; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Image1

(P) Care sunt șuruburile ce pot contribui la amenajări rezistente și practice?

29 April 2021

Orice om ajunge să se plictisească de spațiul în care locuiește sau în care lucrează, iar soluția cea mai simplă este reamenajarea. Schimbarea pieselor de mobilier, adăugarea unui perete fals, spargerea unui perete sau simpla utilizare a unui tablou pot schimba întreagă perspectivă asupra unei încăperi.

De regulă, amenajările implică o mulțime de materiale și accesorii. Deși sunt printre cele mai importante, șuruburile sunt adesea neglijate.

  • De ce sunt șuruburile importante?

Pentru că ajută la prinderea elementelor unele de altele. Indiferent că este vorba despre piese de moblilier ce trebuie să fie montate sau de pereți pe care trebuie să fie adăugate tablouri și accesorii estetice, șuruburile sunt esențiale.

Pe piață există o mulțime de modele de șuruburi, însă nu toate sunt potrivite pentru orice proiect. 

Dacă îți dorești să lucrezi cu șurubul potrivit, iată care sunt cele mai folosite:

  1. Șuruburile autofiletante dedicate lemnului. Pentru mobilier sau polițe din lemn, șuruburile autofiletante sunt cele mai potrivite. Acestea se introduc cu totul în plăcile din lemn și pot avea o rezistență foarte bună.
  2. Șuruburi autoforante. Sunt șuruburi potrivite pentru materiale precum plasticul, metalul și rigipsul. Pe piață poți găsi chiar și variante de suruburi autoforante gândite special pentru un anumit material.

Vârful unui șurub autoforant este asemănător vârfului de burghiu, ceea ce înseamnă o găurire rapidă în material. Marele avantaj al acestui șurub este faptul că nu necesită o găurire în prealabil. Rezultatul pe care îl oferă este unul convingător și are drept caracteristică foarte importantă rezistența.

  1. Șuruburi autofiletante pentru beton. În cazul în care alegi să schimbi draperiile sau să prinzi sisteme de iluminat pe pereți, cele mai potrivite șuruburi sunt cele autofiletante pentru beton.

În cazul în care pereții sunt din rigips, există și șuruburi autoforante dedicate acestui material.

  1. Șuruburi metrice. Sunt potrivite atât pentru lemn, cât și pentru metal. Acestea pot fi cu pas normal sau cu pas fin și au o rezistență de rupere care variază destul de mult.
  2. Există și o categorie de șuruburi speciale, folosite din ce în ce mai mult de către cei care fac amenajări. Aceste șuruburi au elemente unice, cum ar fi capete speciale (conic, fluture, dreptunghiular, triunghiular etc.) sau piulițe speciale. Este important să alegi cu atenție șurubul special și să te asiguri că ai la îndemână o șurubelniță în cruce, o cheie imbus și o cheie franceză. Cu aceste instrumente poți folosi foarte ușor toate șuruburile.

Ce trebuie să ai în vedere la achiziția șuruburilor?

Este important să ții cont de câteva lucruri, pentru a te asigura că lucrarea este una estetică și funcțională. 

Ține cont de numărul șuruburilor de care ai nevoie, de dimensiunile lor (în așa fel încât să nu treacă prin placa de lemn sau să poată oferi o stabilitate maximă) și de materialele din care sunt construite. Un șurub bine prins ar trebui să reziste fără probleme zeci de ani.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare