerea actelor necesare incinerarii (certificatul constatator, certificatul de imbalsamare, certificatul de deces, adeverinta de inhumare, autorizatia Sanepid) si transportul lor la domiciliu;

 

– intocmirea dosarului de ajutor de inmormantare.

 

Produse funerare

 

– sicriu complet echipat;

 

– perna, saltea, capac capitonat, lenjerie sicriu (respeta);

 

– orar mare, orar mic;

 

– voal;

 

– 4 manere, 8 suruburi pentru capac;

 

– cruce de lemn inscriptionata de casa de servicii funerare din sectorul 1, crucifix;

 

– 12 batiste, 12 lumanari mici, 12 banuti;

 

– o coroana de garoafe.

 

“Casa Bucur”, firma de servicii funerare din sectorul 1 al Capitalei, va ofera toate aceste beneficii la pretul de numai 899 de Lei. In ceea ce priveste aria de acoperire, trebuie sa stiti ca aceasta deserveste cartierele Aviatorilor, Baneasa, Bucurestii Noi, Dorobanti, Gara de Nord, Victoriei, Pipera, Primaverii si Piata Romana.

 

Referitor la locul unde se va desfasura incinerarea organizata de firma de servicii funerare din sectorul 1 aleasa, trebuie sa stiti ca singurul crematoriu inca functional din Romania este Vitan-Barzesti, situat in spatele Institutului de Medicina Legala “Mina Minovici” din Capitala. In 2002, dupa inchiderea Crematoriului Cenusa din Parcul Tineretului, cel de la IML a ramas singurul unde au loc incinerari. Dupa operatiunea propriu-zisa, urna este depusa in Sala comuna a crematoriului, de unde poate fi luata de familie, pentru a fi depusa in locuinta proprie sau la cimitir.

 

Printre personalitatile incinerate la Crematoriul Vitan-Barzesti din Capitala se numara Silviu Brucan, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Andrei Gheorghe si Zina Dumitrescu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare